✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🌙#درک_لیلة_القدر
3⃣ قسمت سوم
📌
به زبان آوردن خواستهها
▪️ تنبلى هم نکنید، خواسته هایتان را باز کنید، از خدا بخواهید. دستور است، نگوئید خدایا تو می دانى من چه میخواهم! خدا می داند، اما آن بازکردن
ریز ریز خواسته و به زبان آوردن آنها از خدا، دستور است، این خودش سرّ دارد، از اسرار است که دستور داده اند.
◽️
میگوید حوائجتان را باز کنید و در محضر خدا ریز به ریز بشمارید و بخواهید. چه آنجا که خیر دنیا و آخرت را میخواهید، چه آنجا که دفع شر را میخواهید، ریز به ریز باز کنید و به زبان بیاورید و بخواهید. تنبلى هم نکنید.
▪️ گاهى این تنبلی ها نمیگذارد چون انسان فکر میکند آنقدر خواسته دارد..، چون ما سر تا پا فقریم. اصلاً ما باید مرتب بنشینیم دعا بکنیم، مرتب این را بخواهیم، از آن پناه ببریم، این خیر را بخواهیم، دفع آن شر را بخواهیم. خواسته ها و حوائج ما یکى دو تا نیست. ما سر تا پا فقریم!
◽️
انسان وقتى متوجه میشود که حوائجش بیش از حد است، واقعاً بىشمار است و فکر مىکند کدامش را بخواهد، آن وقت تنبلى عارض میشود و حوائجش را باز نمیکند و سختش میآید ریز به ریز از خدا بخواهد و طبعاً از دعاى به این صورت دست برمیدارد و دعاى کلى میکند.
▪️ نمىگویم دعاى کلّى دعا نیست ولى در باز کردن و ریز به ریز خواستن، حسابى هست که در کلى آن حساب نیست. گرچه دعاى کلّى هم دعا است. مثلاً وقتى شما با اصرار به خدا گفتید :
◽️
خدایا خیر دنیا و آخرت را هرچه هست به من روزى بکن، خدایا هرچه شر دنیوى و اخروى هست مرا از آنها حفظ بکن، این دعاى کلى است. همه را شامل می شود، خدا همهاش را میداند، این دعا هم خوب است. اما چه بهتر که ریز ریزش را هم باز بکنید و از خدا بخواهید که دستور است. این به آن معنى نیست که اگر انسان ریز به ریز حوائجش را باز نکرد و کلى گفت، مثلاً گفت :
◽️ اللهم رزقنى خیر الدنیا و الاخره و اصرف عنى شر الدنیا و الاخره، خدا دیگر ریز ریز خیرها را به او عنایت نمیکند و ریز ریز شرها را از او دفع نمیکند!
معنىاش این نیست. همان جمله را اگر انسان با تضرع از خدا بخواهد، آنقدر با تضرع بخواهد که خدا همین جمله را از او اجابت بکند، خدا خودش میداند همه خیرها را به انسان عنایت میکند و همه شرور را دفع میکند.
🎤
آیتالله محمد شجاعی (ره)
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