💠خواسته و سرانجامِ اهلِ دنیا و آخرت
🔹️یکی از فقرات حدیث معراج که شبهای قبل اشاره کردیم بودیم این است: « قالَ أَهْلُ الدُّنْیَا مَنْ كَثُرَ أَكْلُهُ وَ ضِحْكُهُ وَ نَوْمُهُ وَ غَضَبُهُ؛ فرمود، اهل دنیا کسی است که خوراکش، خنده اش، خوابش و غضبش زیاد باشد.»(بحار الأنوار، جلد۷۵، صفحه۲۸). ظاهر این عبارت این است که [روایت،] مردم را به دو دسته تقسیم میکند. یک دسته را میفرماید اهل دنیا و یک دسته هم اهل آخرت معرفی میکند.
🔸️[در این روایت] میفرماید دنیا و اهل دنیا را دشمن را بدار و آخرت و اهل آخرت را دوست بدار. [اهل دنیا] کسانی اند که خواستار همین لذایذ زودگذر دنیا هستند. طلب کنندگان دنیا، به دنیا ارادت دارند، مرید دنیا هستند، خواهان دنیا هستند، یا به عبارت دیگر دنیا طلب هستند.
[قرآن کریم، در مورد این دسته در سوره اسراء] میفرماید: مقداری از دنیا به اندازهای که بخواهیم و به هر کس که بخواهیم میدهیم.
🔹️یعنی نه همه کسانی که دنبال دنیا هستند به مقصدشان میرسند و نه آنهایی که به خواستهای میرسند به همه خواستههایشان میرسند. بعضیها اصلا به هیچ کدام از خواستههایشان نمیرسند. بعضیها هم هستند که به بعضی خواستههایشان میرسند. کسی که به همه خواسته هایش در دنیا برسد وجود ندارد.
🔸️دنیایشان اینگونه است، بعدش چه میشود؟ «ثمَّ جَعَلْنَا لَهُ جَهَنَّمَ یصْلاَهَا مَذْمُوماً مَدْحُوراً»(اسراء،۱۸) در آخرت بهره شان جهنم است، در شعلههای آتش جهنم میسوزند و با خواری، خفت و سر شکستگی وارد جهنم میشوند.
🔹️در مقابلش میفرماید«وَ مَنْ أَرَادَ الْآخِرَةَ وَ سَعَى لَهَا سَعْیهَا وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِكَ كَانَ سَعْیهُمْ مَشْكُوراً»(اسراء،۱۹) اما کسانی که طالب آخرت باشند، سعی و کوشش کافی بکنند، ایمان هم داشته باشند به آنها فوق آنچه میخواهند بهره کافی میدهیم و از ایشان تشکر میکنیم. «أُولئِكَ كَانَ سَعْیهُمْ مَشْكُوراً»(اسراء،۱۹)
🔺️اشاره شده در جلسه چهل و سوم از سلسله جلسات محبت خدا، در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۲۷(کلیپ ۹۸ محبتخدا)
لینک صوت جلسه
لینک متن کامل جلسات
#اخلاقی
#محبت_خدا
📱
@mesbahyazdi_ir