12.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امشب؛ روضهخوانی در مرقد مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره در کربلای معلّی
@ayatollah_safi
نیمروز عاشورا، دیوانی که انیس آقا بود
هلال ماه محرّم ز نو هویدا شد
بیا که رایت سلطان عشق بر پا شد
به دشت ماریه از همّت بلند حسین
کتاب همّت و ایمان و صبر معنا شد
🔰 ماه محرّم که فرا میرسید، فقیه ولایی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه، لباس عزای مولا و ارباب خودش را بر تن میکرد و دو ماه محرّم و صفر را سیاهپوش عزای عزیز زهرای اطهر سلام الله علیها بود و ایشان که همواره به مصداق (المُومِنُ بُشرُه فی وَجهِه) تبسّم بر لب داشتند، در این ایّام به دستور عملی (کانَ اَبی اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُری ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکآبه تَغْلِبُ عَلَیْهِ) در حزن و اندوه وصفناشدنی، حال و هوای دیگری داشتند.
▫️ گرچه توجّه ایشان به مطالعه آثار عاشورایی مانند مقاتل و تواریخ و ... و نوشتنشان در تحلیل نهضت جاودان کربلا و ردّ شبهات منحرفان در همه عمر با برکتشان بر همه روشن است، لیکن عنایتشان به چند کتاب مخصوص بیش از سایر آثار بود که ذکر آنها فرصتی طولانی میطلبد.
✔️ بهمناسبت و از میان آثار ادبی و اشعاری که مورد علاقه خاص ایشان قرار داشت، و سال آخر حیات طیّبهشان، شده بود انیس و مونس لحظات اشک و آه ایشان بر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، دیوان شریف (نیمروز عاشورا) را میتوانم نام ببرم.
این مجموعه شعری ارزشمند، سرودههای روحافزا و والای شاعر ارجمند مرحوم محمّد بیریای گیلانی است.
🔻آن شاعر عزیز، در ایام جوانیِ مرحوم آقا رضوان الله تعالی علیه که گلپایگان بودند، خدمت والد معظّم ایشان رسیده بود و آشنایی ایشان با طبع و ذوق ولایی مرحوم بیریای گیلانی، از همان دیار و زمان بود.
📖این دیوان جانسوز، حاصل چهار سال مطالعه عمیق و دقیق شاعر گرانقدر درباره نهضت جاودان عاشوراست و انسان را بیاختیار، راهی وادی پر سوز و گداز کربلا میکند و با کولهباری از معرفت، توفیق زیارت قلبی حضرت سید الشهداء و اصحاب با وفای آن حضرت علیهم السلام را نصیب انسان میسازد.
▪️گرچه مرحوم آقا، اشعار این دیوان را همواره میخواندند لیکن در این سال آخر که قُرب وصال حضرت سیدالشهدا علیه السلام از سیمای درخشان و اشکهای سوزانشان معلوم بود، میتوانم بگویم هیچ روزی نمیگذشت که این کتاب در مقابل ایشان نباشد و غالب ایّام سال آخر، اشعار را میخواندند و تحسین میکردند و اشک میریختند.
💬 روزی هم به حقیر دستور فرمودند با آقایان عتبه مقدّسه حسینیه تماس بگیرم و از همانجا از این دیوان، بسیار تجلیل کردند و توصیه به طبع و نشر آن نمودند که بحمدالله این مجموعه گرانبها به همّت مسئولان محترم موسسه وارث الانبیاء علیهمالسلام عتبه مقدّسه، جهت طبع و نشر آماده شده است؛ گرچه جای آن فقیه ولایی برای رویت طبع جدید این اثر گرانسنگ خالی است، امّا اکنون که در حرم ملائکپاسبان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام آرمیدهاند، از ثواب طبع و نشر آن در خوان کرم حضرت امام حسین علیهالسلام بهرهمند خواهند بود و به یقین، کام تشنگان صهبای ولایت، از مطالعه این کتاب گرانسنگ، سیراب خواهد شد. اعلی الله مقامه الشریف و حشره مع الامام الحسین علیه السلام و اصحابه.
📚 منبع: محضر آفتاب؛ نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
به مناسبت ایّام رحلت آیة الله العظمی حاج شیخ محمد سعید امامی گلپایگانی از تلامذه مرحوم ميرزای شيرازی و میرزای رشتی
شـهر دانشمندپرور گلپـایگان در سنه ۱۲۸۷ قمری، تولّد عالمی کمنظیر و فقیهی بیبدیل را شاهد بود.
بیـت فقـاهت و فضیلتِ آیة الله العظمی آخوند ملامحمد علی هم حجره و شریکبحث آیةالله العظمی میرزای بزرگ شیرازی ره، در این سال، با تولد آقامحمدسعید – که همنام جدّ بزرگوار خود مرحوم آخوند آقاسعید- بود، حال و هوای دیگری گرفت.
از همان کودکی، نشانههای بزرگی و فضیلت در چهرهاش دیده میشد و همه منتظر بودند تا آینده درخشان این کودک را در عالم اسلام و خدمت به مذهب مشاهده کنند.
