*┄┅═✧❁ ✳️ ﷽ ✳️ ❁✧═┅┄*
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و تحیت
پیروان ابتر بخوانند (۱)
قسمت اول منابع امامیه
قبلا بیان شد برخی مدعیان تاریخ پژوهی چون فهم در سایه دارند ، توفیق فهم با مایه را ندارند ، لذا به جهت عدم تسلط لازم ، مطالب عقیم و مضحکی را مطرح می کنند که یکی از آن ها ، ایجاد سوال با قصد تشکیک و تضعیف درباره شان نزول سوره کوثر است که جهت تنویر افکار اهل ایمان در دو قسمت به اختصار پاسخ آنان تبیین می گردد .
قبل از نقل متذکر می شوم:
در متون روایی و تفسیری امامیه و حتی عامه روایات متعددی وجود دارد که تعدد و کثرت آن ها ، نه تنها صحت نزول سوره کوثر در وصف حضرت فاطمه سلام الله علیها را ثابت ، بلکه انحصار شان نزول این سوره مبارکه را در حقیقت وجودی آن حضرت می رساند که برخی از آن ها به شرح ذیل اعلان می گردد:
۱. شیخ عظیم الشان صدوق رضوان الله علیه از جناب ابوذر رضی الله عنه نقل می کند که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود :
شرُّ الأوَّلین و الآخُرینَ اثْنا عشر، سِتَّةء من الأوَّلین و سِتَّة من الأوَّلین و سِتَّةء من الآخِرین ـ إلی أن قال : و الأبترُ و هو عمرو بنُ العاص
اشرار اولین و آخرین ۱۲ نفر هستند که ۶ نفر آنان از اولین و ۶ نفر از ِآخرین است تا این که فرمود
:از آنها عمرو عاص است که ابتر است.
معرفی عمرو عاص به ابتر به جهت شهرت طعنه او در میان مردم است که همگان می دانستند سوره کوثر در پاسخ طعنه عمرو عاص لعین نازل شده است .لذا همه حاضران بر صحت نقل ابوذر نیز شهادت دادند.
۲.در تفسیر ثقلین نقل شده است :
دَخلَ رسولُ اللّه المسجدَ و فیه عمرُو بنُ العاص و الحکمُ بن أبی العاص، فقال عمرو:
یا أبا الأبتر! و کان الرجلُ فی الجاهلیة إذا لم یکن له ولدء سُمِّیَ أبترَ، ثمّ قال عمرو:
إنّی لأشنأ محمَّداً أی اُبغِضُه، فأنزل اللّهُ علی رسوله صلی الله علیه و آله و سلم:
«إِنّا أَعْطَیْناک الْکَوْثَرَ ء فَصَلِّ لِرَبَّک وَانْحَرْ إِنَّ شانِئَک هُوَ الأََبْتَرُ». أی مُبغِضَک عمرو بنُ العاص ـ[ یعنی] لا دینَ له و لا نَسَبَ
در این نقل مانند همه نقل های دیگر آمده است:عمرو بن عاص لعین ، وقتی پیامبر صلوات الله علیه و آله و سلم را دید ، طعنه زد که آن حضرت ابتر است (یعنی نسلی نخواهد داشت چون فقط دختری به نام فاطمه دارد و پسر ندارد ) در این حال سوره کوثر در پاسخ طعنه آن لعین نازل شد ، بنابراین کوثر ، حضرت زهرا سلام الله علیها است.
۳. مرحوم طبرسی رضوان الله علیه در احتجاج از حضرت امام حسن علیه السلام نقل می کند که خطاب به عمرو بن عاص لعین فرمود:
أمّا أنت یا عمرو بن العاص! الشانیءَ اللعینَ الأبترَ فإنّما أنتَ... ثُمَّ قمتَ خَطیباً و قلتَ أنَا شانِیءُ محمَّدٍ، و قال العاصُ بن وائل: إنَّ محمَّداً رجلء أبترُ لا ولدَ له، فلو قد ماتَ انقَطَع ذِکْرُه، فأنزَلَ اللّه ـ تبارک و تعالی ـ «إِنَّ شائِئَک هُوَ الأَبْتَرُ»
تو همان متهتکی هستی که به پیامبر صلوات الله علیه و آله و سلم طعنه زدی که ابتر هستی و فرزندی نداری و بعد از فوت ، دیگر نسل و یادی از تو باقی نمی ماند ، و در پاسخ تو سوره کوثر نازل شد.
۴. سلیم بن قیس رضوان الله علیه خطبه ای از حضرت امیرالمومنین علیه السلام در بصره نقل می کند که حضرت در تکذیب عمرو عاص فرمود:
«... ثُمّ لَمّا ماتَ إبراهیمُ بنُ رسولِ اللّه(صلی الله علیه و آله و سلم) قام فقال: إنَّ محمّداً قد صار أبترَ لا عقِبَ له، و إنّی لأشنَأ الناس له و أقوَلِهم فیه سوءً فأنزَل اللّه فیه: (إنَّ شانِئَک هُوَ الأََبْتَرُ)وقتی ابراهیم فرزند پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از دنیا رفت گفتند او ابتر است و نسلی از او نمی ماند و خداوند سوره کوثر را نازل کرد.
۵. مرحوم طریحی در معنای کوثر می نویسد:
کثرت نسل و فرزندان است و این حقیقت در باره نسل پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم ) از حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) می باشد که الحمدلله فرزندانش تا قیامت قابل شمارش نیستند.
۶. علامه مجلسی رضوان الله علیه نقل می کند : امام صادق علیه السلام فرمود : عمرو عاص روزی بر منبر در مصر گفت: از [معانی] قرآن هزار حرف تحریف شد. من ۲۰۰ هزار درهم دادم تا هو الابتر را پاک کنم اما گفتند جایز نیست در حالی که برای دیگران تحریف قرآن جایز بود!
نکته: چرا عمرو عاص حاضر شد برای تحریف قرآن ۲۰۰ هزار درهم رشوه دهد ؟ فتامل جیدا
والله المستعان
سید حسین خادمیان
*┈┈••✾••┈┈*
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
╔═∞══❀🔶•○●○🔶❀══∞═╗
برای پیوستن به گروه من در ایتا ، این پیوند را دنبال کنید:
👇👇👇
https://eitaa.com/sayed_hosainkhademian
╚═∞══❀🔸•○●○🔸❀══∞═╝