zukhruf 01-p2.pdf
حجم:
245.7K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 1
تاریخ: 1394/09/28
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
آیت الله جوادی آملیشکوه اربعین.mp3
زمان:
حجم:
1.25M
💠 روز هفدهم ماه #صفر 1441
▪️ شکوه اربعین
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 شکوه اربعین
▪️ اینکه می بینید اربعین به این عظمت به لطف الهی دارد باشکوه خودش را نشان می دهد، برای این است که حسین بن علی (سلام الله علیه) یک کار جهانی کرد؛ تنها این نبود که بگوید من این بیعت این تعهد و ولایت عهدی را امضا نمی کنم و من این ظالم را نمی پذیرم، یک جنگ شخصی نبود! اولاً حضرت فرمود: «مِثْلِی لَا یبَایعُ مِثْلَ یَزیدَ بْنَ مُعاوِیَةَ»،[1] نفرمود «إنی لا ابایع»، نفرمود من بیعت نمی کنم، فرمود هر کس حسینی فکر می کند زیر بار ذلت نمی رود. «مِثْلِی لَا یبَایعُ مِثْلَ یَزیدَ بْنَ مُعاوِیَةَ»؛ بعد آنها را معرفی کرد.
▪️ اصلاً اموی و مروانی کاری با دین نداشتند، قیام کردند برای هَدم دین! آن وقت حسین بن علی در این شرایط قیام کرد که دین را زنده کند. دست مبارک امام سجاد به عنوان اسیر در شام بسته است، یکی از شامی های بی ادب برای طعن و نیش زدن به وجود مبارک امام سجاد عرض کرد در این صحنه چه کسی پیروز شد؟ فرمود ما! عرض کرد چطور؟ فرمود: «إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ مَنْ غَلَبَ وَ دَخَلَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَأَذِّنْ ثُمَّ أَقِم»؛[2] اگر خواستی بفهمی چه کسی پیروز شد موقع نماز اذان و اقامه بگو ببین در اذان و اقامه نام چه کسی را می بریم؟ ما رفتیم این نام را زنده کردیم و برگشتیم، چون معاویه قبلاً گفته بود که تا این نام هست ما نمی توانیم حکومت بکنیم. سخن از اصل دین بود! این است که می بینید میلیون ها نفر در آنجا جان فشانی می کنند. این را باید همه بدانند که عظمت حسین بن علی تنها این نبود که یک مظلومی در برابر ظالم مقاومت کرد، نخیر! این تمام دین را از اسارت درآورد، دین زنده شد؛ لذا امام سجاد فرمود ما! و حسین بن علی یعنی این! یعنی تمام دین به برکت او زنده شد.
▪️ یک وقت است که حالا آدم بهره های موضعی می گیرد، ما زیر بار ظلم نمی رویم «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة»[3] اینها مثل اینکه انسان از دریا یک مقدار آب بگیرد، اینها درست است اما دریا دریاست! ما از یک گوشه دریا آب بگیریم و از یک گوشه دریا بهره ببریم این درست است اما دریا دریاست و سخن وجود مبارک حضرت از اینکه من مظلوم هستم، او ظالم است و من زیر بار ظلم نمیروم، این یک چهار قدحی است از یک دریا. اگر کسی اموی را بشناسد، مروانی را بشناسد، حکومتشان را بشناسد، غرضشان را بشناسد، نامه مبارک علی بن ابیطالب را در نهج البلاغه[4] بخواند که فرمود این دین اسیر بود و چون دین را به اسارت گرفتند دست من را بستند و من سقیفه را امضا کردم، این معلوم می شود که حسین بن علی چه کار کرد. آن وقت هر چه درباره اربعین گفته بشود جا دارد.
[1]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج44، ص325.
[2]. الامالی(للطوسی)، ص677.
[3]. اللهوف علی قتلی الطفوف، ص97.
[4]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، نامه53؛ «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ كَانَ أَسِیراً فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ یعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیا».
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه انسان جلسه 8
تاریخ: 1398/07/13
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
آیت الله جوادی آملیzukhruf-02ms ss.mp3
زمان:
حجم:
7.52M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 2
تاریخ: 1394/09/30
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 02-p2.pdf
حجم:
276.3K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 2
تاریخ: 1394/09/30
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
◾️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم سوگواری دهه آخر ماه صفر، با حضور حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، از جمعه 26 مهرماه مصادف با شب اربعین سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام، به مدت 11 شب بعد از اقامه فریضه مغرب و عشا به امامت معظم له، برگزار خواهد شد.
این مراسم در نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء واقع در قم، 75 متری عمار یاسر، نبش خیابان شهید قدوسی برگزار می گردد.
