📝 دل خوش سیری چند!
در یکی از شبکههای اجتماعی مطلبی گذاشتم و به اهمیت «عظمت داشتن در نگاه» اشارتی کردم. کسی پیام داد که همه این حرفها در گرو «دل خوش است». از این اظهارات متوجه شدم که انگار آن بنده خدا دل خوشی ندارد و از آن بالاتر دل خوش داشتن خیلی هم چیز خوبی نیست.
من آن شخص را نمیشناسم، اما از همین پاسخ کوتاه متوجه چند نکته شدم. یکی آنکه گوشی دارد و از طریق گوشی پیام میدهد؛ انگار دارم چشم بسته غیب میگویم. دیگر آنکه با ادبیات گفتاری و نوشتاری فضای مجازی آشنا است و شبکهها را میشناسد. سوم آنکه فرصت دارد تا در شبکهها گشتی بزند و پاسخ این و آن را بدهد یا اظهارنظری کند. چهارم آنکه نگرانی خاص مالی خاصی ندارد یا الزام مشخصی ندارد که او را از دسترسی به اینترنت و گشت و گذار مجازی بازدارد. با این همه، به نظر میرسد که دل خوشی ندارد. خب اگر کسی با این امکانات همچنان خوشدل نیست، چه شرایطی باید فراهم شود تا او دلش خوش شود؟ اگر این سرگرمی و گپ و گفت مجازی خودش نشانه دلخوشی نباشد، پس چه چیز شاخصه دل خوش به شمار میرود؟ ما کمتر از خودمان میپرسیم که اولا دل خوش چیست و به چه بستگی دارد و چگونه میتوان به دستش آورد. انگار دل خوش نوعی یارانه است که منتظریم به حسابمان واریز شود و البته کسانی برای همیشه از آن محروم هستند. گویی پیشفرض سیستم روانی این کسان دل خوش نداشتن است و باید حتما اتفاقی در بیرون رخ دهد تا آنها خوشدل شوند. آنها مقهور این وضعیت هستند و همواره نگران. حال اگر کسی دلش خوش باشد، حتما باید پاسخگوی کارش باشد. برای این کسان اصل بر ناخوش دل بودن است و اگر کسی دلش خوش است، حتما گناه کبیرهای مرتکب شده است. این کسان گویی، به تعبیر مارتین سلیگمن، دچار درماندگی آموخته شدهاند. زیبایی و شادیهای ساده و طبیعی آنها را شاد نمیکند. منتظر یک حادثه بزرگ یا رویداد نامنتظره، مانند رسیدن ارث از مادر مادر بزرگی که هیچ خبری از او نبوده است یا برنده شدن در بلیت بختآزمایی، هستند. اما این اتفاقات معمولا رخ نمیدهد. تازه اگر هم رخ دهد و زمان کمی دلشان خوش شود، باز دلایل فراوانی دارند تا سریع به وضعیت ناخوشدلی سابق برگردند.
میگویند پادشاهی آشپز بسیار شاد و خوشدلی داشت. این آشپز وضع مالی چندان خوبی نداشت. اما از زندگیش لذت میبرد. پادشاه از سر شوخی و کمی هم بدجنسی خواست دلخوشی او را بگیرد. روزی او را به دربار خواست و به او گفت «برای خدمات شایستهات، این صد سکه طلا را به تو صله میدهم.» و کیسه یا به تعبیر قدیمی همیان زری به او داد. آشپز از شادی در پوست نمیگنجید. کیسه را گرفت و عقب عقب از کاخ خارج شد. همین که به جای خلوتی رسید، کیسه را گشود و شروع کرد به شمردن: «یکی، دوتا، سه تا، ... نود و نه تا». پادشاه اشتباه کرده بود یا او بد شمرده بود؟ دوباره شروع کرد با نگرانی شمردن. اما باز به شماره نود و نه تا که رسید، سکهها تمام شد. خلاصه این بنده خدا، کارش تا مدتها این بود سکهها را بشمارد و با خود بیندیشد که آیا پادشاه اشتباه کرده است، خزانهدار یک سکه را برداشته است، یا سکهای در راه افتاده است؟
قضیه دل خوش نداشتن برخی آدمها از این مقوله است. همیشه منتظر آن سکه آخری هستند که شاید اصلا در کار نباشد. دل خوش هزینه چندانی ندارد؛ عشق به زندگی در همه جلوههای آن، احترام گزاردن به همه زندگان، برخورداری از حس شگفتی، و دلی قدردان و سپاسگزار داشتن.
سید حسن اسلامی اردکانی
ستون #در_ستایش_جزییات / صفحه آخر روزنامه اعتماد، چهارشنبه ۵ آذر آبان ۱۳۹۹
@hassan_eslami
@alfavayedolkoronaieh🌱
بسم اللّه الرحمن الرحیم
🔴استجابت دعا در ساعتی خاص از روز جمعه
شيخ طوسي (رضي الله عنه) فرموده است: هنگام اجابت دعا ساعت آخر روز جمعه تا غروب آفتاب است، سزاوار است مؤمن در آن ساعت بسيار دعا كند. و روايت شده است: ساعت اجابت دعا، هنگامي است كه نيمي از خورشيد غروب كرده باشد، و نيمه ديگر آن در مغرب ديده شود. حضرت فاطمه (سلام الله عليها) در آن هنگام دعا مي كرد، بنابراين دعا در آن ساعت مستحب است. و دعايي را كه از پيامبر (صلّي الله عليه و آله) روايت شده مستحب است در ساعت اجابت دعا بخواند.
و آن دعا اين است:
سُبْحَانَكَ لاَ إلَهَ إلاَّ أَنْتَ يَا حَنَّانُ يَا مَنَّانُ يَا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَ الأَْرْضِ يَا ذَا الْجَلاَلِ وَ الإِْكْرَامِ
منبع : کتاب شریف مفاتیح الجنان ، اعمال روز #جمعه
#اعمال_السنه
@sadoghi5
@alfavayedolkoronaieh🌱
⭕️ چگونه میتوانم موبایل گمشدهام را قفل کنم؟
@yazdraport
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برخورد شهید بهشتی با فرد کمونیستی که در مناظره آیه قرآن را اشتباه خوانده بود.
#شهید_بهشتی
#گفتگو #مناظره
@alfavayedolkoronaieh🌱
خودجوش یا خودسر؟!
حسین قدیانی: دقیق نمیدانم در هشت سال دفاع مقدس، چند تا #شهید دادیم اما خوب میدانم که هیچ کدام از خانوادههای شهدای نجیب و بیادعای دههی شصت، همچین کارهای سخیفی نمیکردند که روی اسم یک خیابان، اسم دیگری بچسبانند؛ ولو اسم یک شهید! هر چقدر ژانگولربازیهای اللهکرم و دهنمکی و دار و دسته در اوایل دههی هفتاد به نفع انقلاب اسلامی تمام شد، این حرکات مذبوحانه هم به نفع جمهوری اسلامی تمام خواهد شد! نفع که البته چه عرض کنم؛ ضرر! الغرض! از نقشههای دشمن، همین است که با لطائفالحیل، بین شهدای جنگ تحمیلی با شهدای مدافع حرم یا شهدای هستهای، فاصله بیندازند و معالاسف چنین کارهایی قطعا بازی در زمین دشمن است! طبق قانون، خیابانی را گذاشتهاند به نام استاد شجریان و تو برداری اسم شهید والامقام هستهای را بزنی روی اسم «خسرو آواز ایران» و توهم هم بزنی که داری از فرهنگ ایثار و شهادت دفاع میکنی! این کارهای نابخردانه، ظلم به فخریزاده است، ظلم به احمدیروشن است، ظلم به روحالله است و ظلم به سیدعلی است! با این کارها، حتما محبوبیت شجریان بیشتر میشود؛ همچنان که قطعا نفرت تودهی مردم از حزباللهیها بیشتر میشود! اگر رسانههایی که خود را «انقلابی» یا «اصولگرا» میخوانند، این کار زشت را #محکوم نکنند، دوفردای دیگر حق نخواهند داشت که علیه رنگپاشی روی اسم شهدا توسط جماعت غربزده واکنش تند نشان بدهند! چه اینکه چنین کارهایی به چنان کارهایی ختم خواهد شد؛ اینکه چهار نفر دیگر هم پیدا شوند که روی اسم شهید، بزنند گوگوش یا داریوش! نکن جناب احمدیروشن از این کارها! به ضرر خون پسرت داری فعالیت میکنی! به قرآن اینجور نبودند پدران شهدای دههی شصت! بس کن! اسم چند تا کوچه و خیابان و مدرسه و پایگاه را به اسم شهدای هستهای بزنند، تا شما بزرگوار بیخیال این کارها شوی؟! والله شمار زیادی از مردم در دههی شصت، برای این ایران و این اسلام و این انقلاب، شهید دادند اما هرگز اینقدر حق به جانب نبودند! کاش مشخصا بگویید چه میخواهید؟! بسا خانوادهی شهدای دوران جبهه و جنگ که نه یک بار دیدار #امام رفتند و نه حتی کوچهی بنبستی به نام شهیدشان شد! ولی کدام پدر شهید دههی شصت، اخلاق این مدلی داشت؟! رک بگویم: روزبهروز بیشتر #درک میکنم آن خانمهایی که از سر لج، رسما و علنا کشف حجاب میکنند! کارهایی از این دست، عین #مجوز است برای لجبازی! نکن حاجآقا! کلاس خون #مصطفی را پایین نیاور! کاری نکن که حتی من هم از سر #لج بگویم که #خدا را شکر، پدرم «شهید فتح خرمشهر» بود، نه هستهای!
#حسین_قدیانی
@ghete26
@alfavayedolkoronaieh🌱
- خدایا!
+ جانم ...
- میخواستم بگم میشه ...
+ مستجاب شد!
@alfavayedolkoronaieh🌱
.
و خـدا گفت ؛
شب را آفریدم
تا از بیقرارے هایت
برایم بگویے ..! :)
مثلا ؛ حسرت #کربلا
@alfavayedolkoronaieh🌱