رویترز به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد که ایالات متحده و امارات در مورد امکان لغو تحریم های اعمال شده علیه اسد در صورت فاصله گرفتن از ایران و قطع مسیرهای انتقال تسلیحات به حزب الله گفتگو کردند.
این منابع گفتند که این گفتگوها در ماههای اخیر تشدید شده است که ناشی از انقضای احتمالی تحریمهای آمریکا علیه سوریه در 20 دسامبر و کارزار اسرائیل علیه شبکه منطقهای تهران، از جمله حزبالله لبنان، حماس در غزه و داراییهای ایران در سوریه است.
به گفته این منابع، پیشروی جدید شورشیان دقیقاً نشانه ای از نوعی ضعف در اتحاد اسد با ایران است که ابتکار عمل امارات و آمریکا قصد بهره برداری از آن را دارد. اما اگر اسد از کمک ایران برای یک ضد حمله استقبال کند، این می تواند تلاش ها برای ایجاد فاصله بین آنها را پیچیده کند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
بعد از نقض مکرر آتش بس توسط اسراییل، برای نخستین بار از زمان امضای توافقنامه، 3 پرتاب از طرف حزب الله لبنان به مناطقی در فلسطین اشغالی شلیک شد
سخنگوی ارتش اسرائیل هم اعلام کرد: اخیرا حزب الله دو راکت به سمت منطقه کوه دوو شلیک کرد که در مناطق باز فرود آمد و تلفات جانی نداشت.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
منابع میدانی در شهر السفیره حلب می گویند نزدیک به دو سه هزار نفر از شیعیان نبل و الزهرا که روستاها و اراضی خود را به سمت حلب و بعد از آن به السفیره ترک کردند در این منطقه به اسارت تروریست های تکفیری در آمدند
برخی عزیزان که مستقیما از آن منطقه خبر می دهند، می گویند معلوم نیست تروریست ها چه برنامه ای برای اسرا دارند
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌دولت آمریکا به اسرائیلیها نسبت به احتمال فروپاشی آتشبس ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش آکسیوس، در صورت فروپاشی آتش بس، اسرائیل می تواند عملیات زمینی خود را در جنوب لبنان گسترش دهد و جنگ در منطقه را تشدید کند.
یک مقام آمریکایی به این نشریه گفت که اسرائیلیها در روزهای اخیر بازی خطرناکی را انجام دادهاند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از غرب آسیا
🔴✅نکاتی درباره ی افغانستان
صحبت درباره ی افغانستان زیاد است اما انفجارهای تروریستی پیاپی که در فرودگاه و دیگر نقاط کابل اتفاق افتاد به کلی تحولات این کشور را دگرگون ساخت.
نکاتی را که احساس می کنم شاخه های پنهان حوادث کابل هستند مطرح می کنم:
♦️آمریکایی ها (سفیر این کشور) چند ساعت قبل از بروز حوادث تروریستی در فرودگاه کابل هشدارهای لازم را می دهد، باید دید سفیر آمریکا براساس چه فکت هایی و از کدام منابع مرتبط با داعش این اطلاعات را دریافت کرده است؟ آیا از مهره های تربیت یافته ی خود در بدنه ی گروه های تروریستی استفاده کرده است!؟
♦️در روزهای آینده آمریکایی ها مواضع داعش خراسان را در شرق افغانستان یا شمال شرق پاکستان بمباران خواهند کرد، اولا داعش با این عملیات مجدادا اعلام موجودیت خود در افغانستان را اعلام کرد ثانیا این تروریست ها در قلمرو امارت اسلامی طالبان درحال خودنمایی هستند
(طالبانی که هنوز چند روز از وعده ی تامین امنیت و آسایشی که به مردم افغانستان داد نمی گذرد)
♦️قبلا گفتم بازهم نسبت به این مساله هشدار می دهم که رها سازی افغانستان به دست طالبان چیزی جز افزایش افراطی گری، نا امن سازی کشورهای آسیای میانه، قفقاز و تهدید طرح های تجاری کشورهای منطقه به دنبال نخواهد داشت. رییس جمهور تاجیکستان و سید ابراهیم رییسی در دیدار با دورگرد منطقه آقای قریشی وزیر امورخارجه ی پاکستان که نقش عمان در تحولات جنوب خلیج فارس را در افغانستان دارد نسبت به چالش های موجود در افغانستان هشدارهای لازم را دادند.
