کار فرهنگی موسمی
یک آسیب شایع در مجموعه های فرهنگی و تربیتی
اینکه فرهنگ چیست و چگونه حاصل میشود و اینکه سازو کار فرهنگ سازی(مکانیزم عمل) چه باید باشد یا نقطه شروع و طرز عمل چیست و چگونه باید باشد، کی و چه کسی اهل کار فرهنگی است، عناصر قدرت در این عرصه کدامند؟ متن و محتوا چیست و چه باید باشد، کی و کجا پیام تولید کند و چگونه با چه سازوکاری پیام به جامعه عرضه شود تا مورد پذیرش قرار گیرد و به باور افراد تبدیل شود و رفتارها را متأثر کند و ... اینها از مقولههایی هستند که کمتر بدانها پرداخته میشود.
در خوش بینانهترین حالت، کارهای فرهنگی و تربیتی ما مقطعی و موسمی است. در مناسبتها موجی به راه میافتد و رسانهها و اهالی فرهنگ دست بکار میشوند و گاهی اقدامات خوبی هم صورت میگیرد اما به یکباره متوقف و به موسم دیگر و یا مناسبت بعد واگذار میشود.به عبارت دیگر یکی از نقیصههای بزرگ در حوزه فرهنگسازی و کار تربیتی نگاه مقطعی و عدم پیوستگی فعالیتها واستمرار نداشتن آن در طول ایام است.
شاید بتوان برای روش کار مناسبتی مزایایی برشماری کرد و ای بسا فوائدی بر این کار باشد اما حتما این روش، جامعه را در فواصل دو مناسبت بی نیاز از کار و فعالیت نمیکند و در بین دو مناسبت که گاه به چند ماه هم می رسد، روح اجتماع همانند جسم آن به خوراک نیاز دارد و اگر در معرض هجمه و عرضه عناصر فرهنگ غیر باشد که، وضع بدتر و نیاز جدیتر می شود. بماند که روح مثل جسم بلکه حساستر از آن است، هم نمیتواند تا مدتی بی نیاز بماند و منتظر و هم نمیتواند به یکباره بیش از ظرفیت و اندازه دریافت کند و ذخیره سازی کند.
#آسیب_شناسی
#فرهنگی
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
صبر در کار فرهنگی
یکی از اولین چیزهایی که هرکسی که کار فرهنگی می کند باید تابلو کند و جلوی چشم اش بزند این است که بدون صبر و تحمل و بردباری انسان به هیچ جایی نمی رسد. اگر انتظار دارید در کارفرهنگی در یک شب، یک هفته، یک ماه و حتی یک سال اتفاقی بیفتد در اشتباهید. این #اشتباه_استراتژیک بسیاری از کسانی است که کار فرهنگی می کنند و لطمه می خورند و لطمه می زنند.
پیغمبر هم که پیغمبر بودند چهل سال باید صبر می کرند تا بشوند امین. باور به او پیدا کنند و قبول اش کنند تا بتواند بگوید «قولوا لااله الا الله تفلحون».
من بارها این مثال را زده ام! اگر به منطق ما باشد می گوییم اگر خدا پیامبر را در ده سالگی مبعوث می کرد، سی سال جلو بودیم! ولی چرا خدا چهل سال صبر می کند؟! برای این که چهل سال طول می کشد تا مردم پیغمبر را به عنوان امین بپذیرند. خدا هم برای پذیرش و مقبولیت مردم، چهل سال پیغمبرش را معطل می کند.
حضرت ابراهیم علیه السلام یک شب تا صبح باید کنار ماه پرست ها بنشیند و بگوید من هم ماه پرستم، کنار خورشید پرست ها بنشیند و بگوید من هم خورشید پرستم تا بتواند بگوید «انی لا احب الافلین».
کسی که کار فرهنگی می کند با انسان طرف است نه با سنگ و چوب.
وقتی با انسان طرفی باید خودت را آماده کنی که این انسان حتی پایش را روی شانه های تو بگذارد تا بالا برود. اگر این تحمل را داشتید می توانید اثر بگذارید. اگر این تحمل را داشتید می توانید #جریان_سازی کنید. اگر توانستید از خودتان هزینه کنید بدون این که انتظار داشته باشید فوری به شما برگردد، نتیجه می گیرید؛ سال های سال باید وقت بگذارید.
حجه الاسلام زائری
#کارفرهنگی
#تحمل
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
یه کلام حرف حساب
💢میدانید #حزب_اللهی_ها چه نمیدانند؟
#پاسخ: مردمداری
میدانید پیامبر(ص) چگونه اعراب #جاهلی را #جذب کرد؟
#پاسخ: با محبت و مردمداری
میدانید آقا روح الله چگونه با دست خالی، شاهنشاه قدر قدرت #پهلوی با داشتن قوی ترین #ارتش منطقه و مخوف ترین سازمان امنیتی(ساواک) به زمین زد؟
#پاسخ: با مردمداری
میدانید #مردمداری یعنی چه؟
#پاسخ: حداقلی ترین تعریف این است که هنگام مواجه با #مردم دهان را بطور کامل باز و سلام و علیک کرد و خوشرو بود.
مردم داری میدانیم؟
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
پای درس تشڪیلات
قسمت چهارم(از۵)
💠معلومات
معلوماتتان را ببريد بالا با مطالعات اسلامي، مطالعاتتان بايد اسلامي باشد؛ فني هم بايد باشد. هرکدام از شما وظيفه ي شرعي تان است که در هفته يک مقدار روي رشته خاص خودتان مطالعه ي فني کنيد،طوري که کارداني و کارايي فني شما رو به افزايش پيگير و مستمر باشد.
💠 شیوه های صحیح برخورد
شيوه هاي صحيح برخورد با دشمن و مخالف را ياد بگيريد؛ گاهي برادرها و خواهرها با جريانهاي مختلف مي خواهند برخورد کوبنده داشته باشند اما طرز برخورد آنها طوري است که در جامعه محکوم مي شوند.
شيوه هاي برخورد بايد صحيح باشد. بايد درباره اين شيوه هاي برخورد بنشينيد و تبادل نظر کنید.
ادامه دارد...
قسمت اول:
eitaa.com/morabi_masjed/2231
قسمت دوم:
eitaa.com/morabi_masjed/2143
قسمت سوم:
eitaa.com/morabi_masjed/2604
#پای_درس_تشکیلات
#اصول_کار_تشکیلاتی
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
@morabi_masjed.pdf
حجم:
45.5K
در بیانات شهید بهشتی:
کار #تشکیلاتی به چه فعالیتی گفته می شود و تشکیلات چیست؟
ویژگی ها و اصول اصلی کار در #تشکیلات چیست؟
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت اسلامی
@morabi_masjed