سلام علیکم بعضی از اساتید و بزرگان معتقدند طلبه قبل از درس خارج باید کل دروس فقهی و اصولی این ده سال قبل درس خارج رو طی کنه و مسلط بشه تا بتونه از درس خارج بهره مند بشه و فقیه بشه .برخی هم ظاهرا معتقدند دروسی مثل رسائل و مکاسب و کفایه سطحشان بالاتر از دروس سطح است و به نوعی خودشان درس خارجند فلذا معتقد به جایگزینی کتاب هایی به جای اینها در مقطع سطح هستند مثل حلقه ی ثالثه ی شهید صدر .این یک طرف بحث ؛از طرفی با توجه به مشکلات مختلف _چه کم کاری خود طلبه و چه مشکل سیستم آموزشی و ضعف علمی برخی اساتید و ... _به نظر میرسه معمولا طلبه ها غابا نمیتونن این کتب مذکور رو من البدو الی الختم اون هم به صورت قوی و فنی پیش اساتید اهل فن تلمذ کنن .برای حل این مشکل هم بعضا راه حل هایی ارائه میدن مثل این که همین دروسی که ایام درسی مشغولیم رو خوب بخونیم , و دروس عقب مانده رو در ایام تعطیلات جبران کنیم .
سؤال بنده از محضر شما این هست که :
اگه ببینیم فرصت نمیکنیم که این درس ها و کتابها رو قبل درس خارج به نحو مطلوب تموم کنیم و راه حل فوق الذکر رو اعمال کنیم , به نظرتون اگه تا مقطع خارج تمرکزمون رو روی دروس فقهی و اصولی سطح یک گذاشته و سعی کنیم اون ها رو به نحو مطلوب به سر انجام برسونیم و رسائل و مکاسب و کفایه رو بذاریم برای درس خارج که در کنار درس خارج براشون وقت بذاریم , به نظرتون به نتیجه ی مطلوب میرسیم ؟
چون حقیقتش از کلاس های درسی رسائل و مکاسب و کفایه که تا به حال داشتم راضی نبودیم ؛ یکم خودم کم کاری کردم یکم هم ضعف علمی کلاس و استاد و تموم نشدن محدوده مزید علت بوده و کمی بعیده بتونم تو دو جبهه فعالیت مطلوب کنم ؛ هم این ها رو به نحو مطلوب بهشون برسم و هم دروس سالهای قبل رو جبران کنم . به قول معروف سنگ بزرگ علامت نزدنه .
سلام وقت شما بخیر
سوالی داشتم از خدمت تون
یکی از دوستان بنده با سن حدود بیش از ۳۰ سال، با خانواده سنتی مذهبی هستند. ولی هیچ وقت در طی تحصیل و اشتغال و..فرصت درک فضای مذهبی و معرفتی رو نداشتند.
الان با مباحثاتی که داشتیم و مشکلات اجتماعی که در مسیرشون هست، به این نتیجه رسیدند که نیازمند مطالعه و .. کسب معرفت بیشتری هستند.
آیا ممکنه بفرمایید چه سیری از کتاب، یا صوت، یا حتی مجالس فعلی، میتونه ساده، جذاب، و تامل برانگیز باشه.
حتی خودِ ما هم انقدر که بر پایه شنیده ها، رشد پیدا کردیم، این حس رو داریم که مثل یک تازه مسلمان شده، از اول باید شروع کنیم . حالا از کجا ؟!!
امروز با کانال انسان و ایمان جنابعالی آشنا شدم، از این بابت به ذهنم خطور کرد سوالم رو از شما بپرسم
استاد جواهری عزیز، سلام و عرض ارادت.
حقیر یه بررسی کردم تفاوت سیرهای علمای معاصر در تبیین معارف دین رو.
جرقهی این دغدغه از حرفای شما شروع شد برام.
من باید چیکار کنم تا یک روزی بتونم تشخیص بدم کدوم ازین مدلها صحیح هست؟👇
مجموعهی معارف قرآن علامه مصباح:
خداشناسی۱
کیهانشناسی۲
انسانشناسی در قرآن۳
راهشناسی۴
راهنماشناسی ۵
۲جلد قرآن شناسی۶
۳جلد اخلاق در قرآن۷
جامعه و تاریخ از نگاه قرآن۸
حقوق و سیاست در قرآن۹
مقدمهای بر جهانبینی توحیدی شهید مطهری:
انسان و ایمان۱
جهانبینی توحیدی۲
وحی و نبوت۳
انسان در قرآن۴
جامعه و تاریخ۵
زندگی جاوید یا حیات اخروی۶
طرح کلی اندیشه اسلامی حضرت آقا:
ایمان۱
توحید۲
نبوت۳
ولایت۴
طرح ولایت:
معرفت شناسی۱
خداشناسی۲
انسانشناسی۳
فلسفه اخلاق۴
فلسفه حقوق۵
فلسفه سیاست۶
بینهایت آقای وکیلی:
معرفت شناسی۱
انسانشناسی و جهانشناسی۲
خداشناسی۳
راهنماشناسی۴
اسلامشناسی۵
شیعهشناسی۶
معادشناسی۷
دورهی معارف علامهطهرانی:
۳جلد الله شناسی۱
۱۸جلد امام شناسی۲
۱۰جلد معاد شناسی۳
تفسیر موضوعی علامه جوادی:
قرآن در قرآن۱
توحید در قرآن۲
وحی و نبوت در قرآن۳
معاد در قرآن۴
معاد در قرآن۵
سیره پیامبران در قرآن۶
سیره پیامبران در قرآن۷
سیره رسول اکرم (ص) در قرآن۸
سیره رسول اکرم (ص) در قرآن۹
مبادی اخلاف در قرآن۱۰
مراحل اخلاق در قرآن۱۱
فطرت در قرآن۱۲
معرفت شناسی در قرآن۱۳
صورت و سیرت انسان در قرآن۱۴
حیات حقیقی انسان در قرآن۱۵
هدایت در قرآن۱۶
جامعه در قرآن۱۷
ادب توحیدی انبیاء در قرآن۱۸
شیخ طوسی:
توحید۱
عدل۲
معاد۳
نبوت۴
امامت۵