بیش از ۱۰ فضیلت و اثر در دنیا و آخرت برای نماز یکشنبه ذیالقعده ذکر شده. اما چه بسا دو مورد آن بسیار کلیدی و مهم است: اول اینکه باایمان از دنیا میرود و دوم اینکه در روز قیامت خُصماء(یعنی کسانی که از ما طلبی دارند و حقی از آنها بر گردن ماست، چه حق الناس مالی چه آبرویی) از او راضی میشوند.
این نماز عجب سرمایه بزرگ و گرانبهایی است. انبوه کسانی را که بهواسطه غیبت، تهمت، تمسخر، خبرچینی، ایذاء، دشنام، تحقیر، طعن و شماتت، دروغ، خلف وعده، افشای راز و... و پایمال شدن حقوق(از اقوام و آشنا و دوست و همسایه و معلم و...) از ما طلب دارند و برگردن ما دینی دارند، را چگونه و با کدام اندوخته و ثروت و سرمایه میتوان راضی کرد. آنهم در قیامت با دستان خالی...
چه اندوخته و سرمایهگذاری و پسانداز کمنظیری است این نماز.
◾️ @Tassbihat
🦋حکمت ابتلائات و گرفتاریهای مومن
مرحوم حاج اسماعيل دولابی(ره):
هرگاه مومن طغيان کند و گِلآلود شود، خداوند گودالی را سد راه او قرار میدهد تا گِلهايش ته نشين شده و دوباره صاف شود، يعنی با حوادث و ابتلائات جلوی او سد میزند تا زلال شود. البته اگر استغفار کنيم، نيازی به اين راه بندانها و گيرها نخواهد بود. پس مشکلات اين دنيا عقوبت گناهان است. آن چه از گناهانت را که استغفار میکنی خودت را قصاص کردهای و آن چه را که استغفار نمیکنی، خدا در قالب حوادثی که در زندگی برای تو پيش میآورد قصاص میکند.
◾️ @Taasbihat
🦋 آیتالله میرزا جواد ملکی تبریزی(ره):
للّذة نخورید؛ للقوة بخورید.
سالک باید از جهت کیفیت، تمام جدّ و کوششش در تطهیر طعام از حرام و شبهه بوده و از آجیلخوری و خوردن اشیاء لذیذه یک مقداری نفس را منع نماید. بهترش این است که "للذة" (به منظور لذت بردن) نخورد؛ بلکه "للقوة" (به منظور نیرو گرفتن برای عبادت) بخورد.
◾️ @Tassbihat