❇️مطلوب آمریکا: ایران اتمی یا غیر اتمی؟ ۱❇️
✍ پورخردمند
🔵 این که مذاکرات ایران با غرب از دهه هفتاد در موضوعات مختلف بویژه در موضوع هسته ای شروع شده و تا کجا ادامه خواهد یافت و آیا اساسا مشکل غرب با ما هسته ای ست یا ماهیت دیگری دارد ؟ نهایتا اینکه ؛ طولانی ترین مذاکرات بی نتیجه با غربیها مربوط به ایران هست آیا بخاطر این نیست که اگر سلاح اتمی داشتیم قدرت چانه زنی ما بیشتر می شد و مذاکرات زودتر نتیجه می داد ؟ پاسخ به این سئوالات موضوع یادداشت حاضر هست که در پنج قسمت تقدیم مخاطبان عزیز می کنیم :
✅ بنظر میرسد عنوان یادداشت در بادی امر ؛ معقول و منطقی نباشد . حتما میفرمایید اینم شد سوال ؟ معلومه که ایران دارای سلاح اتمی ؛ خوشایند غرب و آمریکا نیست .
بر خلاف نظر عده ای ؛ نگارنده معتقد است آمریکا با ایران اتمی کنار می آید اما با ایران غیر اتمی هرگز . برای اثبات دیدگاه خود ؛ نکاتی را معروض میدارم :
✅ کلیدی ترین سوالی که ابتدا باید برای آن پاسخی یافت اینه که آیا اساسا آمریکا بلحاظ حقوقی در جایگاهی هست که مخالف اتمی یا غیر اتمی شدن کشورها باشد ؟ پاسخ منفی ست ؛ اما از آنجاییکه بر اساس دیدگاه رئالیست واقعگرایی ؛ سازمانهای بین المللی هیچ اعتباری ندارند و باید در خدمت دیپلماسی زور نظام سلطه باشند در می یابیم تنها کشور استفاده کننده از سلاح اتمی در جهان ؛ امروز در جایگاه تعیین تکلیف برای کشورها در خصوص اتمی یا غیر اتمی شدن آنها ؛ قرار گرفته است .
✅ برای درک این مطلب که آمریکا با ایران اتمی کنار می آید اما با ایران غیر اتمی هرگز ؛ کافی ست نگاهی به روند مذاکرات ایران با غرب از دهه هشتاد و مشخصا از زمان دولت اصلاحات تا به امروز داشته باشیم . مگر نه اینست که آنها مخالف دستیابی ایران به بمب اتم بوده و هستند ؟ هر چند این نگرانی بی پایه و بی اساس است زیرا سیاست اعلانی و اعمالی ایران همواره عدم دستیابی به بمب اتم بوده و هست . آیا محور مذاکرات طرفین در طول سی سال اخیر غیر از نگرانی آنها از انحراف فعالیتهای صلح آمیز هسته ای به سمت بمب اتم بود ؟ مگر مرجع صلاحیت دار در این خصوص آژانس بین المللی اتمی نیست ؟ مگر شدیدترین رژیم بازرسی به اذعان خود آژانس و حتی مقامات غربی ؛ در طول حیات آژانس با نظارت غربیها در مورد ایران به اجرا گذاشته نشده است ؟ برای اعتماد سازی ؛ دو سال بصورت داوطلبانه فعالیتهای هسته ای را تعطیل کردیم . آیا ایران علاوه بر فتوای رهبری ؛ حسن نیت خود را به دفعات مکرر اثبات نکرده است ؟ آژانس حتی یک بار هم سندی منتشر نکرده که جمهوری اسلامی در مسیر فعالیتهای هسته ای خود دچار انحراف گردیده است . اوباما صراحتا گفته بود ما به فتوای رهبر ایران اعتماد داریم . پس مشکل کجاست ؟
ادامه دارد .....https://eitaa.com/ghotbnama1