.
قلعه امن اسرائیل؛
افسانهای که در هم شکست ـ۱
۱) دوشنبه ۲۵ فروردین، اولین سالگرد "عملیات وعده صادق ۱" بود که در پاسخ به حمله رژیم صیهونیستی به بخش کنسولی سفارت کشورمان در دمشق صورت گرفت.
در حمله صهیونیست ها، هفت تن از اعضای سپاه پاسداران از جمله سردار محمدرضا زاهدی، به شهادت رسیدند. در عملیات وعده صادق ۱، بالغ بر ۱۸۵ پهپاد، ۱۱۰ موشک زمین بهزمین و ۳۶ موشک کروز به مراکز نظامی و اطلاعاتی اسرائیل شلیک شد.
ایران همچنین، شش ماه بعد (۹ مهر ماه ۱۴۰۳) با شلیک ۲۰۰ موشک از جمله موشک هایپرسونیک فتاح و خیبرشکن، فاز کوبنده تر و شدید تر "وعده صادق" را به انتقام خون شهیدان اسماعیل هنیه (ترور شده در تهران) و سردار عباس نیلفروشان، ترتیب داد.
۲) ضربات ایران در دو عملیات، محدود و مدیریت شده، اما راهبردی بود. آنچه اسرائیل چشید، فقط تیزی نوک خنجر بود. ایران هنوز از برخی توانمندی های تهاجمی تر خود رونمایی نکرده است.
با این وجود، صاحب نظران در دنیا، از "وعده صادق یک و دو"، به عنوان "بزرگ ترین حمله پهپادی جهان، بزرگ ترین حمله موشکی ایران، و بزرگترین حمله به اسرائیل از جنگ ۱۹۷۳ میلادی؛ یاد می کنند که توانست سامانه دفاعی چند لایه اسرائیل و سپر حفاظتی حامیان این رژیم را پاره کند و به اهداف راهبردی رژیم صهیونیستی ضربه بزند.
۳) هر چند موشک ها و پهپاد های شلیک شده، از مناطق مختلف در شمال، جنوب و مرکز کشور شلیک شدند، اما هنگام نزدیک شدن به هدف، باید وارد محدوده ای شبیه لوله انتهای قیف می شدند. مساحت فلسطین ۲۷ هزار کیلومتر مربع، و مساحت سرزمینهای اشغالی، ۲۲ هزار کیلومتر مربع است؛ تقریبا به اندازه وسعت یکی از استان های کوچک ما مثل بوشهر یا ایلام. فاصله ای هم که باید طی میشد، ۱۱۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر بود.
موشک ها و پهپاد ها، از پدافند چند لایه آمریکا، انگلیس، فرانسه و اسرائیل گذشتند و به مناطق راهبردی مانند قلعه نظامی نواتیم (۱۵ کیلومتری شهر بئرسبع، در مجاورت نیروگاه هسته ای دیمونا) اصابت کردند.
فراتر از سه سامانه پدافندی گنبد آهنین، فلاخن داود و پیکان که از عهده «مینیاتوری از حملات ترکیبی ایران» بر نیامدند؛ سامانه پدافندی آمریکا، انگلیس، فرانسه (و اردن) هم امتحان بدی پس دادند.
۴) هر چند لشکر عملیات روانی آمریکا و صهیونیسم جهانی کوشیدند دو عملیات وعده صادق را کوچک و کم اهمیت بازنمایی کنند، اما مرور بازتاب جهانی های این رویداد تاریخی، گوشه های مهمی از واقعیت را بازگو می کند:
- شبکه سیانان: بخش عمده ای از ۱۸۰ فروند موشک ایران، به مقرهای موساد، و پایگاه های هوایی نواتیم و تل نوف اصابت کرد.
- روزنامه یدیعوت آحارونوت: مهم ترین پایگاه هوائی، در حالی هدف حملات موشکی قرار گرفت که اسرائیل دو هفته است از ترس عملیات تلافی ایران فلج شده است.
- شبکه BBC انگلیس: موشک ها و پهپاد های ایران که از فراز گنبد طلایی قبه الصخره در بیت المقدس عبور می کردند، تصویری ساختند که تا مدت ها در ذهن ها باقی خواهد ماند. آنها از پدافند هوایی چند لایه عبور کرده و به اهدافی مانند پایگاه نواتیم اصابت کردند. این حملات به باور ویلیام آلبرک (مدیر سابق برنامه کنترل سلاح ناتو)، معادلات و چهره خاورمیانه را برای همیشه تغییر داد.
- خبرنگار نیویورک تایمز: خانه من که نزدیک مقر موساد و واحد ۸۲۰۰ در تل آویو است، می لرزید.
- روزنامه هاآرتص: تمام عسل های دنیا هم نمیتواند شب عیدی را که با حمله ایران تلخ شد، شیرین کند
.
