▪️از روزی که این عکس را دیدم و آن مطلب را نوشتم ذهنم درگیر دلایل برگزاری این نشست بوده و اینکه چرا باید این شش نفر دور هم جمع شوند در حالیکه نه بن سلمان در این نشست حاضر است و نه ولیعهد کویت!؟ یعنی میشود بن زاید از ولیعهد کویت و سعودی هم دعوت گرفته باشد و آنها نیامده باشند؟ یا اصلاً آنها دعوت نشدهاند؟! چرا باید این نشست برگزار شود در حالی که حاکم مجمع الجزایر اشغالی دیلمون که تمام دار و ندار و هست و نیستش را مدیون سعودیها است اینگونه چشم در چشم بن زاید بنشسته و لبخند بزند در حالی که پسر عموی عروسش آنجا حضور ندارد؟!
▪️به نظر میرسد بازی از سطحی بالاتر و پیچیدهتر برخوردار است و برگزاری این نشست خارج از توان محمد بن زاید بوده و آنهایی که اینجا حضور دارند از جای دیگری دعوت شدهاند؟! مثلاً سلطان عمان در تمام طول سالهای گذشته که شورای همکاری خلیج فارس تشکیل شده جز در موارد اندکی که مسقط میزبان بود؛ هیچوقت در این نشست حضور پیدا نمیکرد و همیشه معاون نخست وزیر را بهعنوان نماینده خود به این نشست میفرستاد؛ یا امیر قطر که تا همین چند ماه پیش با اماراتیها به شدت درگیر بود چگونه شده که به این نشست بیاید؟ این مسأله در مورد رئیس جمهور مصر هم صادق است کسی که تمام تلاشش را داشته تا با سعودیها سرشاخ نشود؟!
▪️یا شخص بن زاید که به همراه محمد بن سلمان در یمن وارد جنگ شد و هنوز هم تصاویر و ویدیوهای دونفری آنها در فضای مجازی بهعنوان متحدان راهبردی دست به دست میگردد؟! اتفاق خاصی افتاده که این شش نفر در ابوظبی دور هم جمع شده و تصویر آنها فقط در یک نشست غیر رسمی منتشر میگردد؟! همه ما میدانیم که هیچکس بیش از بن سلمان عاشق مهمانی و مراسمهای این شکلی نیست و در مورد ولیعهد و کویت میدانیم که خانواده حاکم هیچ مشکلی با اماراتیها ندارند اما چرا اینجا کسی از آنها حاضر نیست؟!
▪️این تصویر گویای پیچیدگی و درهم تنیدگی سیاست و وابستگی در میان کشورهای عربی است؛ این تصویر حکایت روشنی است از بی اختیار بودن و فرمانبردار بودن هر شش نفر حاضر در این تصویر و اینکه چگونه اینها به مهرههای شطرنج تبدیل شدهاند و یک شطرنج باز بزرگتر تصمیم گرفته از هشت نفر همیشگی، با این شش نفر بازی کند؟! بدون شک در طول سه دهه گذشته کویت همه یکی از مهرههای شطرنج بوده اما سوال اساسی و اصلی این است در میان کشورهای عربی چه اتفاقی در حال روی دادن است؟! همیشه بر این امر واقف بودند که اختلافات شخصی و خانوادگی میانه سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آمل دوری و نزدیکی آنها در طول ۵۰ سال گذشته بوده است اما آیا این هم از همان جنس اختلافات است که در آن بن سلمان نباید حضور پیدا میکرد؟!
▪️تلاش میکنم در پست بعد به مسائل و مواردی که باعث شده این شش نفر دور هم گرد بیایند و این تصویر منتشر گردد پاسخ دهم. با قرار دادن شواهد و قرائن و همچنین رویدادهایی که در طول چند روز گذشته در منطقه روی داده حالا میتوان راحتتر به پاسخ مناسب رسید و متوجه شد که این نشست حاصل جمع این رویدادها، رفتارها، گفتارها و در نهایت واکنشهایی است که در عرصه سیاست روی داده و هیچ ارتباطی با اختلافات شخصی و خانوادگی ندارد. این نشست بخشی از یک بازی بزرگتر است که در آن هر کسی باید در جای خود و در اندازه خود بازی کند و اگر کسی بخواهد بیش از جایگاهی که برایش تعریف شده رفتار کند خیلی راحت کنار گذاشته میشود.
@syriankhabar