هدایت شده از تسبیحات
🔺️
در روایت آمده:
هرکس عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر را بخواند خداوند به او هزار نسیم از رحمتش را عنایت میفرماید که خیر دنیا و آخرت است.
📌امالی شیخ صدوق، ص ۶۰۶
🔸️همچنین مرحوم آیت الله ارباب ره می گوید: من با آقای سید جمال گلپایگانی مکاتبه دارم اخیرا گفته است که در طول هفته هر عمل مستحبی را ترک کردی صد بار سوره قدر را در عصر #جمعه ترک مکن!
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
🦋آیتالله فاطمینیا: این ذکر واکسن آلزایمر است.
در تعقیبات نماز صبح در «تهذیب» شیخ طوسی آورده که بعد از نماز صبح، ده مرتبه بگویید:
«سُبحانَ الله العظيم وَ بِحَمْدِهِ وَلَا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ العلي العظيم»
این ذکر واکسن آلزایمر است. آلزایمر جنون و افسردگی پیری الان در دنیا طوفان کرده است؛ دنبال راه حلی برای جلوگیری از آن هستند. در حدیث داریم که هر کس این ذکر را ده مرتبه بعد از نماز صبح بگوید از کوری و جنون پیری محفوظ میماند.
🔺️ از کتاب "نکتهها از گفتهها"
◾️ @Tassbihat
🦋«غسل و نماز توبه» یکشنبههای ذیالقعده
کیفیت آن چنین است:
➕️ روز یکشنبه غسل به نیت توبه بهجا آورد؛ وضو گیرد؛
➕️ چهار رکعت نماز بخواند؛(دو نماز دو رکعتی)
در هر رکعت سوره «حمد» را یک مرتبه، سوره «توحید» را سه مرتبه، سوره «فلق» را یک مرتبه و سوره «ناس» را یک مرتبه بخواند؛
➕️ پس از اتمام نماز دوم (رکعت چهارم) هفتاد مرتبه استغفار کند؛
استغفار را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» ختم نماید؛
➕️ سپس بگوید: «یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَات فَإِنَّهُ لایَغْفِرُ الذُّنُوبَ الا انت».
◾️ @Tassbihat
🦋درباره ی نماز توبه ی ماه ذيقعده
(مرحوم آیتالله ضیاء آبادی)
مولاي ما امام اميرالمؤمنين (علیه السلام) ميفرمود:
« فَاعْمَلُوا وَ الْعَمَلُ يُرْفَعُ»؛ حالا فعلاً شما در عمل آزاديد. اعمال را ميپذيرند.كار كنيد كه فعلاً به شما مهلت دادهاند.«وَ التَّوْبَةُ تَنْفَعُ»؛توبه مقبول است و نافع به حال شماست.توبهكار باشيد.«وَ الدُّعَاءُ يُسْمَعُ»؛ اگر الآن دعا كنيد مسموع است. اگر حالا توبه كنيد مقبول است. حالا عمل شما مرفوع است. امّا لحظهاي فرا خواهد رسيد كه نه دعايي را ميشنوند نه توبهاي را ميپذيرند ونه عملي را قبول ميكنند.
«وَ الْحَالُ هَادِئَةٌ»؛ فعلاً زمان مهلت و زمان آرامش است. هنوز سكرات مرگ نيامده، نفس در گلو گير نكرده،هنوز به برزخ نرسيدهايد.«وَ الْأقْلامُ جَارِيَةٌ»؛قلمهاي نويسندگان اعمال شما هنوز در حال نوشتن است.ملائكه اعمال شما را مينويسند.«وَ بَادِرُوا بِالْأعْمَالِ»؛دست به كار شويد و پيشدستي كنيد.تا مرگ نيامده، اعمال خود را انجام دهيد. عُمُراً نَاكِساً أوْ مَرَضاً حَابِساً أوْ مَوْتاً خَالِساً؛[1]
اگر تأخير كنيد، از يكي از اين سه حال بيرون نخواهيد بود: يا عمر طولاني مي كنيد و عاقبت پير مي شويد و از كار ميافتيد و ديگر نميتوانيد كارهايي را كه در ايّام جواني مي كرديد انجام دهيد.اين عمر، ناكِس است؛يعني عمري است كه در شما نُكْس ايجاد كرده و توانايي شما را از بين برده است.
يا ممكن است بيمار شويد و در بستر بيفتيد و چند سال در بيمارستان يا خانه بخوابيد.اين مرض، مرض حابس است؛ يعني دست و پاي شما را ميبندد و نميتوانيد كاري كنيد.
و يا ممكن است مرگ ناگهاني فرا رسد. در صورت تأخير توبه و عمل،از اين سه حال خارج نخواهيد بود كه هر سه آفت است. الآن كه پير نيستيد و بيمار نيز نشدهايد و مرگ هم نرسيده، از فرصت استفاده كنيد.«فَعَلَيْكُمْ بِالْجَدِّ وَ الْاِجْتِهَادِ»؛[2]بكوشيد و تلاش كنيد.«وَ التَّأَهُّب وَ الْاِسْتِعْدادِ»؛[3] آمادگي پيدا كنيد.
براي مرگ آماده شويد.«اِغْتَنِمُوا الْفُرَصَ فَاِنَّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ»؛از اين فرصتهاي زودگذر بهره بگيريد تا به اين سه آفت مبتلا نشويد. نماز توبهي ماه ذيقعده را فراموش نكنيم.
اعمال سهل و سادهاي را به ما توصيه كردهاند كه بهرههاي فراوان دارد.چه بسا با همان نمازي كه مي خوانيم، خداوند توفيق توبهي واقعي را به ما عنايت كند و گذشتههايمان را اصلاح كند. در روز يكشنبهي ماه ذيقعده، وقتي بزرگان به هم ميرسيدند به هم ميگفتند : شما نماز توبه را خواندهايد؟ يادتان نرود! به هم تذكّر ميدادند. روايت شده است كه روز يكشنبهي ماه ذيقعده بود.رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:آيا ميخواهيد توبه كنيد؟ گفتند: بله. فرمود: امروز روز يكشنبهي ماه ذيقعده است. غسل توبه كنيد. سپس وضو بگيريد. بعد چهار ركعت نماز بخوانيد؛دو نماز دو ركعتي.در هر ركعت،بعد از سورهي حمد، سه بار سورهي توحيد، يك بار سورهي فلق و يك بار سورهي ناس را بخوانيد.
وقتي تمام شد، هفتاد بار استغفار كنيد:«اَسْتَغْفِرُ الله رَبِّي وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ»؛سپس بگوييد:«لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظيم»؛بعد هم اين دعاي كوتاه را بخوانيد: يا عَزيزُ يا غَفّارُ اغْفِرْلي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ؛ حال اگر اين دعا يادتان نماند، اشكالي ندارد. با زبان خود با خدا صحبت كنيد. بگوييد: خدايا ما را بيامرز. گذشتههاي ما را ناديده بگير. خدا قبول ميكند. اين عمل كوتاهي است،ولي آثار زيادي دارد.مبادا شيطان تو را وسوسه كند كه تو آن قدر كارهاي بد كردهاي كه اين نماز برايت فايده ندارد و با يك نماز كارت درست نميشود.اين وسوسهي شيطان است. خداوند عمل اندك را ميپذيرد.«يَقْبَلُ الْيَسيرَ وَ يَعْفُو عَنِ الْكَثيرِ»؛ گاهي هم ميگويد : اين يكشنبه نشد، يكشنبهي بعد انجام ميدهي. اين هم وسوسهي شيطان است.مگر آدم مطمئن است كه تا هفتهي بعد زنده ميماند؟بايد از همين حالا فرصت را مغتنم بشمارد و كارش را انجام بدهد.هر كه ما را به عبادت تشويق كند، گفتارش رحماني است و هر كه ما را از عبادت باز دارد، گفتارش شيطاني است.
والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
[1]ـ نهجالبلاغهي فيض، جلد 2، خطبهي 230، صفحهي223.
[2]ـ همان.
[3]ـ بحارالانوار، جلد 68، نقل از نهجالبلاغهي فيض، صفحهي337.
*برگرفته از تفسیر سوره انفال از تألیفات حضرت آیت الله سیّد محمد ضیاء آبادی صفحه ۴۰۴ الی ۴۰۶
➕️ شرط غسل برای نماز ذیقعده
▪️سؤال: آیا نمازی که در یکشنبه ماه ذی قعده روایت شده است را میتوان بدون غسل انجام داد؟
به عبارت دیگر آیا غسل شرط صحت این نماز است؟
✅ جواب رهبر معظم انقلاب: این نماز را بدون غسل هم میتوان بجا آورد.
غسل در اينگونه عبادات مستحبى شرط کمال است ، نه شرط صحت.
◾️ @Tassbihat
بیش از ۱۰ فضیلت و اثر در دنیا و آخرت برای نماز یکشنبه ذیالقعده ذکر شده. اما چه بسا دو مورد آن بسیار کلیدی و مهم است: اول اینکه باایمان از دنیا میرود و دوم اینکه در روز قیامت خُصماء(یعنی کسانی که از ما طلبی دارند و حقی از آنها بر گردن ماست، چه حق الناس مالی چه آبرویی) از او راضی میشوند.
این نماز عجب سرمایه بزرگ و گرانبهایی است. انبوه کسانی را که بهواسطه غیبت، تهمت، تمسخر، خبرچینی، ایذاء، دشنام، تحقیر، طعن و شماتت، دروغ، خلف وعده، افشای راز و... و پایمال شدن حقوق(از اقوام و آشنا و دوست و همسایه و معلم و...) از ما طلب دارند و برگردن ما دینی دارند، را چگونه و با کدام اندوخته و ثروت و سرمایه میتوان راضی کرد. آنهم در قیامت با دستان خالی...
چه اندوخته و سرمایهگذاری و پسانداز کمنظیری است این نماز.
◾️ @Tassbihat
🦋حکمت ابتلائات و گرفتاریهای مومن
مرحوم حاج اسماعيل دولابی(ره):
هرگاه مومن طغيان کند و گِلآلود شود، خداوند گودالی را سد راه او قرار میدهد تا گِلهايش ته نشين شده و دوباره صاف شود، يعنی با حوادث و ابتلائات جلوی او سد میزند تا زلال شود. البته اگر استغفار کنيم، نيازی به اين راه بندانها و گيرها نخواهد بود. پس مشکلات اين دنيا عقوبت گناهان است. آن چه از گناهانت را که استغفار میکنی خودت را قصاص کردهای و آن چه را که استغفار نمیکنی، خدا در قالب حوادثی که در زندگی برای تو پيش میآورد قصاص میکند.
◾️ @Taasbihat