🔺منبع: news.esra.ir
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
آیت الله جوادی آملیبدترین دشمن.mp3
زمان:
حجم:
1.68M
💠 روز هجدهم ماه #صفر 1441
▪️ بدترین دشمن
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 بدترین دشمن
▪️ حضرت در این نامه 76 نهج البلاغه بعد از اینکه فرمود: «أُوصیكَ بِتَقْوَی اللَّهِ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ وَ الْعَدْلِ عَلی مَنْ وَلَّاكَ»، فرمود: «وَ إِیاكَ وَ الْهَوی»؛ مبادا با این غدّه بدخیم کنار بیایی! این «هوی» از هر دشمنی بدتر است، دشمن بیرون به هر حال از آدم جان می خواهد، کاری دیگر نیست؛ یا زمین و معدن می خواهد، دیگر کاری دیگر نیست؛ اما اینکه حضرت فرمود: «أَعْدَی عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِی بَینَ جَنْبَیكَ»؛[1] فرمود: بدترین دشمن، دشمن درونی است؛ برای اینکه او که از ما خانه و زمین و زندگی نمی خواهد، از ما آبرو و دین می خواهد، اوّل دین، بعد آبرو! «أَعْدَی عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِی بَینَ جَنْبَیكَ»؛ فرمود: بدترین دشمن این دشمن درونی و هوس و هوی است و مبارزه با او هم مبارزه جهاد کبیر یا جهاد اکبر است. جوانان عزیز بدانند که این مسئله فضای حقیقی، نه فضای مجازی! بارها به عرض شما رسید! سیم حقیقت نیست تا بی سیم بشود مجاز! این چهره شیشه تلویزیون حقیقت نیست تا بی شیشه بشود مجاز. هر جا اندیشه و فکر و نظر و اینها منتقل می شود فضا، فضای حقیقی است. این فضای حقیقی را شما باید مدیریت بکنید هر چیزی دیدید به درد شما نمی خورد نگاه نکنید، این جز آبروبری کاری ندارد.
▪️ فرمود: « وَ إِیاكَ وَ الْهَوی فَإِنَّهُ یصُدُّكَ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ»، «وَ إِیاكَ وَ الإِحَنَ» «إحَنْ» جمع «إحْنَة» است، «إحْنَة» با «الف» و «حاء»؛ یعنی کینه. فرمود: کینه کسی را در دل نداشته باش! اگر خلاف کرد، امر به معروف و نهی از منکر برای همین است. این کینه یک بیماری است در درون خود آدم، جلوی سعادتِ آدم را می گیرد. اگر کسی بد کرد، ما موظفیم امر به معروف کنیم نهی از منکر کنیم، بعد او را به ذات اقدس الهی رها کنیم.
▪️ فرمود: «وَ إِیاكَ وَ الإِحَنَ فَإِنَّهَا تُمیتُ الْقَلْبَ وَ الْحَقَّ»؛ حق را در درون شما ذبح می کند از بین می برد؛ همان طوری که باطل «یموت بترک ذکره»، حق هم «یموت بترک ذکره»؛ البته در دستگاه الهی موجود است، سالیان متمادی بود که قبر مطهّر امیرالمؤمنین مخفی بود، سالیان متمادی! اینکه در عصر عاشورا دامن آن بچه که آتش گرفته بود، یک عربی خاموش کرد این بچه احساس کرد او نسبت به این محبتی کرد، از این عرب سؤال کرد راه نجف کجاست؟ این گفت، چون نجف بیابانی بود اطراف کوفه، جایی نبود، آن را می گفتند «غَرِی». این بزرگانی که در نجف تربیت شدند حوزه علمیه نجف، اینها شناسنامه هایشان «غَروی» است، آن سرزمین را می گویند سرزمین «غَرِی». اینها منسوب به آن سرزمین اند می شوند غروی. گفت با نجف چه کار داری؟ آنجا یک بیابان است! گفت تو ما را نمی شناسی، ما بچه های علی بن ابیطالب هستیم، قبر جدّ ما آنجاست، ما را به قبر جدّمان راهنمایی کنید! قبر علی (علیه السلام) آن زمان تا آن وقت هم مخفی بود، بعدها هم مخفی بود. شما می بینید وقتی اربعین شد بیست میلیون در آن سرزمین هستند، این خداست! کسی که این را راه اندازی نکرده است. فرمود ما حافظ هستیم: ﴿إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ﴾؛[2] قرآن را اهل بیت را؛ اهل بیت را قرآن را که باهم اند. شما در کجای دنیا دیدید این طور شیفته وار عده ای بروند و عده ای هم شیفته وار از اینها پذیرایی کنند؟! تا آنجا که مقدور ماست این است که تسلیم باطل نشویم.
[1]. مجموعة ورام، ج1، ص59.
[2]. سوره حجر، آیه9.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/10/28
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa