✨ تحول درونی، آغاز سلوک الهی ✨
چگونه از غفلت خارج شویم و مسیر خودسازی را آغاز کنیم؟
دوره تحول معنوی در سلوک انسانی با تدریس حجتالاسلام بابایی، راهی عملی برای رشد روح، کنترل نفس و تعمیق ارتباط با خداوند، بر پایه آموزههای اسلامی و سیره اهلبیت علیهمالسلام.
📌 آنچه در این دوره میآموزید:
✅ بیداری معنوی و خروج از غفلت
✅ توبه و تطهیر روح از خطاها
✅ مراقبه، کنترل افکار و محاسبه اعمال
✅ توسل و انس با قرآن برای رشد پایدار
✅ مدیریت زمان و ایجاد تعادل در زندگی
💡 اگر به دنبال تغییر واقعی در مسیر معنویت هستید، این دوره راهنمای شماست!
📍 ثبتنام و اطلاعات بیشتر:
🌐 https://taalei-edu.ir/workshop/536
#رمضان
#مدرسه_تعالی
#سهشنبههای_فرصتساز
✅@Taalei_edu
💠 شرح دعای روز بيستوپنجم ماه مبارک رمضان
🔹أللَّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مُحِبّاً لِأوْلیائِكَ و مُعادیاً لِأعْدائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ أنْبیائِكَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین؛
🔸خدایا! مرا در این روز، دوست دوستانت و دشمن دشمنانت قرار ده و پیرو راه خاتم پیغمبرانت. ای نگهدار دلهای پیامبران!
🔰پیامهای دعا
١- دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا
٢- پيروی از سنت پيامبر اکرم(صلوات الله علیه)
🔰پیام منتخب
✍️روزی پيامبر(صلوات الله علیه) به اصحاب فرمودند: «آيا میدانيد كدام یک از دستگيرههای ايمان محكمتر است؟ هركس جوابی داد. حضرت فرمود: اَلْحُبُّ فِی اللهِ وَ الْبُغْضُ فِی اللهِ وَ تَوالِی اَوْلِياءَ اللهَ و التَّبَرِی مِنْ اَعدَاءِ اللهِ؛ محكمترين دستگيرۀ ايمان، دوستی و دشمنی در راه خدا و دوستی با اوليای خدا و بيزاری از دشمنان اوست.»
📚 بحار الأنوار، ج ۶٩، ص ٢۴٣
از امام سجاد(علیهالسلام) روايت شده كه فرمود: «وقتی روز قيامت فرارسد، خداوند انسانهای قبل و بعد را در يکجا جمع میكند. سپس منادی فرياد میزند که كجايند آنها كه دوستان خدا هستند؟ جمعی برمیخيزند. به آنها خطاب میشود، شما بیحساب وارد بهشت شويد. آنها رهسپار بهشت میشوند. در راه جمعی از فرشتگان با آنان ملاقات كرده و میپرسند که از كدام حزب هستيد؟ در پاسخ میگويند که ما برای خدا و طبق فرمان خدا، با دوستان او دوست بوديم و با دشمنانش دشمن. فرشتگان به آنها بشارت میدهند و میگويند که چه نيكوست پاداش عمل كنندگان!
📚 الكافی،ج ٢،ص ١٢۶
#ماه_رمضان #مدرسه_تعالی
✅ @Taalei_edu
احکام رمضان.mp3
1.86M
🎙️#فقه_زندگی
#احکام_ماه_رمضان
✍️ اگر شخصی پیش از غروب عید فطر از دنیا برود؛ آیا فطریه اش برعهده خانواده و بازماندگان است؟
🖋دوره احکام را از طریق لینک زیر دنبال کنید :
taalei-edu.ir/workshop/453
#ماه_رمضان #مدرسه_تعالی
✅ @Taalei_edu
﷽
🔰 جلوههای مختلف ربوبیت
✍️🏻 یکی از مدلهایی که در دعای جوشن کبیر بهکار رفته، مدلی است که به جای اینکه یک موضوع را مطرح کند و اسماء مختلف الهی را حول آن موضوع بیان کند، برعکس عمل میکند؛ یعنی یک اسم از اسماء الهی را در موقعیتهای مختلف نشان میدهد.
▫️برای مثال، در این فرازها:
«يَا رَبَّ النَّبِيِّينَ وَ الْأَبْرَارِ» ای پروردگار پیامبران و نیکان
«يَا رَبَّ الصِّدِّيقِينَ وَ الْأَخْيَارِ» ای پروردگار صدیقین و برگزیدگان
«يَا رَبَّ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ» ای پروردگار بهشت و جهنم
✍️🏻 در اینجا، "ربوبیت" خداوند در عرصههای مختلف جلوه میکند. این به ما کمک میکند تا ضمن شناخت نیازهای اصلی خودمان، بروز و ظهور این نیازهای اصلی را در عرصههای مختلف زندگی ببینیم.
▫️ما همگی به سرپرستی و ربوبیت الهی نیازمندیم، اما این ربوبیت در حوزههای مختلف جلوههای متفاوتی دارد. مثلاً ربوبیت خداوند در تربیت پیامبران، در هدایت نیکان، در تنظیم امور آخرت و حتی در بهشت و جهنم یکسان نیست.
در هر حوزهای، ربوبیت خداوند شکلی متناسب با آن موقعیت به خود میگیرد.
⬅️ این مدل از فرازها به ما کمک میکند تا یک نیاز اصلی را در موقعیتهای مختلف بهتر بشناسیم و درک کنیم که چگونه یک صفت الهی در ابعاد گوناگون زندگی جریان دارد.
📌برگرفته از جلسات «زره هزار گره»
#جوشن_کبیر #ربوبیت
#مدرسه_تعالی #ماه_رمضان
✅️ @Taalei_edu
﷽
🔰 دنیای زودگذر، آخرت ماندگار
✍️🏻 از امام صادق(علیهالسلام): «لَو يَعلَمُ النّاسُ ما في فَضلِ مَعرِفةِ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ...» [1]
معرفت خداوند عزوجل دارای فضیلت و ارزشی بالاست که اگر مردم به آن آگاهی مییافتند، هرگز به نعمتها و فراوانیهای دنیایی که دشمنان خدا از آن برخوردارند، توجه نمیکردند.
▫️آنها به زرق و برق زندگی دنیوی نمینگریستند، چراکه میدانستند خداوند این نعمتها را به دشمنان خود داده، اما معرفت و شناختش را به دوستان و اولیایش عطا کرده است.
✍️🏻 عبارت «زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا» (سوره طه، آیه۱۳۱) در قرآن به معنای شکوفههایی است که هرگز به بار نمینشینند و میوهای تولید نمیکنند.
این تعبیر نشان دهنده این است که متاع دنیا، متاعی کوتاه مدت و زودگذر است. زیباییها و نعمتهای دنیا فقط برای یک مدت کوتاه جلوهگر خواهند بود و سپس از بین خواهند رفت. در عین حال نعمتهایی که برای متقین در آخرت فراهم شده، ابدی و پایدار هستند.
[1] کافی، جلد۸، صفحه۲۴۷.
📌 برگرفته از بیانات استاد ایوبی حفظهالله در دوره آموزشی «درس عشق»
#معرفت_خداوند
#اولیاء_الهی
#مدرسه_تعالی #ماه_رمضان
✅️ @Taalei_edu
💬 چرا روز قدس مهم است؟
✍️ رهبر معظم انقلاب به این پرسش پاسخ می دهند:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=23388
#مدرسه_تعالی #ماه_رمضان
#روز_قدس
✅ @Taalei_edu
وَ إِذَا كَانَ يَوْمَ سَادِسٍ وَ عِشْرِينَ يَنْظُرُ اللَّهُ إِلَيْكُمْ بِالرَّحْمَةِ فَيَغْفِرُ لَكُمُ الذُّنُوبَ كُلَّهَا إِلَّا الدِّمَاءَ وَ الْأَمْوَالَ وَ قَدَّسَ بَيْنَكُمْ كُلَّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً مِنَ الْغِيبَةِ وَ الْكَذِبِ وَ الْبُهْتَانِ.
هنگامى كه روز بيست و ششم فرا رسد، خداوند با نظر رحمت به شما مىنگرد و همه گناهانتان را مىبخشد، مگر خونها و اموال (حق الناس) و در هر روز هفتاد بار خانههايتان را از غيبت، دروغ و تهمت پاك مىنمايد.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ،صفحه ۷۱
#ماه_رمضان #مدرسه_تعالی
✅@Taalei_edu
💠 شرح دعای روز بیستوششم ماه مبارک رمضان
🔹أللَّهُمَّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وَ ذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وَ عَمَلی فیهِ مَقْبولاً وَ عَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعَ السّامِعین
🔸خدایا! کوشش مرا در این ماه قدردانیشده قرار بده، گناهم را در این ماه آمرزیده، عملم را در آن مورد قبول و عیبم را در آن پوشیده. ای شنواترین شنوایان!