- لری جانسون، تحلیلگر سابق سازمان سیا: با وجود اصرار غرب مبنی بر شکست عملیات، ایران آنچه را که قصد انجام آن را داشت، انجام داد. ایران به آمریکا و چند کشور همسایه گفت که قرار است چه کاری انجام دهد. هدف این بود که نشان دهد می تواند به اسرائیل ضربه بزند. ایران با استفاده از ۳ سیستم تسلیحاتی (پهپاد، موشک های کروز و بالستیک) یک حمله فوق العاده پیچیده را به اجرا گذاشت. آنها از پیشرفته ترین تسلیحات خود استفاده نکردند. اما می دانیم که بیشتر موشک ها به اهداف خود اصابت کرده اند. آمریکا، یک رادار پیشرفته «AN/TPY-2 X-band» در صحرای نقب دارد که ماموریت آن، شناسایی موشک و دادن اطلاعات هدف گیری به سامانههای دفاعی ارو، دیوید و تاد است. اما موشک های ایران، هر دو پایگاه هوائی نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. یعنی بهترین رادار دنیا که در هماهنگی با پیشرفته ترین پدافند ضد موشکی کار می کرد، در مقابل حمله ایران ناتوان بود.
- داگلاس مک گرگور مشاور ارشد پنتاگون: پدافند هوایی و موشکی اسرائیل نشان داد که مقاوم نیست.
🔻ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
قلعه امن اسرائیل
افسانهای که در هم شکست ـ۲
- روزنامه وال استریت ژورنال: ایران، توانایی نگران کننده ای برای هدف گرفتن اسرائیل دارد و در مقایسه با حمله ماه آوریل که از موشک های کروز و پهپاد استفاده کرده بود، این بار (اکتبر ۲۰۲۴)، ۱۸۰ موشک شلیک کرد که بزرگترین حمله در نوع خود در تاریخ جنگ ها بوده است. موشک ها در برخی مکان ها، از دفاع اسرائیل فراتر رفتند. فقط ۳۲ موشک در پایگاه نواتیم که جنگنده های اف-۳۵ در آن قرار دارد، فرود آمدند. اگر ایران تصمیم به هدف قرار دادن زیرساخت های اسرائیل بگیرد، توانایی موشکی اش برای نابودی این اهداف نگران کننده است. ارزیابی این حمله ثابت می کند که حمله بعدی بسیار خطرناک تر خواهد بود. موشک ها به یکی از محافظت شده ترین نقاط اسرائیل اصابت کرد.
- نشریه آلمانی اشپیگل: حمله به اسرائیل با ۲۰۰ موشک، شاید بزرگترین حمله موشکی تاریخ باشد. این حمله توانست پایگاه های نظامی اسراییل را هدف بگیرد. ایران، علاوه بر موشک فرا صوت فتاح، از موشک های جدیدی هم استفاده کرد که ۱۴۵۰ کیلومتر بِرد دارند و آنقدر سریع هستند که تنها ظرف چند دقیقه به اسرائیل می رسند. ایران، حداقل ۳۰۰۰ موشک بالستیک دارد.
- اسکات ریتر، افسر سابق پنتاگون: موشک های ایران، دو پایگاه نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. بهترین رادار جاسوسی دنیا که با پیشرفته ترین پدافند ضد موشکی کار می کند، در مقابل این حمله ناتوان بود. پایگاه نواتیم، حفاظت شده ترین نقطه زمین در برابر حملات موشکی و حتی محافظت شده تر از کاخ سفید و کاخ کرملین است. ایران، آنجا را درهم کوبید و به همه، از جمله آمریکای ثابت کرد که هیچ دفاعی در برابر موشک های ایرانی وجود ندارد. این، یکی از برترین نمایش های نظامی تاریخ بود.
- روزنامه گاردین: سیاست بازدارندگی اسرائیل، تکه تکه شده و سقوط کرده است. ایران، اسطوره قلعه تسخیر ناپذیر اسرائیل را در هم شکست.
- آلون بن دیوید تحلیلگر روزنامه معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد. ما در حین حمله، لحظات سختی را تجربه کردیم. ترس، تمام وجود نظامیانی را که در پایگاه ها حضور داشتند، فرا گرفته بود.
۵) عملیات انتقامی وعده صادق ۱(مقارن با دولت شهید رئیسی)، به فاصله ۱۲ روز از شرارت اسرائیل انجام شد.
آنگونه که سردار حاجی زاده روایت می کند، "اعتبار و امتیاز این عملیات، در همراهی دولت شهید رئیسی بود و اگر این همراهی نبود، معلوم نبود حتی ۲۰ درصد موفقیت بدست آید. ایشان، قدرت موشکی را پیشران اقتدار کشور می دانست".
