چرا #زمان_انتخابات نمیگفتید #اختیارات_دولت کم است؟
#منصور_بیطرف، دبیر سرویس اقتصادی #روزنامه دولتی #ایران دیروز نوشت: «دولت بر خلاف تصوری که از آن ترسیم میشود، آنچنان اقتدار و اختیاری ندارد و این اختیار و اقتدار بسیار محدود است... اما در پایان پیشنهادی هم برای دولت داریم. دولت تا قبل از اتمام دوره اش بهتر است از ظرفیت کارشناسان حقوقی و سیاسی برای تعیین میزان اقتداری که دولت در اختیار دارد، استفاده کند تا دولتهای بعدی و همگان بدانند که دولت تا چهاندازه اختیار و اقتدار دارد و بر همان اساس از آن انتظار داشته باشند.»
مدعیان #بیکفایت اصلاحات - اعتدال که 8 سال با #بیتدبیری و اعتماد به دشمن فرصت سوزی کردند و ظرفیتهای رشد درونزای اقتصادی را #هدر دادند، ادراک و شعور ملت را به سخره میگیرند و مدعی نداشتن اختیار میشوند!
#فریبکاری و #دروغگویی مسببان فساد و گرانی در حالی است که خود را #تضمین_روحانی اعلام کرده بودند و آن زمان حرفی از کمبود اختیارات نمیزدند.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
#کارنامه مشعشع گزینههای
#اصلاح_طلبان برای #ریاستجمهوری
#روزنامه_اعتماد که از رسانههای طیف موسوم به اصلاحطلب است در نوشتاری آورده است: «اکثر احزاب اصلاحطلب روی آقای دکتر ظریف اتفاقنظر داشته و قصد دارند به رغم اینکه ایشان گفته است در انتخابات ثبتنام نمیکند، او را تشویق به ثبتنام کنند و ظاهرا اکثریت روی ایشان توافق دارند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «شخص دیگری هم که بعد از دکتر ظریف مطرح میشود مهندس جهانگیری است و میتوان گفت افراد اول و دوم آقای ظریف و جهانگیری هستند. البته رایزنیهایی با مهندس زنگنه، دکتر اردکانیان و جسته وگریخته با دکتر پزشکیان شده و گفتوگوها در حال انجام است.»
نکته قابل تامل اینکه #اسحاق_جهانگیری، #بیژن_زنگنه، #محمدجواد_ظریف و #رضا_اردکانیان در همین دولت مستقر #پستهای_مهمی از معاون اولی رئیسجمهور تا وزیر نفت، وزیر نیرو و وزیر امورخارجه را به عهدهدارند و مجموع اقدامات وزیران دولت تدبیر و امید #وضعیتی است که امروزه جامعه #گرفتار آن است.
حالا باید از اصلاحطلبان پرسید با کدام ایده و فکر دوباره میخواهند یکی از همین آقایانی که اکنون امور در دست آنها است را دوباره به ریاست جمهوری برسانند؟!
ضمن آنکه #جامعه فراموش نکرده که استقرار #دولت تدبیر و امید را #اصلاحطلبان رقم زدند.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
هدایت شده از حقیقت
یادداشت|کوتاه درباره احراز صلاحیتها
🔹مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: مشارکت حداکثری اگرچه یک ضرورت حیاتی و نیاز ضروری است ولی مسئولیت آن بر عهده شورای نگهبان نیست. این شورا نمیتواند گزاره یاد شده را به شرایط ضروری نامزدها اضافه کند!
🔹گفته میشود انتظار آن بوده و هست که شورای نگهبان برای هر یک از جناحها و سلیقههای سیاسی موجود در کشور، نامزد معرفی کند که باید گفت وظیفه قانونی شورای نگهبان احراز صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده - صرفنظر از وابستگیهای حزبی و جناحی آنها- است.
🔹نامزدهای مطرح برای ریاست جمهوری از کره مریخ که نیامدهاند! آنها در مسئولیتهای قبلی خود عملکردی داشتهاند که برای مردم نیز شناخته شده است.
@hagigei
محمد فرزانیان محمدی
یادداشت|کوتاه درباره احراز صلاحیتها 🔹مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: مشارکت حداکثری اگرچه یک ضرورت
کوتاه درباره #احراز_صلاحیتها
#حسین_شریعتمداری
دیروز #نتیجه_نهایی بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام شد و آقایان، سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی را
به عنوان نامزدهایی که صلاحیت آنها برای تصدی پست ریاست جمهوری احراز شده است، معرفی شدند. برخی از نامزدها که احراز صلاحیت نشده بودند، از جمله آقایان لاریجانی، پزشکیان، جهانگیری، ضرغامی و هاشمی در #اقدامی_درخور_تحسین اعلام کردند که نتیجه اعلام شده را پذیرفتهاند.