♦️رهاسازی افغانستان توسط آمریکا بسیار باید مورد بررسی قرار بگیرد، من تعجب می کنم از دوستان که همه جا سیاست ها و فعالیت های آمریکا در منطقه را براساس برنامه های پیچیده تفسیر می کردند اما در تحولات این روزهای افغانستان به راحتی از سناریوهای هرچند احتمالی ایالات متحده ی آمریکا چشم پوشی می کنند، هدف آمریکا از رها سازی افغانستان که به زعم تعدادی از مسئولین کشورهای مختلف خروج آن ها از افغانستان غیر مسئولانه بوده، تهاجم فرهنگی به انقلاب اسلامی و البته تهاجم دیگری نسبت به طرح های اقتصادی ایران در آسیای میانه، روسیه، چین و شرق اروپا است که این قسمت را مفصل توضیح خواهم داد.
♦️طالبان در کنار چالش پنجشیر با چالش های دیگری همچون انفجارهای تروریستی در کابل روبه رو شده است به شکلی که شورای امنیتی سازمان ملل برای این مساله جلسه ی اضطراری ترتیب می دهد و ممکن است چالش های داخلی به یک چالش بین المللی تبدیل شود.
♦️نکته ی پایانی این است که جمهوری اسلامی ایران تاکنون هیچ موضع رسمی نسبت به تایید یا رد طالبان نگرفته است صرفا تعدادی از افراد که به نظر می رسد این روزها را تحلیل و پیش بینی نمی کردند با توجه به ظرفیت هایی که در اختیار داشتند از طالبان به صورت یکجانبه حمایت می کردند، کسی حق ندارد تطهیر طالبان را به حاکمیت نسبت دهد.
✏️#ابوقاسم
ابوقاسم
🔴✅نکاتی درباره ی افغانستان صحبت درباره ی افغانستان زیاد است اما انفجارهای تروریستی پیاپی که در فر
تحلیل شهریور ماه ۱۴۰۰ که همزمان با تحولات افغانستان و قدرت رسیدن طالبان بود
هدایت شده از ابوقاسم
انسان متاسف می شود از اینکه دوستانی که جابه جایی حتی یک خودرو از سوی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه را یک توطئه می نامند نسبت به تحویل حکومت در افغانستان به طالبان آن هم با توافقات از پیش تعیین شده چند صد صفحه ای میان آمریکا و طالبان در دوحه قطر به راحتی عبور می کنند.
آن چه امروز شما در افغانستان شاهد آن هستید همان رهاسازی یک نارنجک در این کشور است، پیدایش این زخم روز به روز به امنیت ایران لطمه خواهد زد
این همان نقشه ترکیبی آمریکا در نقطه ثقل اتصال آسیای مرکزی و ایران بوده که امنیت تجاری را به خطر می اندازد و تنش های فرقه ای و مذهبی را افزایش می دهد
بارها عرض کردیم آمریکا استاد بازی های دوگانه و چندگانه آن هم بامهره های مختلف است
ویژگی این حربه این است که شما را دچار خطای محاسباتی می کند.
جنگ شیعه و سنی که خیلی از دوستان برای مهار آن می گفتند نباید در افغانستان کاری کنیم و از آن به عنوان تله آمریکا تعبیر می کردند درقالب کارهای تروریستی و افراطی گری به صورت آرام آرام و با انفعال ایران در مساله افغانستان در حال تحميل به مرزهای شرقی کشور است و البته منجر به بیداری تروریست های خفته در گوشه گوشه این کشور می شود
درحالیکه قرار بود با عدم دخالت ایران این حوادث پیش نیاید
در واقع ما با نقشه جدیدی از آمریکا روبه رو نیستیم، اوضاع کنونی آثار همان سیاست غلطی است که در مساله، افعانستان اتخاذ شد اما عده ای از دوستان کم فهم برای اینکه حرف شان دوتا نشود حاضر نیستند متوجه عمق فاجعه شوند.
باشکل گیری قدرت طالبان در افغانستان اعتماد به نفس عجیبی در افراد و گروه هایی با افکار تکفیری در شرق ایران ایجاد شده است
این موضوع نیز در آینده گریبانگیر ما خواهد شد
ایران برای مهار طالبان دقیقا از کدام اهرم فشار خود استفاده خواهد کرد؟
يعنی اصلا ایران اهرم فشاری در افغانستان دارد؟
متاسفانه باید گفت تا الآن قضیه برعکس بوده است، طالبان یک روز در قامت داعش واجرای عمليات تروریستی برعلیه شیعیان به تهران پیام می دهد، یک روز با بستن آب بحران امنیتی و زیست محیطی در سیستان و بلوچستان ایجاد می کند، یا اینکه صدهاهزار نفر از مردم مظلوم این کشور به خاطر خطرات طالبان دیار خود را رها می کنند و وارد ایران می شوند و یک روز هم در مشهد با عملیات تروریستی یک ازبک تبار که متاثر از افکار افراطی شاه ولی الله دهلوی از سلاطین پیدایش افراطی گری در هند و آسیای مرکزی بوده روبه رو می شویم.