همچنین باید فعالیت چشمگیر و موثر شهید امیرعبداللهیان، وزیر وقت امور خارجه را یادآور شد که در آستانه عملیات ایران، با قاطعیت اعلام کرد:
"نیروهای مسلح ما ۱۰ روز منتظر تلاش های دیپلماتیک ما و همکارانم در عرصه بین المللی بودند. در ۷۲ ساعت گذشته، تماس های مختلف برخی وزرای خارجه با اینجانب ناظر بر توصیه به خویشتنداری و عدم تنبیه رژیم صهیونیستی بود. ما به آنها یادآوری کردیم که ای کاش در شش ماه گذشته چنین توصیه خویشتندارانهای را به حاکمان جنگ طلب اسرائیل که مرتکب جنایات جنگی شده اند، ارائه می دادید! چگونه است که به رژیم صهیونیستی توسعه به خویشتنداری نمی کنید، اما به جمهوری اسلامی ایران که در چهارچوب حقوق بین الملل برای دفاع از ماموریت های شناخته شده و مصونیت اماکن دیپلماتیک، قصد دفاع مشروع از خود را دارد، توصیه به خویشتنداری میکنید؟ وقتی رژیم اسرائیل با نقض حقوق بین الملل و کنوانسیون وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را به خطر می اندازد، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز، یک ضرورت است. زمان برای میانجیگری به پایان رسیده و اکنون، مجازات قطعی است."
۶) عملیات وعده صادق ۲ (پاسخ اقدام تروریستی اسرائیل در تهران) با دو ماه تاخیر انجام شد. علت این بود که برخی دولت های اروپایی و واسطه های آمریکا، به دولت آقای پزشکیان پیغام می دادند آتش بس در غزه و توقف کشتار مردم، در حال نهایی شدن است.
اما اقدام به ترور فرماندهان حزب الله و تشدید جنایت ها در غزه، نشان داد که رویکرد حامیان رژیم صهیونیستی، از سر بی صداقتی بوده است. دولتِ جمهوری اسلامی ایران به خاطر وعده آتش بس در غزه خویشتنداری نشان داد، اما خُلف وعده غرب و جنایات جدید در غزه و لبنان، حجت را بر همه تمام کرد.
آقای پزشکیان، همان زمان خبر داد: "ادعا های سران آمریکا و کشورهای اروپایی که در ازای عدم پاسخ ایران به ترور شهید هنیه، وعده آتشبس می دادند، تماما دروغ بود و فرصت دادن به چنین جنایتکارانی صرفا آنها را در ارتکاب جنایات بیشتر جری تر خواهد کرد. جنایات رژیم صهیونیستی بدون پاسخ نخواهد ماند. این رژیم جنایتکار ثابت کرد به هیچ یک از موازین بین المللی پایبندی ندارد".
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
قلعه امن اسرائیل
افسانهای که در هم شکست -۳
۷) ایران در هر دو عملیات وعده صادق، بدون نیاز به همراهی متحدان، به رژیم صهیونیستی حمله کرد و باز هم می تواند. ایران در حقیقت، در این ماجرا با آمریکایی جنگید که پشت اسرائیل پنهان شده بود و گرنه رژیم جعلی اسرائیل، هیچ هویت و توان مستقلی ندارد.
در واکنش به دو عملیات تاریخی ایران نیز، هر چند برخی اقدامات ایذایی به نام رژیم صهیونیستی انجام شد، اما با هدایت و کار فرمایی و هواپیماها و تسلیحات و اطلاعات آمریکا صورت گرفت و رژیم صهیونیستی بیشتر، گردنگیر ماجرا بود.
ما در جریان واکنش رژیم صهیونیستی (بخوانید آمریکا و برخی متحدان اروپایی) به عملیات وعده صادق ۱ و ۲، خلل های سامانه های پدافندی را شناسایی کردیم و آن گونه که اهل فن و اطلاع می گویند بسیاری از آسیب ها برطرف، و توانمندی های دفاعی جدید به خدمت گرفته شده است.
۸) مقامات آمریکایی در دو دهه اخیر، همواره ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده اند؛ اما خود آنها بهتر از هر کس می دانند که در صورت درگیری، نمی توانند از مخمصه بگریزند. چنان که ویلیام برنز رئیس سازمان سیا پس از عملیات وعده صادق گفت: "باید توانایی های نظامی تهران را جدی گرفت. ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیری ها روبهرو هستیم. محاسبات نادرست می تواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود".
همان زمان، نشریه هیل نوشت: "ژنرال مکنزی فرمانده سابق سنتکام هشدار داد نیروهای آمریکایی در برابر حمله ایران آسیب پذیر هستند".
