ادامه شرح خطبه فدکیه (جلسه هفتم)
«وَ رَغْبَةٍ وَ إيْثارٍ»
«و پيامبر با رغبت و از خودگذشتگی قبض روح شد».
«فَمُحَمَّدٍ مِنْ تَعَبِ هذِهِ الدّارِ فی راحَة».
«پس پدرم از سختی ها و رنج های اين دنيا راحت شد.»
⬅️«در واقع اين عبارت نوعی تعريض به عملكرد مردم هم بود».
«قَدْ حُفَّ بِالْمَلائِكَةِ الأبْرارِ وَ رِضْوانِ الرَّبِّ الْغَفّارِ وَ مُجاوِرَةِ الْمَلِكِ الْجَبّارِ وَالسَّلامُ عَلَيْهُ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَكاتُهُ»
«همانا گرداگرد آن حضرت را فرشتگان نيك سرشت احاطه كرده اند و آن حضرت مشمول رضايت پروردگار غفار و در قرب سلطان جبّار است».
در اين عبارت هم اشاره به
مقام رضوان الله است كه بالاترين مقامات معنويۀ پس از مرگ است و هم به «
جبّار» كه صيغۀ مبالغه است به معنای
زياد جبران كننده، نه به معنی قهّار، زيرا قرينۀ آن در بالا موجود است كه غفّار است.
⬅️
يعنی آن سلطان وجودی كه هر نقصی را جبران می كند خداوند است.
✨«صَلّی اللّهُ عَلی أبی نَبِيَّهِ وَ أَمِينِه عَلَی الْوَحی وَ صَفِيِّهِ وَ خِيَرَتِهِ مِنَ الْخَلْقِ وَ رَضِيِّهِ»
«درود خداوند بر پدرم كه پيامبری الهی و امين خداوند در وحی و برگزيده و منتخب اوست. پيامبری كه خدا او را از ميان خلق برگزيد».
«وَالسَّلامُ عَلَيْهُ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَكاتُهُ» «درود بر او و رحمت و بركات پروردگارش بر او باد».
حضرت زهرا علیهاالسلام تا اينجا تاريخچه ای از خلقت بيان، و بعد فهرستی از اصول اعتقادات ارائه كرد و از مبدأ تا معاد را گفت و بالاخره در نبوّت پيامبر اكرم صلی الله... بحث كرد.
برگرفته از سخنان: آیت الله آقا مجتبی تهرانی
@chele_hozor