✋
پسا حقیقت در فیک نیوزها
🔹فیک نیوز به معنای ساخت و توزیع خبرهای تقلبی در شبکه های مجازی است.در فیک نیوز، راست و دروغ در کنار هم چیده می شود تا اعتماد شنونده،خواننده و بینده به اهداف درست و غلط گوینده یا نویسنده جلب شود.
در واقع، در فیک نیوز، یک دروغ بزرگ و کوچک را در لوی یک حقیقت کوچک و بزرگ به خورد دیگران می هند تا آن دروغ بزرگ، جای راست بزرگ بنشیند.
🔹فیک نیوزها، توسط رسانه ای یا گروهی یا فردی یا حزبی، کارگردانی می شوند. هدف در فیک نیوز، بازخورد گیری، بازدید گیری و لایک،کامنت یا توجه گیری است و گاه هدف آن، فراگیرکردن یک طرز فکر خاص یا یک نوع رفتار و گفتار غلط یا دامن زدن به هرج و مرج فکری یا تشویش اذهان عمومی یا کاهش اعتماد همگانی است.
🔻
چرا ما این دروغ ها را می پذیریم؟
🔸1. گاه به هوای راست بودن دقیقه اول یک کلیپ سه دقیقه ای، دو دقیقه دروغ بعدی آن را راست راست .....می پنداریم.
🔸2. چون نه مطالعه می کنیم و نه سرچ نه سئوال می کنیم و از منطق مان، استفاد نمی کنیم. فقط و فقط مصرف کننده ایم.
🔸3. گاه یک خبر را می بینیم.یک خرده اش را می خوانیم.حوصله نمی کنیم بقیه اش را بخوانیم اما فورا،ارسالش می کنیم.
اما وقتی با یک سوتی یا انتقادی در ارسال مطالبی غلط، مواجه می شویم، بهانه می آوریم و می گوییم: یک آدم درستی برایم فرستاده بود یا راست و دروغش،ربطی به من ندارد اما غافل از این که فرستنده این مطالب، به هدفش رسیده است. راستی اگر من دوبار، انتشار چنین مطالبی را از کسی ببینم،دیگر به خبرهای راست او هم اعتماد نمی کنم. شما چطور؟
نمونه ای از دروغ های مجازی، برخی کلیپ های خارجی است که زیر نویس فارسی با محتوای آن متفاوت است.
اگر قرار است اطلاعات درست به کسی نرسد فقط کافی است تا می توانید مطالب پراکنده و غیرمرتبط منتشر کنید.
🔹فیک نیوزها در همه عرصه ها فعال اند و البته در اخبار و اطلاعات سیاسی نیز، حضوری پررنگ دارند.
اما باید بدانیم شبکه های مجازی کمتر واقعیت های سیاسی و بیشتر، دروغ های سیاسی منتشر می کنند،دروغ هایی که جای واقعیت ها می نشینند.
✍مرتضی شیرودی
✅
کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155