ژنرال مک کنزی، همچنین ضمن گزارشی به کنگره آمریکا در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۱ میلادی (۳۱ فروردین ۱۴۰۰) اذعان کرده بود: "دقت هدفگیری موشک های ایران، نگران کننده است. استفاده گسترده ایران از پهپاد ها برای عملیات شناسایی و تهاجمی، بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ شبه جزیره کُره، آمریکا فاقد برتری هوایی در عرصه عملیاتی است و برتری هوایی ما از بین رفته است".
۹) در موضوع بازدارندگی، هر چند توانمندی های پدافندی بسیار مهم است و روز به روز هم باید تقویت شود (که بحمدالله می شود) اما توانمندی های آفندی و تهاجمی، به مراتب مهم تر و بازدارنده تر است و دشمن با همه هارت و هورتش، از این قدرت کم نظیر در منطقه می ترسد؛ چرا که گوشه ای از ضرب شست ایران را دیده و چشیده است.
گریه و فریاد افسران ارشد آمریکایی در عین الاسد، از یاد هیچ کس نخواهد رفت. ایران، هم توانمندی و هم ارادهء زدن ضربات راهبردی را دارد. این اراده، فراتر از آمد و شُد دولت ها در کشور، آن قدر قدرتمند و مقهور کننده است که توانسته به عنوان نمونه ای نادر و خیره کننده در ۸۰ ساله پس از جنگ جهانی دوم، پایگاه آمریکایی عین الاسد، و پایگاه های فوق امنیتی اسرائیل را با موفقیت در هم بکوبد.
دو ماه قبل، خبرنگار آمریکایی از ترامپ پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تاسیسات هسته ای اش حمله نمی کنید!؟". اما ترامپ، در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را می گویی! اما ایران در حال حاضر، نه تنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند.".
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
در اهمیت راهبرد؛ دولت
وزارت مذاکره با آمریکا نیست!
🔻آقای پزشکیان دیروز در حکمی، آقای محسن اسماعیلی را به عنوان معاون راهبردی و امور مجلس خود منصوب کرد.
🔹معاونت پارلمانی ریاست جمهوری، معاونت مهمی است که تعامل رئیس جمهور و دولت با مجلس شورای اسلامی را تعریف و تسهیل می کند.
🔻پیداست که چنین معاونتی به خودی خود پر مشغله است و منطقا نمی توان آن را با معاونت دیگری، آن هم با عنوان معاونت راهبردی ادغام کرد. پس چرا این اتفاق رخ داد و رسانه های دولتی طی چند روز گذشته مشغول تایید و تکذیب بودند؟!
🔹معاونت راهبردی، پُستی بود که اساسا برای آقای ظریف تاسیس شد، یا به عبارت دیگر، جایگاهی است که ظریف پس از انقضای شورای راهبری کابینه، برای خود جعل کرد. هیچ وقت هم معلوم نشد نقش این معاونت چیست و کارکرد متمایز آن از دیگر دستگاه های دولتی کدام است؟
🔹به نظر می رسد که این معاونت (جدا از منع قانونی آقای ظریف) از ابتدا دارای بحران هویت و کارکرد بود و بنابراین دولت و رئیس جمهور، در تردید جدی قرار داشته اند که آن را حفظ یا منحل کنند؟
🔹احتمالا اعلام انحلال این معاونت، هزینه حیثیتی به دنبال داشت و بنابراین صلاح دیده شده که با یکی از معاونت های دیگر ادغام شود؛ و گرنه معاونت راهبردی، هیچ ربطی به معاونت امور مجلس ندارد.
🔹این نکته را باید مورد توجه قرار داد که موضوع مذاکره، آن هم صرفا با یک رژیم بدعهد مثل آمریکا، نمی تواند به جای راهبرد کلان دولت تصور شود. این انحراف بزرگی است که امثال آقای ظریف می توانستند در رویکرد دولت ایجاد کنند.
🔹دیپلماسی با همه گستردگی و تنوع موضوعاتش، تنها یک جزء از ۲۰ یا ۳۰ جزء مسئولیت های دولت است.
🔹رهبر انقلاب دیروز در دیدار مسئولان ارشد سه قوه درباره گفت و گوها با در عمان تاکید کردند:
🔻"این گفتگوهاُ یکی از دهها کار وزارت خارجه است. یعنی وزارت خارجه دهها کار دارد، یکی از آنها همین گفتگوهای عمان و مسائل مربوط به آن است که حالا اخیراً مطرح شده است.
🔻نکتهای که میخواهم روی آن تأکید کنم این است که سعی کنید مسائل کشور را به این گفتگوها گره نزنید. اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود، آنجا ما همهچیزمان را منوط به پیشرفت مذاکرات کردیم. یعنی کشور را شرطی کردیم...
🔻این مذاکرات، فقط یکی از کارهای چندینگانه وزارت خارجه است که دارد انجام میشود.
🔻کشور هم باید کار خودش را در بخشهای مختلف جلو ببرد، در بخش صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ، سازندگی و همچنین موضوعات خاصی که تعریف مشخص دارند.
🔻اینها باید با جدیت پیگیری شوند و اصلاً ربطی به گفتگوهای جاری در عمان ندارند".
@IMANI_mohammad
.
💢عطاء الله مهاجرانی، پیشاهنگ مذاکره، از عبرت اعتماد به آمریکا می گوید.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5782
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢عطاء الله مهاجرانی، پیشاهنگ مذاکره، از عبرت اعتماد به آمریکا می گوید. https://eitaa.com/IMANI_mo
.
پیشاهنگ مذاکره، از عبرت اعتماد به آمریکا می گوید
🔻پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را اول بار، عطاء الله مهاجرانی (معاون پارلمانی دولت هاشمی/ وزیر ارشاد بعدی خاتمی) در سال ۱۳۶۹ مطرح کرد.
🔹اما دولت بوش پدر در همان دوره، از خوشبینی دولت هاشمی استفاده کرد و به اذعان مرحوم هاشمی، وعده لغو تحریمها در ازای کمک به آزادی اتباع آمریکا در لبنان را زیر پا گذاشت.
🔻حالا پس از ۳۵ سال، همان آقای مهاجرانی در واکنش به مقاله جان کری می گوید اعتماد و خوش بینی به آمریکا، اشتباه بوده است.
🔹جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما، طرف توافق در برجام بود. در اوج هیجان مذاکرات، روزنامه شرق تیتر زد: "امضای کری تضمین است". و مرحوم هاشمی گفت وزیر خارجه آمریکا قول داده برخی بدعهدی های توافق موقت را در برجام جبران کند.
🔻اما همین جان کریِ بزک شده، خطاب به ترامپ می نویسد ایران در گوشه رینگ گیر افتاده و باید به ایران ضربه بزنید.
🔹 مهاجرانی در واکنش به این خباثت، در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻"خطاب و رهنمود مقاله جان كري در آخر عمري، به ترامپ است كه ببين ايران گير افتاده است!
🔻کری در مذاکرات برجام، نقش پليس خوب را بازي ميكرد. او با همان عصاي زير بغل و پاي گچ گرفته و قدم زدن در ساحل و همدردي در فوت مادر دكتر روحاني، چهرهاي مثبت پيدا كرده و چهرهاي متعادل نشان داده بود.
🔻يكي از دوستان ميگفت: وقتي كري را ميبينم، ياد داييام ميافتم! البته بعدا معلوم شد آمریکاييها از همان خوشبيني هيات ايراني، سوءاستفاده كرده اند. راه نقض برجام را نبسته بوديم و امضاي جان كري را كافي ميدانستيم.
🔻اكنون همان امضا، پاي مقاله والاستريت ژورنال است: «ترامپ بخت اين را دارد كه ضربه لازم را به ايران بزند! ايران در گوشه رينگ گير افتاده است. در مذاكره، فراتر از غنيسازي هستهاي پيش برويد!»
🔻مقاله كري نشانه ديگري است كه در سياست جهان هيچ جايي براي كمترين خوشبيني و روابط عاطفي بين سياستمداران آن هم از نوع آمریکايي و اروپايياش و حتي ديگران وجود ندارد.
🔻هميشه بايد در پشت لبخندها، زهرخند، و در پس دستكشهاي ابريشمين، چنگالهاي تيز را ببینيم. مقاله كري نشان داد كه تفسير رهبري، تفسيري روشنگرانه است: به آمریکا نميتوان اعتماد كرد!".
🔹مهاجرانی این تحلیل در روزنامهای منتشر کرده که همین حالا، خوش خیالی نسبت به آمریکا را ترویج میکند و حضرتی مدیر آن (رئیس شورای اطلاعرسانی دولت)، به دروغ مدعی جذب سرمایه ۲۰۰۰ میلیارد دلاری در صورت توافق با آمریکا شد!
🔹علامه شهید استاد مطهری (ره)، نامه ای به دختر گرامی خویش نوشته که فحوای آن بی مناسبت با بحث ما نیست:
🔻«میگویند مرد خردمند هنرپیشه را/ عمر دو بایست در این روزگار - تا به یکی تجربه آموختن/ با دگری تجربه بردن به کار.
🔻ولی بعضی افراد آن چنان زیرک و باهوشاند که گویی دو بار به دنیا آمدهاند و این، بار دوم است.
🔻و بعضی افراد، چناناند که با چند بار به دنیا آمدن هم، تجربه نمیآموزند».