🔰پیامهای دعا
١- درخواست پاداش الهی
٢- طلب آمرزش گناهان
٣- خواهش قبولی اعمال در ماه رمضان
۴- درخواست پوشش عیوب از سوی خداوند
🔰پیام منتخب
✍️از مهمترين صفات الهی كه اگر نبود، تمام بندگانش اذيت، خجالت و شماتت میشدند، صفت ستار بودن خداوند است كه عيبهای بندگانش را میپوشاند.
چه كنيم خداوند زشتیهای ما را بپوشاند؟ فردی به رسول خدا(صلوات الله علیه) گفت كه میخواهم خداوند عيبهايم را بپوشاند. حضرت فرمود: «عيبهای برادرانت را بپوشان تا خداوند عيبهای تو را بپوشاند.»
📚 كنزالعمال، ح ۴۴۱۵۴
✨ امام صادق(عليه السلام) فرمود: «همانا خداوند ـ تبارک و تعالی ـ برای بندۀ مؤمنش چهل پناهگاه قرار داده. وقتی به گناهی رویمیآورد، يكی از آن پناهگاهها از او برداشته میشود؛ اما وقتی برادر مؤمنش را رسوا كرد، تمام آن پناهگاهها از او برداشته شده و بدون پوشش میماند. پس او را در آسمانها بر زبان ملائكه و در زمين بر زبان مردم رسوا میسازد.»
📚 بحار الأنوار،ج ۷۳، ص ۳۶۱.
#ماه_رمضان #مدرسه_تعالی
✅ @Taalei_edu
احکام رمضان.mp3
1.65M
🎙️#فقه_زندگی
#احکام_ماه_رمضان
✍️ آیا نیاز است که به فقیر بگوییم این مبلغ یا کالا بابت زکات فطره است؟
🖋دوره احکام را از طریق لینک زیر دنبال کنید :
taalei-edu.ir/workshop/453
#ماه_رمضان #مدرسه_تعالی
✅@Taalei_edu
﷽
🔰 خدای همه فن حریف
✍️🏻 در بررسی مدلهای مختلف که در فرازهای دعای جوشن کبیر مطرح شدهاند، یکی از مدلها به این شکل است که خداوند در برابر گروههای مختلفی از انسانها صفات خاص خود را معرفی میکند. این مدل به ما کمک میکند تا به طور خاص صفات خداوند را در رابطه با شرایط و موقعیتهای مختلف انسانها بشناسیم.
▫️مثالهایی از این مدل در دعای جوشن کبیر میتوان به فرازهایی اشاره کرد که صفات خداوند را در ارتباط با گروههای خاص مطرح میکند. مانند:
«يا حَبیبَ الْبَاکِینَ» ای دوست و نزدیک برای کسانی که اهل گریه و اشک هستند.
«يا سَيِّدَ الْمُتَوَكِّلينَ، يا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ، يا وَلِيَّ الْمُؤْمِنينَ، يا اَنيسَ الذّاكِرينَ، يا مَفْزَعَ الْمَلْهُوفِينَ، يا مُنْجِيَ الصّادِقِينَ»
✍️🏻 این فرازها به ما میگویند که صفات خداوند در شرایط مختلف انسانها و نیازهای آنان تجلی میکند. برای مثال، اگر اهل گریه باشید خداوند برای شما حبیب و نزدیکترین دوست، اگر اهل توکل باشید او آقای شما، اگر گمراه شدید، خداوند بهترین هادی برای شما است.
⬅️ این مدل در دعای جوشن کبیر کمک میکند تا انسانها خود را در این گروهها شناسایی کنند و به این ترتیب نیازهای اصلی خود را بر اساس موقعیت و وضعیت فعلیشان مشخص کنند.
جزء کدام گروه هستید گمراه، مومن، ذاکر، صادق، قادر یا عالم؟
▫️در هر کدام از گروهها که هستید نزدیکترین و مهمترین نیازمندی خود را با ساحت ربانی خداوند و اسماء الهی مرتبط کنید.
این قبیل فرازهای دعای جوشن کبیر برای انسان شناسی و معرفت شناسی فوقالعاده مؤثر هستند.
📌 برگرفته از جلسات «زره هزار گره»
#جوشن_کبیر
#صفات_الهی
#معرفتشناسی
✅️ @Taalei_edu