📌 از توقف ماکرون تا جملهٔ بوسیدن ... ترامپ؛ تحقیر در دل نظم جهانیِ مدعی آزادی و دموکراسی!
🔹 در جریان سفر رئیسجمهور فرانسه به نیویورک، کاروان حامل امانوئل ماکرون توسط پلیس متوقف شد، چرا که مسیر بهدلیل عبور رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، مسدود شده بود. ماکرون ناچار شد پیاده شود و با ترامپ تماس بگیرد تا با لحنی شوخطبعانه درخواست باز شدن مسیر را مطرح کند.
🔹 در نظم جهانیِ غرب، عدالت نهتنها برای دیگران، بلکه حتی برای خودشان هم معنا ندارد. بساط قلدری و سلسلهمراتب تحقیرآمیز چنان پهن شده که رئیسجمهور یک کشور اروپایی باید با شوخی و التماس، مسیر عبور خود را از رئیسجمهور آمریکا طلب کند. این صحنه، نماد عریانِ روابط قدرت در دنیای مدعی آزادی و برابری است.
🔹 در چنین شرایطی، تلاش برخی جریانهای داخلی برای ترتیب ملاقات چهرههایی چون پزشکیان با ترامپ، نهتنها فاقد منطق دیپلماتیک است، بلکه نشانهای از وابستگی فکری و بیاعتنایی به عزت ملی تلقی میشود.
🔻
پایگاه اطلاع رسانی دکتر سید مرتضی محمودی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس.
✔️ @sm_mahmoudi_ir