@IMANI_mohammad
۰
۴۹ روز معطلی دولت
در معرفی وزیر اقتصاد
در حالی که قریب ۴۹ روز از برکناری آقای همتی وزیر اقتصاد دولت میگذرد، همچنان از معرفی فرد جایگزین به مجلس خبری نیست.
همتی ۱۲ اسفند سال گذشته به خاطر سوءمدیریت و بههم ریختگی بازارهای مختلف و حمایت وی از روند گرانسازی برخی اقلام استیضاح شد.
در این زمینه، معاون ارتباطات دفتر رئیسجمهور گفته است: گزینه نهائی برای وزارت اقتصاد از سوی دولت قطعی شده و به زودی به مجلس معرفی میشود. البته گزینه اول آقای دکتر پزشکیان، حتماً آقای طیبنیا بود، اما تنها مانعی که وجود دارد عدم پذیرش ایشان است. هنوز هم گزینه اول آقای پزشکیان، آقای طیبنیا است، اما ایشان این مسئولیت را فعلاً نپذیرفتهاند.
بلاتکلیف گذاشتن سکان وزارت اقتصاد در حالی است که طیبنیا پیش از این هم از پذیرفتن وزارت طفره رفته و صرفاً به عنوان مشاور ارشد بسنده کرده بود. با این وجود او پس از مدت کوتاهی از حضور در جلسات دولت منصرف شد.
یادآور میشود به هنگام رایزنیها برای تدارک کابینه چهاردهم، نشریات وابسته به مدعیان اصلاحات تیتر زدند: «طبیب تورم/ طبیب ایران/ ظهور طبیبنیا/ طبیب اقتصاد ایران/ طبیب تورم آمد/ وزیر اقتصاد موفق دولت روحانی، به عنوان فرمانده اقتصادی پزشکیان میآید/ رهبر برنامههای اقتصادی دولت پزشکیان آغاز به کار کرد/ وزیر ضد تورم، فرمانده اقتصادی پزشکیان شد/ و...»
در این گمانهزنیها ادعا میشد طیبنیا قرار است معاون اول رئیسجمهور میشود تا فرماندهی اقتصادی کابینه را برعهده بگیرد؛ اما این گمانهزنی با انتصاب عارف منتفی شد. سپس گفته شد طیبنیا به عنوان وزیر اقتصاد یا دستیار ارشد پزشکیان، «فرمانده اقتصادی کابینه» و «طبیب تورم خواهد شد». اما این اظهارات هم واقعیت نداشت.
اکنون سؤال این است که با وجود بیمیلی طیبنیا به تصدی وزارت و مخالفتش با مواضع اقتصادی برخی مدیران مدعی شوک درمانی و رها کردن بازار، چرا دولت تصمیم نهائی را درباره معرفی وزیر، و قبل از آن، برنامه اقتصادی روشن و منسجم نمیگیرد.
در همین حال روزنامه اصلاحطلب آرمان نوشت: در شرایطی که یکماه و هفده روز از استیضاح وزیر اقتصاد پیشین میگذرد، دولت همچنان نفر جایگزین خود برای تصدی این وزارتخانه را انتخاب و معرفی نکرده است.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
چند نکته درباره بابک زنجانی
و رفتار متناقض اصلاح طلبان-۱
🔹رفتار برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات با موضوع بابک زنجانی، رفتاری به غایت متناقض است.
🔹آنها در برکشیدن وی نقش منحصر به فردی داشته اند. در عین حال در دهه گذشته، پروژه دیگری را تعریف کردند تا با بهانه قرار دادن عدم بازگشت بخشی از پول نفت صادراتی، به تسویه حساب سیاسی بپردازند.
🔹همین طیف، دیروز پس از آنکه خبر "امضای تفاهمنامه ریلی ۶۱ هزار میلیارد تومانی" منتشر شد، این تفاهم نامه را زیر سوال بردند و گفتند شرکت سرمایه گذار، منسوب به بابک زنجانی است.
🔹این تفاهم نامه با حضور وزیر راه دولت، میان شرکت داتوان و راهآهن امضا شد. مهدی ابراهیمی مدیرعامل شرکت ﻗﻄﺎﺭﻫﺎی ﺁﻭﺍﻥ ﺭﯾﻞ گفته است: "سرمایههای خارج از کشور زنجانی در حال بازگشت است و قرار است در خدمت پروژههای داخلی استفاده شود".
🔹قوه قضائیه سال گذشته گزارش داد که بابک زنجانی همه بدهیهای خود به دولت را پس داده و مشمول عفو شده است.
🔹۳۰ شهریور ۱۳۹۲، یعنی چند ماه قبل از اینکه تیم "روحانی، زنگنه و جهانگیری"، بابک زنجانی را بهانه ای برای تسویه حساب سیاسی قرار دهند، نشریه کارگزارانی "آسمان" (به سردبیری محمد قوچانی)، گفت و گویی با زنجانی ترتیب داد و تصویر او را بر صفحه اول نشاند.