و اما، اعلام نتیجه نهایی بررسیهای شورای نگهبان به فاصله کوتاهی پس از انتشار خبر، با واکنشهای مثبت و منفی قابل ملاحظه و تقریباً بسیاری روبهرو شد. وجیزه پیشروی اشارهای گذرا به چند نکته در همین خصوص است.
۱- وظیفه #شورای_نگهبان بررسی صلاحیت نامزدها و احراز یا عدم احراز صلاحیت آنها برای تصدی پست حساس و سرنوشتساز ریاستجمهوری است. شورای نگهبان خصوصیات، سوابق و عملکرد و ... نامزدها را با شرایطی که در قانون آمده است به #بررسی و #ارزیابی مینشیند و درصورتی که شرایط و خصوصیات آنها با آنچه در قانون به تصریح آمده است منطبق بود، صلاحیت آنان را مورد تائید قرار داده و
به عنوان نامزدی که صلاحیتش احراز شده است معرفی میکند. به بیان دیگر، دست شورای نگهبان برای اعمال
- خدای نخواسته- سلایق شخصی بسته است.
۲- ممکن است برخی از نامزدها که صلاحیت آنها برای ریاست جمهوری - و نه پستهای دیگر، نظیر وزارت و نمایندگی مجلس و امثال آن - احراز نشده است به نظر و یا عملکرد شورای نگهبان اعتراض داشته باشند. در این حالت، دو گزینه قابل تصور است. اول آنکه شورای نگهبان #دلایل_عدم احراز را برای عموم اعلام کند! که شورای نگهبان برای حفظ حرمت نامزدها و حفاظت از حریم خصوصی آنها، از این اقدام منع شده است و دوم اینکه دلایل یاد شده به اطلاع خود نامزدها برسد که این اقدام از سوی شورای نگهبان صورت گرفته و راه آن برای هیچ نامزدی مسدود نیست!
۳- گفته میشود انتظار آن بوده و هست که شورای نگهبان برای هر یک از جناحها و سلیقههای سیاسی موجود در کشور، نامزد معرفی کند که باید گفت #وظیفه قانونی شورای نگهبان #احراز_صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده - صرفنظر از وابستگیهای حزبی و جناحی آنها- است.
بنابراین، ابتدا باید #نامزد_واجد_صلاحیت ثبتنام کند و سپس #انتظار احراز صلاحیت داشته باشد!
وظیفه شورای نگهبان سامان دادن به امور گروهها و احزاب نیست!
۴- برخی نیز با تاکید بر ضرورت #مشارکت_حداکثری در انتخابات پیشروی ابراز میدارند که رد صلاحیت برخی از نامزدهای یک جناح میتواند به مشارکت حداکثری آسیب برساند ! که در این خصوص باید گفت؛
الف- جناح مورد اشاره نیز نامزدهای احراز صلاحیت شده همسو با خود را دارد و چنانچه بر این باورند که نامزدهای اصلی آنها ثبتنام نکردهاند! باید #خود_پاسخگو باشند و این تقصیر یا قصور به شورای نگهبان ربطی ندارد.
ب- مشارکت حداکثری اگرچه یک ضرورت حیاتی و نیاز ضروری است ولی مسئولیت آن بر عهده شورای نگهبان نیست. این شورا نمیتواند گزاره یاد شده را به شرایط ضروری نامزدها اضافه کند! و اساساً مصلحتاندیشی بیرون از شرح وظایف شورای نگهبان است. چرا؟! زیرا مصلحتاندیشی یک مقوله کیفی است و مادام که به کمیت و یکگزاره کمّی تبدیل نشده است قابل اندازهگیری نخواهد بود و میتواند زمینه و مقدمهای برای فشلشدن امور مربوط به احراز صلاحیت نامزدها باشد.
ج- فراهم آوردن زمینه #مشارکت_حداکثری بیش و پیش از همه بر عهده مسئولان و بهویژه مسئولان اجرایي کشور و #عملکرد مثبت و یا منفی آنهاست.
به عنوان مثال کسانی که با #کمکاری و #بیتدبیریخود، مردم را به صف #مرغ میفرستند، به صف رای لطمه میزنند !
بدیهی است که در #عدم احراز صلاحیت برخی از نامزدهای اخیر چنانچه
#موازین_قانونی کاملاً رعایت شده باشد، صورتمسئله با آنچه در سال ۸۴ اتفاق افتاده تفاوت جدی دارد و طبعاً ادامه ماجرا نیز با سال ۸۴ متفاوت خواهد بود.
و بالاخره در این باره گفتنیهای دیگری نیز هست که به بعد موکول میکنیم.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
2.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرمانده سپاه پاسداران:
#وزارت_اطلاعات مجموعهای از انسانهای #مؤمن، #با_اخلاص، #ارزشمند، #فکور و #زیرک هست که عمل صالح انجام میدهند، اما #گمنامند.
🔹سرلشکر سلامی: ملت ایران به شما امید بسته است و شما تکیه گاه آنها در جدال سخت هستید.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
مقصّران تعزیه دار!
♦️"هم می کُشند و هم تعزیه می دارند". حکایت مدیرانی است که با سوء مدیریت شان، به امید و اعتماد مردم آسیب زده اند، اما حالا از شورای نگهبان طلبکاری می کنند که چرا صلاحیت فلان نامزد تایید نشده، یا برای احتمال کاهش مشارکت در انتخابات تعزیه می گیرند.
#روحانی
#احمدی_نژاد
#آملی_لاریجانی
#محمد_ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
به جای شیطنت
کلاه خود را قاضی کنید
♦️جماعت ائتلافی مدعی "اعتدال و اصلاحات"، اگر صداقت داشته باشند، نباید آقایان "عبدالناصر همتی" (رئیس کل بانک مرکزی در دولت روحانی و عضو شورای مرکزی کارگزاران) و محسن مهر علیزاده (معاون رئیس جمهور در دولت اصلاحات) را تحت فشار بگذارند که از نامزدی انتخابات انصراف بدهند.
🔹ضمنا باید عقلا و منصفان و مصلحت اندیشان آنها، کلاه خویش قاضی کنند و بپرسند چگونه رفتار کرده اند که صلاحیت شان با وجود بیشترین اغماض ها، قابل تایید نبوده است؟
♦️مشکل از نظام و شورای نگهبان نیست، از جماعتی است که همه چیز خود را مدیون جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران هستند؛ اما در جفا و تهمت زدن، مانند برادران ناتنی یوسف رفتار می کنند. یا مرز شان با دشمن معلوم نیست و یا مثل دشمن عمل می کنند.
🔹و گرنه جمهوری اسلامی، همان است که از بنی صدر و رجایی و هاشمی، تا خاتمی و احمدی نژاد و روحانی و معین و موسوی و کروبی و جهانگیری را -با همه تفاوت های مهم شان- مجال و میدان داده است. برخی صادقانه، پیمان را به سر آورده، اما برخی دیگر در میانه راه، پیمان شکسته اند.
♦️به تعبیر حکیم ناصر خسرو "من که چنین عیب شمارِ توام- در بد و نیک، آینه دارِ تو ام/ آینه چون نقش تو بنمود راست- خود شکن، آیینه شکستن خطاست". به جای شیطنت و سنگ اندازی، به خویش برگردند و خود را سرزنش کنند.
🔹آیا طیف مدعی اعتدال و اصلاحات، این بار خرد و عقلانیت خود انتقادی را به خرج می دهد، یا کلا مُهر "باطل شد" به موجودیت خود می زند؟ همین پرسش ها، درباره برخی مدعیان "عدالت خواهی و مهر ورزی" هم صادق است.
#محمد_ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
مهرعلیزاده به رئیسی گفته وقتی قاضی خودتان هستید و تفسیرگر و مجری قانون هم منصوب خودتان هست، تلاشتان برای رقابتی شدن انتخابات باور کنیم؟
این بنده خدا درکی از #قانون داره؟
میدونه فقها منصوب رهبری و حقوقدانان با تایید مجلس وارد شورای نگهبان میشوند؟
ایشون کاندید ریاست جمهوری است!
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
#اقتصاد، دغدغه اصلی نامزدهای ریاست جمهوری از حضور در #بازار_تهران تا وعده #رشد_بورس
اظهارات، شعارها و برنامههای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری حاکی از آن است که مسئله اقتصاد و حل #مشکلات_معیشتی مردم دغدغه اصلی کاندیداها و از ضرورتهای اصلی اداره کشور است.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
محمد فرزانیان محمدی
#اقتصاد، دغدغه اصلی نامزدهای ریاست جمهوری از حضور در #بازار_تهران تا وعده #رشد_بورس اظهارات، شعارها
حضور #حجتالاسلام_رئیسی در بازار تهران
بر همین اساس بود که آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز اول تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، #بازار را به عنوان اولین محل حضور اجتماعی خود تعیین کرد. او ظهر دیروز چهارشنبه 5 خرداد در بازار تهران حاضر شد و با مردم و بازاریان گفتوگو کرد.
رئیسی همچنین دیروز در نشست اتاقهای سهگانه و فعالان اقتصادی حضور پیدا کرد تا این پالس را به جامعه بدهد که #دغدغه_اصلیاش حل و فصل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور است.
رئیسی افزود: #قانونمداری بهعنوان یک اصل مهم در کشور باید اجرا شود و بنده درصدد هستم قانون بهبود فضای #اشتغال را در دولت مردمی و #ایران_قوی به خوبی اجرا کنیم.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری گفت: با توجه به دغدغه مردم که مسائل #اقتصادی است، روندی را برای این مسئله دنبال میکنیم #یک شناخت مسئله، #دو شناخت راهحل و راهکار، #سوم تعیین اولویتها و چهارم در میدان عمل میدانداری کردن است؛ یعنی در اتاق جلسات ننشستن و همراه و همکار بودن با میدانداران صحنه است.
#ایران_قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمیگیرد؛
ضرورت تشکیل #تیم_اقتصادی_قوی و هماهنگ
رئیسی افزود: ایران قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمیگیرد و از الزامات اقتصاد قوی تیم اقتصادی دولت است که باید قوی، کارآمد و یکدست باشد برای این امر یک کارشناسی قوی شدن لازم است #تصمیمات_لحظهای ثبات را از اقتصاد میگیرد و از الزامات اقتصاد قوی، ثبات است.
نمیتوان #بازار را دستوری اداره کرد
کاندیدای انتخابات ادامه داد: معتقدیم نمیتوان بازار را دستوری و در اتاقهای دربسته اداره کرد بازار باید در تصمیمات اقتصادی نقش داشته باشد.
وی گفت: من یک #مدیر_میدانی هستم و اولین نشستم در سفرهای استانی با تولیدکنندگان بوده است؛ وقتی نیاز و شعار اصلی تولید بود، تولید باید مسئله اول باشد؛ به همین دلیل به قضات و دادستانها دستور دادم که تولید باید در اولویت باشد و نباید دچار وقفه شود.
رئیسی با بیان اینکه #ارزپاشی در بازار و #خزانه_خالی است، هردو غلط است، تاکید کرد: باید گذاشت که بازار در تصمیمگیری و تصمیمسازی دخیل باشد و نباید در #اتاق_دربسته تصمیمگیری کرد.
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه نباید طوری عمل کنیم که یک روز #جوجهها_زنده_زنده_کشته_نشوند و یک روز مردم در #صف_مرغ باشند، گفت: باید مدیریت صورت گیرد اگر درست مدیریت شود امکانات و ذخایر کشور امکان حل مسئله را دارد.
به #تعامل با همه #دنیا
برای حل مسائل اقتصادی باور داریم
داوطلب انتخابات ریاستجمهوری در پایان ضمن اعلام آمادگی برای اخذ پیشنهادات و راهکارهای کتبی اعضای حاضر در جلسه گفت: ما به تعامل با همه دنیا برای حل مسائل اقتصادی #باور داریم کشورهای منطقه باید در اولویت باشد و با دنیا نیز در ارتباط باشیم.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | تذکر رهبرانقلاب درباره غفلت نکردن از اهمیت انتخابات شوراها؛
👈🏼انتخابات شوراها در زندگی شهر و روستا تأثیر زیادی دارد
🔻رهبر انقلاب: انتخابات شوراها را فراموش نکنید، انتخابات شوراها بسیار مهم است. حالا همه سرگرم انتخابات ریاست جمهوری هستند، انتخابات شوراها در مدیریّت شهر و روستا و زندگیِ شهر و روستا تأثیر خیلی زیادی دارد و آن فراموش نشود انشاءاللّه. ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
#انتخاب_درست_کار_درست
مگر نگفتید روحانی را
ما رئیس جمهور کردیم؟!
♦️مردم، نام چند حزب از 19 حزب و گروه عضو "جبهه اصلاحات" را شنیده اند؟ آیا حتی پنج درصد مردم، این گرو ها را می شناسند:
🔹"سازمان عدالت و آزادی، مجمع محققین و مدرسین قم، انجمن اسلامی مهندسان، انجمن اسلامی پزشکان، مجمع نیروهای خط امام، جمهیت زنان مسلمان نواندیش، مجمع زنان اصلاح طلب، جمعیت حقوق بشر زنان، مجمع دانش آموختگان ایران، اتحاد ملت، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه، انجمن اسلامی معلمان، حزب آزادی، حزب همبستگی دانش آموختگان، حزب پیشرو اصلاحات، مجمع ایثارگران، مجمع فرهنگیان و سازمان معلمان"
♦️برخی از اینها را حتی نزدیکان شان هم جدی نمی گیرند، اما ادعا دارند چون نامزدی در انتخابات ندارند، انتخابات فراگیری و مشروعیت ندارد! این ادعا در حالی است که هم اکنون، آقایان همتی و مهر علیزاده به عنوان دو فعال اصلاح طلب، در گود رقابت حضور دارند.
🔹همتی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران (یکی از سه حزب برادر بزرگ تر در جبهه اصلاحات) و رئیس کل بانک مرکزی است. مهر علیزاده هم معاون رئیس دولت اصلاحات و استاندار خراسان بوده، و در دولت روحانی، استانداری اصفهان و عضویت هیئت مدیره منطقه آزاد کیش را تجربه کرده است.
♦️طبق نظرسنجی ها، اولویت ترغیب کننده مردم برای حضور در انتخابات، جدیت در مبارزه با فساد و بهبود معیشت عمومی است، نه تنوع نامزد ها.
🔹در نظرسنجی چندی پیش مرکز دولتی «ایسپا»، از افرادی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند، پرسیده شده بود «هر یک از موارد تا چه حد شما را برای شرکت در انتخابات ترغیب خواهد کرد؟». پاسخها قابل توجه بود:
🔻بیشترین عامل ترغیبکننده (۵۶.۸ درصد)، «داشتن برنامه جدی برای مبارزه با فساد» است و در رتبههای بعدی، «برنامه جدی برای رفع بیکاری با ۵۶ درصد، و برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی با ۴۹.۱ درصد قرار گرفتهاند. فقط ۳۸ درصد گفتهاند اگر کاندیدای مورد نظرشان تأیید شود، بر تصمیمشان تاثیر دارد
🔹باید عنایت داشت آقایان جهانگیری، آخوندی، شریعتمداری، لاریجانی، پزشکیان، محسن هاشمی و ...، نماینده وضع موجود (ناکارآمد) دولت بوده اند و بنابراین تایید آنها نمی توانست تاثیر مهمی در مشارکت داشته باشد. مقبولیت دولت در نظرسنجی ها، زیر هفت درصد است.
♦️به گفته آقای زیباکلام؛ "مردم دیگر به اصلاح طلبان رای نمیدهند. لاریجانی تایید صلاحیت هم می شد، رای نداشت. با حضور رئیسی هیچ شانسی برای دیگر نامزدها وجود ندارد. دلم میخواست از لاریجانی بپرسیم به چه امیدی نامزد شده است؟".
🔹می شود گفت عدم تایید برخی از نامزد های ائتلاف حاکم بر دولت، بهانه مظلوم نمایی برای آنهاست و نه محدودیت. آنها اگر واقعا اعتباری برای خود قائل باشند، باید از آقای همتی یا نوبخت حمایت کنند؛
♦️مگر نه این که هم هاشمی و هم طرفداران خاتمی، مدعی بودند روحانی سه درصد رای بیشتر نداشت و ما با اعتبار خود، رای او را به بالای 50 درصد رساندیم؟ بسم الله! حالا وقت راستی آزمایی ادعاست. این بار جای هاشمی، چند نفر دیگر رد شده اند.
🔹چرا دبّه کرده اند؟ چون می دانند علت تصاعد ناگهانی رای روحانی، وعده های فریبنده ای بوده که امروز خلاف واقع بودن اغلب آنها برای مردم یقینی شده و بنابراین هر کس که مُهر "اصلاحات و اعتدال" پای نامزدی اش بخورد، نزد مردم بی اعتبار می شود. این بومرنگ دروغی است که هشت سال اوج گرفت؛ اما حالا به سمت پرتاب کنندگان کمانه کرده است.
#محمد_ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339