آقا محمّد سعید، پس از تحصیل مقدّمات در گلپایگان، راهی اصفهان شد و از محضر برخی اساتید و اعاظم آنجا بهرهمند گردید.
سپس رهسپار عتبات عالیات شد و در نجف اشرف، محضر میرزای رشتی را درک نمود و مدّتی کوتاه خوشهچین افاضات فقهی و اصولی آن جناب گردید.
در حدود سال ۱۳۰۵ قمری که جهت زیارت، قصد سامرا کرده بود، در جلسهای که برای زیارت و دستبوسی به محضر میرزای بزرگ مشرّف شد، میرزا با دیدن وی، سیمای همحجره و همبحث خود آخوند ملامحمد علی را به یاد آورد و چنان از زیارت فرزند آخوند، مشعوف بود که او را نزد خویش فراخواند و اجازه مراجعت به نجف اشرف نداد.
آقا شیخ محمد سعید در سامرا مدّت ۴ سال از محضر میرزای بزرگ میرزا محمدحسن شیرازی بهرهها برد، و از افاضل و تلامذه بزرگ درس میرزا اعلی الله مقامه گردید.
همچنین از محضر آیات عظام مرحوم سیدمحمدفشارکی اصفهانی، مرحوم سیداسماعیل صدر اصفهانی و مرحوم میرزا محمدتقی شیرازی استفادهها نمود و در همه جا، مشار بالبنان گردید.
وی حدود سال ۱۳۱۰ قمری به شهر خود گلپایگان مراجعت نمود و با استقبال انبوه جمعیت علما و فضلا و مردم علاقمند به علم و فضیلت، وارد آن شهر شدند، و در آن دیار، آوازه و شهرتی مضاعف پیدا کرد و مصدر امور مهمّی گردید.
ایشان از بدو مراجعتش به گلپایگان، به ترویج شعائر دینی و اعانت مظلومان و مبارزه با ظلم و فساد و ردّ بدع و احیاء سنّت مشغول شد و با همکاری برادر دانشمند خویش آیة الله العظمی آقامیرزا محمد باقر امامی گلپایگانی که از اعاظم علمای عصر خویش بود، و نیز فقیه بزرگ آیةالله العظمی آخوند ملامحمد جواد صافی گلپایگانی، خدمات بزرگی به جامعه اسلامی نمود.
در همان دوران بود که در قضیه طرح ریاست جمهوری رضاخان، به همراه این دو بزرگوار، به مخالفت شدید و علنی برخاست و همین امر سبب شد که دچار ابتلائات و زحماتی از سوی رژیم شود و برای مدّتی به اصفهان مهاجرت نماید.
بنا به قول حضرت آيت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی، از جمله خدمات بزرگ مرحوم حاج آقاسعید امامی به جامعه علمی آن عصر، کتابخانه معظم و بزرگی بود که نسخ مهمّی از کتب اسلامی در آن یافت میشد و همچنین آثار خود ایشان که متأسفانه مفقود شده است موجود بود.
عشق به اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در ایشان موج میزد و شاهد آن، روضههای هفتگی آن فقیه عالیمقام بود که در منزل بزرگی که داشتند با جمعیت فراوان از علماء و مجتهدان و طلاب و شیفتگان اهل بیت علیهمالسلام برگزار میگردید.
سرانجام ایشـان پس از عمری خدمت به مکتب و تربیت نفـوس مستعدّه و خدمات شـایان به مردم آن دیار، در محـرّم الحرام ۱۳۵۳ قمری در گلپایگـان به دیار باقی شتافت و سپس پیکر مطهّرش به شهر مقدّس قـم انتقال یافت و به امر آیة الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری ره- که بسیار به ایشان علاقمند بود- در مقبره حـاج شیخ (قبرستان نو) به خـاک سپرده شد و اولین حجـره قبرستان بر فراز مقبـره ایشان بنا گردید.
مرحوم علامه آقابزرگ طهرانی در کتاب «نقباء البشر»(ج۲، ص۸۱۲_۸۱۱) در شرححال آن عالم بزرگ چنین مینویسد:
«الشیخ محمدسعید الگلپایگانی: هو الشیخ محمد سعید بن المولی محمد علی بن الآغاسعید الکلبایکانی، عالم بارع و كامل جليل. كان اشتغاله فى العتبات المقدّسة بالعراق.
تـشرّف إلى سامراء فى حدود سنـة ۱۳۰۵، فلازم درس السيد المجدّد الشيرازى قرب أربع سنين، و كـان يحضـر درس كلّ من الميرزا محمـد تقى الشیرازی و السيد محمّد الإصفهانى والسيد اسماعيل الصدر. عاد إلى كلبايكان فاشتهر بها أمره و طار ذكره، و أصبح من مراجع الأمور بها وذوى الصولة و الجاه، و قام بالوظائف الشرعية إلى أن توفّى.»
لازم به ذکر است که مرحوم آیةالله العظمی آقا شیخ محمد سعید امامی و برادرش آیة الله العظمی میرزا محمدباقر، داییهای مکرّم مراجع عالیقدر حضرات آیات عظام صافی گلپایگانی اعلی الله مقامهما بود.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
به مناسبت ایّام رحلت آیة الله العظمی حاج شیخ محمد سعید امامی گلپایگانی از تلامذه مرحوم ميرزای شيرازی و میرزای رشتی
@ayatollah_safi
📖مرقومه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی
پیرامون کشف حجاب در حرم مطهر رضوی علیه السلام به دست مزدوران پهلوی؛ نوشتهشده در حاشیهی کتاب فهرست کتابخانه آستان قدس رضوی
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
🖊دستنوشته آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی در ابتدای کتاب حجة السعادة فی حجة الشهادة، تألیف اعتماد السلطنة:
... از عزاداران و گریهکنندگان ملتمس دعا هستم.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
📖رؤیایي عجیب درباره مرثیه سرای حضرت سیدالشهدا علیه السلام👆
🖊دستخط مبارک حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطفالله صافی گلپایگانی
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
السلام علیک یا أباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک علیک منی سلام الله ابدا مابقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین
با استعانت از پروردگار متعال و تحت توجهات حضرت بقیة الله الاعظم امام زمان ارواحنافداه و عجل الله فرجه الشریف و همزمان با ایام سوگواری حضرت أباعبدالله الحسین علیه السلام و اسارت آل الله علیهم السلام و در آُستانه ی پانزدهمین سال رحلت فقیه ولایی، دلسوخته حضرات معصومین علیهم السلام بویژه قطب عالم امکان حضرت بقیة الله امام زمان عجل الله تعالی فرجه ، مرحوم آیت الله المعظم آقای حاج آقا علی صافی گلپایگانی نورالله مرقده الشریف
دومین مجلد از کتاب گرانسنگ (( اصول الصافی )) جلد دوم مباحث مربوط به اصول فقه به قلم آن اسوه زهد و تقوی و فضیلت با همت و اهتمام مرکز نشر آثار معظم له ، از طبع خارج و در اختیار علما و فضلا و حوزه های علمیه قرار گرفت
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کتاب ، به انتشارات (ابتکار دانش) به آدرس (قم / خیابان معلم/ مجتمع ناشران / طبقه همکف / واحد ۲۴ ) مراجعه فرمایند
🔰 حلّ مشکلات به امر قمر منیر بنیهاشم علیه السلام
🖋آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره در بسیاری از مشکلات، به حضرت قمر بنی هاشم اباالفضل العباس علیه السلام متوسل میشدند.
🔹از جمله اینکه بارها از معظم له شنیدم که فرمودند: زمانی که در نجف بودم، پولی از ایران نمیرسید و زندگی واقعاً به سختی میگذشت و برخی اوقات جز کمی نان برای غذا نداشتم و از کسی هم کمکی نمیگرفتم.
▪️یکی از دفعات که به کربلا مشرّف شده بودند، فرمودند به خودم اجازه ندادم خدمت حضرت سیدالشهدا اباعبدالله الحسین علیه السلام عرض حاجت کنم؛ حرم مطهر حضرت قمر بنی هاشم ابالفضل العباس علیه السلام مشرّف شدم و به آقا عرضه داشتم که من میهمان پدر بزرگوار شما امیرالمؤمنین علیهالسلام و مشغول درس هستم و از نظر مالی سخت در مضیقهام.
🔻فرمودند پس از اینکه این را گفتم، همین که از درب حرم خارج شدم، شخصی نزدم آمد و مبلغ زیادی به من داد که تا مدتها مشکل مالی پیدا نکردم.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
📖بهمناسبت سالروز شهادت مرحوم حاج شیخ احمد کافی ره
🔹ارادت خالصانه مرحوم حاج شیخ احمد کافی قدس سره به ساحت مقدس حضرت بقیة الله الاعظم ولی عصر ارواح العالمین له الفداء، سبب شده بود در سفرهایی که مرجع عالیقدر مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره به مشهد مقدّس مشرّف میشدند، مقیّد بودند جهت تجلیل از ایشان و خواندن فاتحه، در مقبرهشان حضور یابند.
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
🔽 بازتاب در روزنامه جام جم
🌐https://jamejamdaily.ir/Newspaper/Page/6816/CultureArt/11/0
@ayatollah_safi
🔸هجدهم محرم، یادآور عروج ملکوتی و جانسوز دلباخته حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، مرجع ولایی، مرحوم آیت الله العظمی آقای حاج آقا علی صافی گلپایگانی نور الله مرقده الشریف است که عمر پر برکت خویش را خالصانه و خاضعانه در جهت پیشبرد و تعالی مکتب حقه جعفری و ارشاد و هدایت مردم و ترویج امر به معروف و نهی از منکر و مبارزه مستمر با مظاهر فساد و تباهی و مبدعین و متجاوزین به حدود اسلام و مقابله شدید با اهل ظلم و ستم، و تربیت اساتید و تحکیم زیربنای حوزه علمیه و تدریس و تالیف کتب بیشمار سپری نمود.
🤲یاد و نام آن فقیه زاهد و مجاهد را با ذکر شریف صلوات و قرائت فاتحه گرامی میداریم.
@ayatollah_safi