🔹زنجانی در این گفت و گو، درباره روند رشد خود گفته بود:
🔻"زمانی که در پادگان ولیعصر تهران سرباز بودم، آقای هاشمی رفسنجانی برای بازدید به آنجا آمدند، گفتند تعدادی سرباز برای ریاستجمهوری، بانک مرکزی و جاهای مختلف انتخاب کنند.
🔻وقتی به عنوان سرباز به بانک مرکزی رفتمُ گفتند شما باید بهعنوان راننده، آقای نوربخش را جابهجا کنید.
🔻حدود ۵ ماه از سربازیام مانده بود. من در دفتر آقای نوربخش کار ثبت نامهها را انجام میدادم، بعد هم رانندگی آقای نوربخش را میکردم.
🔻بعد از خدمت ... آقای نوربخش ۴-۵ - جا را انتخاب کرده بود و برای کنترل بازار به آنها دلار میداد تا در بازار پخش کنند.
🔻آقای نوربخش به من گفت شما هم در این مجموعههایی که دارند دلار تزریق میکنند، کار کن. اولین روز، ۱۷ میلیون دلار در بازار توزیع کردم و اولین کارمزد من هم ۱۷ میلیون تومان بود. هر روز دلار میگرفتم و در بازار میفروختم...
🔻(درباره عکس با هاشمی و خاتمی و روحانی) من پیش این آقایان رفتم تا جایزه بگیرم... تا حالا ۳-۴ بار آقای هاشمی را از نزدیک دیدهام. بعد از انتخابات، خدمت ایشان رفتم و توضیحی درباره کارهایم به ایشان دادم.".
🔹اگر اتهام زنجانی برنگرداندن ۲/۷ میلیارد یورو پول نفت صادراتی بود و او ادعا می کرد به خاطر تحریم، ناتوان از این کار بوده، بیژن زنگنه، متهم خسارت ۱۸ میلیارد دلاری کرسنت است. آقای روحانی آذر ۱۳۸۱ درباره قرارداد کرسنت، به خاتمی هشدار داده بود:
🔻"عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیر معتبر که بنابر گزارشات وزارت نفت، عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود
🔻قیمت و شرایط قرارداد مذاکره شده در مقایسه با منطقه، بسیار پایین و غیرمطلوب است. قرارداد، احتمالاً آثار منفی دراز مدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت.
🔻از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت مطرح کرده ام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده... قرارداد مذکور از طریق واسطه ها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیرمعتبر به امضا رسیده است".
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. چند نکته درباره بابک زنجانی و رفتار متناقض اصلاح طلبان-۱ 🔹رفتار برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات با
.
💢 چند نکته درباره بابک زنجانی و رفتار متناقض اصلاح طلبان
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5786
@IMANI_mohammad
.
چند نکته درباره بابک زنجانی
و رفتار متناقض اصلاح طلبان -۲
🔹محافل مدعی اعتدال و اصلاحات، طی چند سال اخیر روایتی تحریف آمیز از ماجرای بابک زنجانی به دست دادند تا افکار عمومی را از فهم دقیق آغاز و فرجام ماجرای وی منحرف کنند.
🔹آقای روحانی ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ در یزد با اشاره به عدم بازگشت ۲/۷ میلیارد دلار پول نفت از سوی زنجانی گفته بود: ؛حالا می گویند محکوم شده به اعدام. ثم ماذا؟ پول کجا رفت؟ اعدام که مشکلی را حل نمی کند. آنی که سوال مردم است، این است که این پول کجا رفته است؟ قوه قضائیه پولهای غارت شده را پس بگیرد."
🔹اما پس از آنکه پول بیت المال پس گرفته شد، محافل مدعی اعتدال و اصلاحات، ریل را عوض کرده و گفتند که چرا حکم زنجانی به جای اعدام، به حبس تبدیل شده است؟!
🔹بابک زنجانی در جابجایی میلیاردها یورو از وجوه مسدود ایران و کمک به بانک مرکزی و وزارت نفت برای تسهیل در دور زدن تحریمها نقش داشته و همین موجب تحریم وی توسط خزانه داری آمریکا و اروپا شد.
🔹حامیان و برکشندگان دیرور زنجانی، دوست داشتند او اعدام شود و پول ها برنگردد تا بتواند به بازی سیاسی مبتذل خود ادامه دهند.
🔹این در حالی است که قوه قضائیه در مسیر رسیدگی، دو راه بیشتر نداشت: ۱- زنجانی را اعدام کند، اما اموال بیت المال به کشور برنگردد. ۲- حکم وی را به شرط همکاری برای بازگرداندن اموال، به حبس تبدیل کند.