این یعنی طالبان در حلقه اصلی این توطئه حضور دارد و در زمان مناسب با این پدیده افراطی در افغانستان مقابله نشد و از همان روز تا به الآن مدام به بهانه گزاره ی توطئه جنگ شیعه وسنی اقدامی نشد، این جنگ شیعه و سنی هم مثابه چاهی است هرچه سنگ در آن انداخته شود پر نمی شود و بهانه خوبی هم برای بانیان ترک فعل ها در افغانستان شده است
در یک سال گذشته هر اتفاقی که در افغانستان افتاد برخی در ایران گفتند این جنگ شیعه و سنی است ، نباید کاری بکنیم.
با این تصورِ دوستان به روزی رسیدیم که در حرم امن رضوی عملیات تروریستی آن هم از جانب تروریستی از همان قماش طالبان انجام می شود و بازهم همان دوستان بدون توجه به منشاء این بحران از توطئه جنگ شیعه و سنی صحبت می کنند (اگر روزی درباره جنگ اوکراین و روسیه نیز از توطئه جنگ شیعه و سنی گفتند تعجب نکنید😁...)
و این تراژدی تلخ ادامه دارد ...
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
✏✏اردوغان یک پان تورک تجزیه طلب است
در تحلیل های روزهای گذشته که درباره ی ابعاد مختلف جنگ قره باغ منتشر کردیم نکات لازم و پیچیدگی های بسیار زیاد و تعیین کننده را درباره تنش بر سر قره باغ توضیح دادیم
ببینید ، من فکر می کنم اردوغان بر اساس یک سری پیش فرض هایی که اتاق فکر این کشور و سازمان میت ترکیه درباره ی آینده ی منطقه قفقاز و برنامه های احتمالی آمریکا به او داده است تصمیم به حضور فعالانه در منطقه ی قفاز گرفته است
📌اما بهتر است بدون مقدمه بگویم که از اهداف اردوغان از جنگ قره باغ می تونه اتصال زمینی ترکیه به جمهوری آذربایجان برای اهداف اقتصادی باشه
اگر هدف اردوغان در راه اندازی جنگ قره باغ همین چیزی است که ماعرض کردیم ،
به نظر می آید فرایند نقشه ی اردوغان می تواند به این شکل دنبال شود
آزاد سازی قره باغ و الحاق آن به جمهوری اذربایجان
و اتصال نخجوان به قره باغ از طریق اشغال قسمت هایی از خاک ارمنستان که میان قره باغ و نخجوان است
#غرب_آسیا
@Westasia
ابوقاسم
✏✏اردوغان یک پان تورک تجزیه طلب است در تحلیل های روزهای گذشته که درباره ی ابعاد مختلف جنگ قره باغ
مهرماه ۹۹ تقریبا دو هفته بعد از جنگ ۲۰۲۰ قره باغ
بعضیا گفتند تحلیل کردن بعد از حل معما کار سختی نیستش ،صرفا دو نمونه از تحلیل های پیشینی رو توی آرشیو غرب آسیا که اون زمان هنوز کانال شخصی رو راه اندازی نکردم پیدا کردم و گذاشتم
اینجا خبری از دروغ و این چیزا نیست
بادمجان دور قاب چین های مخلص و یقه بسته که با تحلیل های سفارشی کشور را به این حال رساندند توده ای از محاسبات متوهمانه را میان مقامات و پدیده ها در بخش های مختلف کشور ایجاد کردند که خب الان به قیمت روز در حال پرداخت هزینه های آن هستیم
مخلصین پر مدعا اما بی برنامه و بدون نگرش کلان و راهبردی به مسائل در مناصب استراتژیک کشور حضور پیدا کردند و کار را به اینجا رساندند.
جامعه تحلیلی و تلویزیونی کشور عمدتا بر اساس شناختی که از ذائقه شنیداری کارگزاران و حاکمیت دارند تحلیل می کنند ،می بینند فلان شخص یا مجموعه چه تحلیلی را دوست دارد بشنود آن را تکرار می کنند و بعد از گذشت بیست سال، خروجی تحلیل های سفارشی و پروژه ای به یک باگ بزرگ و عجیب در کشور تبدیل می شود و کسی هم مسئولیت این ها را بر عهده نمی گیرد
تراژدی تلخ کشور ما همین موضوع است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm