🇮🇷🇵🇸
🔰
ماجرای قطع بودجهی صدای آمریکا و سرخوردگی اپوزیسیون
🍃🌹🍃
🔹در سالهای قبل از روی کار آمدن دونالد
#ترامپ، بسیاری از گروههای اپوزیسیون خارج از کشور با امید به حمایتهای بیشتر از سوی
#آمریکا، به استقبال ریاستجمهوری او رفتند. آنها انتظار داشتند که سیاستهای ترامپ علیه جمهوری اسلامی سختگیرانهتر باشد و بودجه رسانههایی مانند صدای آمریکا افزایش پیدا کند تا نقش پررنگتری در حمایت از مخالفان حکومت ایفا کند.
اما برخلاف این تصورات، ترامپ رویکردی متفاوت در پیش گرفت. او که شعار «اول آمریکا» را سرلوحه سیاستهایش قرار داده بود، به تدریج حمایت مالی از بسیاری از نهادها و رسانههای دولتی ایالات متحده را کاهش داد. به گونهای که یک روز پس از دستور دونالد ترامپ برای انحلال نهادهای فدرال از جمله آژانس ناظر بر «صدای آمریکا» و «رادیو آزادی»، بیش از ۱۳۰۰ نفر از کارکنان «صدای آمریکا» به مرخصی فرستاده شده و بودجه «رادیو آزادی» و یک رسانه دیگر قطع شد.
🔻
مرخصی اجباری ۱۳۰۰ خبرنگار
مایکل آبراموویتز مدیر عامل صدای آمریکا اظهار کرد تقریبا تمام ۱۳۰۰ خبرنگار، تهیهکننده و دستیار مشغول در این رسانه به مرخصی اداری فرستاده شدند. وی در پستی در شبکه اجتماعی گفت: «من عمیقا ناراحت هستم که برای نخستین بار در ۸۳ سال اخیر صدای «صدای آمریکا» خاموش می شود. این رسانه نقش مهمی در مبارزه برای آزادی و دموکراسی در سراسر جهان داشت.» همچنین آژانس رسانه های جهانی آمریکا (USAGM) که آژانس ناظر بر رسانههاست، کمکهای مالی خود به رادیو آزادی و رادیو آزاد اروپا را که در کشورهای شرق اروپا از جمله در روسیه و چین پخش میشد و کمک ها به رادیو آزاد آسیا را که در کشورهایی مانند چین و کره شمالی پخش می شد، لغو کرد. در همین حال استیون کاپوس، مدیر عامل رادیو آزادی اقدام دولت آمریکا در لغو کمک مالی به این رادیو را هدیهای بزرگ به دشمنان آمریکا خواند.
🔻
اپوزیسیون نتوانست اهداف آمریکا را اجرا کند
کاهش بودجه و تغییرات گسترده یکی از مهمترین ضربهها به اپوزیسیون خارج از کشور، در صدای آمریکا (VOA) است. ترامپ در فرمان خود اظهار داشته که کمکهای خارجی و بوروکراسی ایالات متحده با منافع آمریکا همسو نیست و در بسیاری از موارد با ارزشهای آمریکا مخالف است. او تاکید کرد که هیچ کمک خارجی نباید پرداخت شود مگر اینکه کاملاً با سیاست خارجی رئیسجمهور هماهنگ باشد. این تصمیمات نشاندهنده تغییر رویکرد دولت آمریکا در حمایت از رسانههای خارجی و گروههای اپوزیسیون است که نتوانستهاند اهداف مورد نظر آمریکا را محقق کنند.
🔻
ترامپیست علیه طرفداران ترامپ
ترامپ همچنین بارها نشان داد که تمرکزش بر منافع داخلی آمریکاست و تمایلی به هزینهکردن برای اپوزیسیونهای خارجی ندارد. این سیاست باعث شد بسیاری از گروههای مخالف جمهوری اسلامی که بر روی حمایت آمریکا حساب باز کرده بودند، به شدت سرخورده شدند. حتی برخی از تحلیلگران معتقدند که سیاستهای ترامپ، به جای تضعیف جمهوری اسلامی، باعث شد که مخالفان حکومت در خارج از کشور بیش از پیش تضعیف شوند و اختلافات داخلی میان آنها افزایش یابد.
با کاهش بودجه و تغییرات گسترده در صدای آمریکا، بسیاری از اپوزیسیونها دریافتند که دیگر نمیتوانند به حمایت بلامنازع آمریکا تکیه کنند. این اتفاق برای آن دسته از مخالفانی که چشم امیدشان به افزایش فشارهای بینالمللی و رسانهای آمریکا علیه ایران بود و میخواستند از این شرایط حمایت دو چندان ترامپ را کاسبی کنند، ضربه بزرگی محسوب میشود. از این روزها آنچه از دوران ترامپ برای اپوزیسیون به یادگار میماند، نه افزایش حمایت، بلکه سردرگمی، تفرقه و ناامیدی است.
🔻
اخراج بیش از ۱۰۰ هزار کارمند
یکی از فرامین اجرایی اولیه ترامپ، اجرای سیاست منقبضسازی و کاهش تعداد کارکنان فدرال بوده است. ترامپ از زمان راهیابی به کاخ سفید، ایلان ماسک را بهعنوان وزیر کارآمدی و بهرهوری معرفی کرده و به او دستور داده است تحقیقات و بررسیهای لازم را در تمام نهادهای آمریکا برای شناسایی موارد فساد و تقلب مالی و نیز کاهش تعداد کارکنان فدرال انجام دهد. تاکنون اقدامات ماسک در راستای اجرای سیاست تعدیل نیرو و کاهش هزینههای فدرال منجر به اخراج بیش از ۱۰۰ هزار کارمند و لغو برنامه های استخدام در سراسر نهادهای آمریکا شده است؛ انحلال نهادهای فدرال از جمله آژانس ناظر بر «صدای آمریکا» و «رادیو آزادی» نیز یکی از اقدامات راهبردی ماسک و ترامپ در این روزها بوده است.
🆔
@Samen_Razavi