🔹قوه قضائیه در این زمینه گزارش داده است:
🔻"دادگاه، اواخر سال ۹۴، حکم محکومیت بابک زنجانی را صادر کرد. پس اعتراض زنجانی، دیوان عالی کشور ضمن تأیید حکم، این نکته را اضافه کرد:
🔻«در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده، محکوم علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت».
🔻اردیبهشت۱۴۰۲ با ابلاغ رئیس قوه قضائیه، فرصتی با بازه زمانی مشخص، به وی داده شد تا تکلیف بازگرداندن بدهیها را مشخص کند.
🔻با تعامل دستگاه قضایی و سازمان اطلاعات سپاه، اموال بابک زنجانی با همکاری خودش در خارج شناسایی شده و مجموعهای از راهکارهای اطلاعاتی و حقوقی برای بازگرداندن اموال در دستور کار قرار گرفت.
🔻محمولهای معادل بدهیهای ارزی وی در بهمن ۱۴۰۲، طی چند مرحله وارد کشور شده و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت که ارزش آن با احتساب اموال مصادره شده قبلی، بیش از بدهی های وی می باشد".
🔹اکنون، دولت برآن شده که تفاهمنامه ای ریلی را با تامین سرمایه ۶۱ هزار میلیارد تومانی از سوی شرکت داتوانریل امضا کند و به اجرا بگذارد.
🔹این اقدام، حرکت در مسیر تامین سرمایه لازم برای پروژه های اقتصادی است. زنجانی، با نظر دستگاه قضایی، پول صادرات نفتی را که باید عودت می داده، برگردانده و محکومیت خود را گذرانده است. بنابراین از نظر حقوقی، منعی برای سرمایه گذاری ندارد.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
عقاب و ترامپ!
💢دونالد ترامپ، به کانون هرج و مرج و آشفتگی و خودنابودگری در قلب سیاست و حکومت آمریکا تبدیل شده است:
🔹ریچارد ولف اقتصاددان آمریکایی: امپراتوری آمریکا در حال افول است. تعرفههای ترامپ میتواند منجر به رکود شود. او از سر استیصال و برای انکار پایان سلطه امپراتوری آمریکا، در حال ضربه زدن به دیگران است اما این روش جواب نخواهد داد.
🔻روایت رسانه های آمریکایی از خونسردی چین و آشفتگی ترامپ در جنگ تعرفه ای
🔹طعنه رسانه های چینی به جنگ تعرفه ای / ترامپ: کارت ها در دست من است/ جین پینگ: این کارت ها در چین ساخته شده اند.
🔻دردسر تعرفههای ترامپ برای صادرات نفت آمریکا/ مازاد تجارت نفت آمریکا ضعیف شد.
🔹تعرفههای گمرکی اعلام شده توسط دونالد ترامپ، علاوه بر آسیب به اقتصاد آمریکا، موجب سقوط نیم میلیارد دلاری ثروت او شد.
🔻میزان کسری بودجه آمریکا به ۱/۳ تریلیون دلار رسیده که بعد از سال کرونا، بزرگترین کسری بودجه آمریکا محسوب می شود.
🔹نشریه فارن افرز: تراتپ ترامپ میتواند دلار را از سریر قدرت جهانی اش به پایین بکشد؟
🔻تظاهرات گسترده علیه ترامپ در ۷۰۰ نقطه از ۵۰ ایالت آمریکا
🔹نظرسنجی CNBC نشان میدهد که رتبه تأیید عملکرد اقتصادی دونالد ترامپ، به پایینترین سطح در دوران ریاستجمهوریاش سقوط کرده و تنها ۴۴ درصد از عملکرد او حمایت میکنند، در حالی که ۵۱ درصد مخالف هستند.
🔻نظرسنجی رویترز-ایپسوس: محبوبیت ترامپ به پایینترین حد از زمان بازگشت به کاخ سفید رسیده و آمریکاییها نگران گسترش اختیارات وی هستند. تنها ۴۲ درصد، عملکرد ترامپ را تایید میکنند. این عدد پس از مراسم تحلیف، ۴۷ درصد بود.
🔹فاکس نیوز: رضایت از ترامپ در صد روز نخست ریاستجمهوری به پايينترین میزان در مقایسه با چهار رئیسجمهور پیشین بایدن، اوباما و بوش و حتی ترامپ دور نخست رسید
🔻نشریه اکونومیست در حالی که تصویری از عقاب آسیب دیده و باند پیچی شده (آمریکا) را نشان می دهد، تیتر زده: تنها ۱۳۶۱ روز باقی مانده است؛ حاکی از روزشماری طاقت فرسا در آمریکا و غرب برای پایان دوران ریاست دونالد ترامپ!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad