#نهج_البلاغه
راه بینیازی
وَ قَالَ (علیه السلام): أَشْرَفُ الْغِنَى، تَرْكُ الْمُنَى.
امام(عليه السلام) فرمود: برترين غنا و بى نيازى، ترك آرزوهاست.
#حکمت۳۴
.
#شرححکمت۳۴
امام(عليه السلام) در اين سخن كوتاه و پربارش درس بزرگى به همه طالبان غنا و بى نيازى مى دهد، مى فرمايد: «برترين غنا و بى نيازى، ترك آرزوهاست»
«مُنى» جمع «أُمنية» به معناى آرزو است و در اين عبارت نورانى امام(عليه السلام)، منظور آرزوهاى دور و دراز و دور از منطق عقل و شرع است. بديهى است اين گونه آرزوها غنا و بى نيازى را از انسان سلب مى كند، زيرا از يك سو چون همه آنها به وسيله خود انسان دست نيافتنى است او را وادار به متوسل شدن به اين و آن مى كند و بايد در مقابل هر انسانى خواه شريف باشد يا وضيع، باارزش باشد يا بى ارزش، دست حاجت دراز كند و اين با غنا و بى نيازى هرگز سازگار نيست. از سوى ديگر براى رسيدن به چنين آرزوهايى بايد در مصرف كردن ثروت خود بخل ورزد و همه آن را ذخيره كند و عملاً زندگى فقيرانه اى داشته باشد. از سوى سوم چنين كسى آرامش روح و فكر خود را بايد براى رسيدن به اين آرزوها هزينه كند.
در روايتى در غررالحكم آمده است: «أَنْفَعُ الْغِنَى تَرْكُ الْمُنَى; سودمندترين دارو (ى اضطراب و نگرانى) ترك آرزوهاى دور و دراز است». (1)
تمام این وابستگى ها زاییده آرزوهاى دور و دراز است; هرگاه آن آرزوها از صفحه فکر انسان پاک شود، انسان به غنا و بى نیازى پرارزشى دست مى یابد و به همین دلیل امام(علیه السلام) ترک این آرزوها را برترین و بهترین غنا شمرده است.
در تعبیر دیگرى که در حکمت 371 آمده است امام(علیه السلام) مى فرماید: «لاَ کَنْزَ أَغْنَى مِنَ الْقَنَاعَة; هیچ گنجى بى نیاز کننده تر از قناعت نیست (همان قناعتى که نقطه مقابل آرزوهاى طولانى محسوب مى شود)».
امام هادى(علیه السلام) طبق روایتى که علامه مجلسى آن را از درة الباهرة نقل کرده است، فرمود: «الْغِنَى قِلَّةُ تَمَنِّیکَ وَالرِّضَا بِمَا یَکْفِیکَ وَالْفَقْرُ شِرَّةُ النَّفْسِ وَشِدَّةُ الْقُنُوط; غنا و توانگرى آن است که دامنه آرزو را کم کنى و به آنچه خدا به تو داده است خرسند باشى و فقر آن است که نفس آدمى سیرى ناپذیر و شدیدا (از رسیدن به همه آرزوها) نومید باشد».(2)
*
پی نوشت:
(1). غررالحکم، ح 7213.
(2). بحارالانوار، ج 75، ص 368، ح 3.
هدایت شده از پیام نایین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ رهبر انقلاب: حج تنها فریضهای است که شکل و ظاهر و ترکیب آن صد در صد سیاسی است
حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار کارگزاران حج:
🔹این فریضه حج، یک فریضهای است -شاید بشود گفت تنها فریضهای است- که شکل و هیئت ظاهری آن، ترکیب آن، صد درصد سیاسی است. مردم را در مکان واحد، در زمان واحد، هر سال، برای هر کسی که بتواند یک جا جمع بکنند؛ این چیست؟ اجتماع مردم، گرد آمدن مردم دور هم، نفسِ این کار یک ماهیت سیاسی دارد.
🔹بنابراین، حج برخلاف تلاش و گفتار و رفتار بعضیها که خدشه میکنند در این حرفها، ماهیتش ماهیت سیاسی است، شکلش شکل سیاسی است ترکیبش ترکیب سیاسی است.
کانال
#پیام_نایین
https://eitaa.com/payamnaein
هدایت شده از پیام نایین
🕋 رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج: اجتماع حج برای منافع انسانهاست؛ و هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از #اتحاد نیست. اگر امت اسلامی اتحاد کنند، قضایای فلسطین و #غزه اتفاق نمیافتد و #یمن اینگونه تحت فشار قرار نمیگیرد
🔹️امام خامنهای در دیدار کارگزاران حج:
✏️این اجتماع اصلاً برای منافع انسانهاست؛ «لیشهدوا منافع لهم». «لیشهدو»، این لام، لامِ تعلیل است علیالظاهر. «لیشهدوا»: جمع بشوند مردم در مکه، در بیتاللهالحرام، در مناطق گوناگون حج؛ برای چه؟ «لیشهدوا منافع لهم»؛ برای اینکه منفعتهایشان را پیدا کنند. حالا بعضی خیال میکنند این منفعت فقط عبارت است از یک دادوستدِ مثلاً اینجوری؛ نه! دیگر هرچیزی که اسمش منفعت است. امروز این منفعت چیست؟ اتحاد امت اسلامی؛ به نظر من برای امت اسلامی هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد نیست. اگر امت اسلامی با هم متحد باشند، دست در دست هم بگذارند، هماهنگی کنند، همافزایی کنند، غزه اتفاق نمیافتد، فلسطین اتفاق نمیافتد، یمن اینجور تحت فشار قرار نمیگیرد.
✏️وقتی ما از هم جدا هستیم، استعمار - آمریکا یکجور، رژیم صهیونیستی یکجور، بعضی از کشورهای دیگر اروپایی و غیراروپایی یکجور- منافع خودشان، مطامع خودشان را غلبه میدهند بر منافع ملتها؛ میشود مثل این کشورهایی که زیر فشار اینها قرار گرفتهاند که میبینید چه اتفاقاتی داره میافتد، میشود غزه.
✏️وقتی اتحاد بود امنیت میآید، وقتی اتحاد بود پیشرفت میآید، وقتی اتحاد بود همافزایی میآید، کمکهایی را ما میتوانیم به فلان کشور اسلامی بکنیم که خودش ندارد آن را؛ ما میتوانیم کمک کنیم. او هم میتواند به ما کمک کند. همه از هم استفاده میکنند، همه با هم کمک میکنند؛ این منفعتِ «لیشهدوا منافع لهم» [است]. حج را با این چشم نگاه کنید. ۱۴۰۴/۲/۱۴
✅ آخرین اخبار را اینجا دنبال کنید👇
https://eitaa.com/payamnaein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماز_ یکشنبه_های_ذیقعده
♻️🙏💐
نمازی که برای قیامت پان و برای حق الناس هست و بخشش گناهان و موفقیت و رزق و روزی همین امروز باید بخونید
یکشنبه ماه ذالقعده التماس دعا😍
#ذی_القعده
#دهه_کرامت
#نمازجمعه_لنجان
#امامت_جمعه_زرین_شهر
#حجة_الاسلام_حاج_آقا_آقایی
#ستادبرگزاری_نمازجمعه_زرینشهروحومه_وچمگردان_
🌟🌷🌷🌟
@ghalbe_farhangi_lenjan
هدایت شده از انا المهدی
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضور خانوادۀ شهید آیت الله رئیسی در محل سقوط بالگرد
#شهیدخدمت
https://t.me/Boltan
هدایت شده از S
نماز یکشنبه ذیقعده🧚♀
مقام معظم رهبری در سال ۹۴ درباره اهمیت نماز یکشنبههای این ماه فرمودند👈: «روزهای یکشنبه ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟
همه پاسخ مثبت دادند. آنگاه فرمود:«غسل کنید، وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید. در هر رکعت یک بار سوره حمد، سه بار سوره اخلاص و یک بار هم سوره فلق و ناس بخوانید. پس از اتمام نماز، 70 مرتبه استغفار کنید و سپس بگویید:
لا حول و لاقوة الا بالله العلی العظیم و بعد از آن، این دعا را بخوانید:
"یا عزیز یا غفار اغفر لی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فانه لا یغفر الذنوب إِلا أَنت
#نهج_البلاغه
اثر نسبتهای ناروا
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا يَكْرَهُونَ، قَالُوا فِيهِ [مَا] بِمَا لَا يَعْلَمُون.
امام(عليه السلام) فرمود: كسى كه در نسبت دادن كارهاى بد به مردم شتاب كند، مردم (نيز) نسبت هاى ناروايى به او مى دهند.
#حکمت۳۵
.
#شرححکمت۳۵
عیب جویى و ذکر عیوب مردم هرچند آشکار باشد کارى است بسیار ناپسند و اگر کسى نیت امر به معروف و نهى از منکر داشته باشد نباید منکراتى را که از بعضى سر زده آشکارا و در ملأ عام بگوید، بلکه این گونه تذکرات باید خصوصى و مخفیانه باشد; ولى به هر حال از آنجا که مردم از گفتن عیوب و کارهاى زشتشان به صورت آشکارا ناراحت مى شوند و در مقام دفاع از خود بر مى آیند یکى از طرق دفاع این است که گوینده را متهم به امورى مى کنند که چه بسا واقعیت هم نداشته باشد تا از این طریق ارزش سخنان او را بکاهند و بگویند: فرد آلوده حق ندارد دیگران را به آلوده بودن متهم کند.
بنابراین اگر انسان بخواهد مردم احترام او را حفظ کنند و نسبت هاى ناروا به او ندهند و حتى عیوب پنهانى او را آشکار نسازند باید از تعبیراتى که سبب ناراحتى مردم مى شود بپرهیزد و در یک کلمه، باید احترام مردم را حفظ کرد تا آنها احترام انسان را حفظ کنند .
مرحوم علامه مجلسى در جلد 72 بحار الانوار در باب «تَتَبَّعُ عُیُوبِ النّاسِ وَإفْشاءِها» روایت جالبى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل مى کند که فرمود:
در مدینه اقوامى داراى عیوبى بودند آنها از ذکر عیوب مردم سکوت کردند، خداوند هم مردم را از ذکر عیوب آنها ساکت کرد. آنها از دنیا رفتند در حالى که مردم آنها را از هرگونه عیب پاک مى دانستند و (به عکس) در مدینه اقوام (دیگرى) بودند که عیبى نداشتند ولى درباره عیوب مردم سخن گفتند خداوند براى آنها عیوبى آشکار ساخت که پیوسته به آن شناخته مى شدند تا از دنیا رفتند».(1)
پی نوشت:
(1). بحارالانوار، ج 72، ص 213، ح 4.