🎤 #تحلیل_و_تبیین | سرمایهگذاری؛ موتور محرکه تولید و رشد اقتصادی
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🗓 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشت زیر به تبیین اهمیت شعار «سرمایهگذاری برای تولید» و نسبت آن با شعار سال قبل پرداخته است:
🔹 سال ۱۴۰۴ نیز مطابق پیشبینیها، مزین به شعار اقتصادی شد. رهبر معظم انقلاب، در پیام نوروزیشان، بر اهمیت توجه به سرمایهگذاری به منظور جهش تولید و ایجاد رشد اقتصادی تأکید ورزیدند. «سرمایهگذاری برای تولید» گرچه که شعار سال ۱۴۰۴ است اما بیتردید باید آن را بخشی از جورچین «جهش تولید با مشارکت مردم» دانست که شعار سال ۱۴۰۳ بوده است. بنابراین، این دو شعار را باید در امتداد یکدیگر در نظر داشت.
🔹 تولید، زیربنای یک جامعه پویاست و سرمایهگذاری، مهمترین پیشنیاز رشد تولید است. منابع مالی محدود و ضعف در تأمین مالی تولید همواره یکی از معضلات بخشهای مولد اقتصاد ایران بوده و در گلایههای فعالان اقتصادی نیز در سالهای اخیر انعکاس یافته است.
🔹 سازمان برنامه و بودجه بهعنوان قلب تپنده سیاستگذاری مالی نقش حائز اهمیتی در تحقق شعار سال برعهده خواهد داشت. دستورکار کوتاهمدت سازمان برنامه میتواند تأکید و توجه به تمامی ابزارهای لازم بهمنظور تهیه و فراهمسازی بسترهای مناسب سرمایهگذاری و در نتیجه بهکارگیری منابع مالی در اختیار دولت و جامعه در این راستا باشد.
➕پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59774
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | اصلاح معیشت با «سرمایهگذاری برای تولید»
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🖼 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR با مروری بر دیدگاههای اقتصادی رهبر معظم انقلاب، ضرورت، مختصات و الزامات تحقق شعار سال ۱۴۰۴ را بررسی کرده است.
🔹 برای اینکه در «وضع زندگی و معیشت مردم و طبقات ضعیف» یک تحوّلی صورت بگیرد، رشد اقتصادی شرط لازم است اما کافی نیست. اقدامات مهم دیگری از جمله «برابری فرصتها برای دستیابی به امکانات» نیز لازم است. ۱۴۰۳/۱/۱۵. بنابراین اگر رشد اقتصادی و جهش تولید نباشد، وضع معیشت مردم اصلاح نخواهد شد. همچنین افزایش سرمایهگذاری نیز شرط لازم برای تحقق رشد اقتصادی است. «افزایش رشد سرمایهگذاری جزو مهمترین مسائل اقتصادی ما است». در بعضی از دورههای گذشته که رشد اقتصادی منفی بود و با «عقبگرد» مواجه بودیم، مشکل اساسی «رشد سرمایهگذاری» بود. ۱۴۰۲/۶/۸
🔹 مردم (به معنای عام آن؛ یعنی همهی فعالان اقتصادی، غیر از دولت و بنگاههای شبهدولتی) ماشین پیشبرد اقتصاد هستند. ۱۳۸۵/۱۱/۳۰. سرمایهگذاری عمدتاً باید به وسیلهی بخش خصوصی انجام بگیرد. دولت صرفاً در آنجاهایی که بخش خصوصی یا نمیتواند یا رغبتی ندارد یا بازدهی برای بخش خصوصی ندارد میتواند سرمایهگذاری کند؛ سرمایهگذاری را بخش خصوصی باید انجام بدهد. ۱۳۹۹/۶/۲
🔹 مهمترین موانع تولید، بیش از موانع عملیّاتی و مادّی و مانند اینها، موانع فرهنگی است؛ یعنی احساس ناامیدی، احساس ناتوانی، احساس بیآینده بودن، بیحوصلگی، بیهمّتی، سرگرمیهای مضر؛ یعنی اینها چیزهایی است که واقعاً مانع پیشرفت کار تولید است. ۱۴۰۰/۸/۲۶
🔹 سرمایهگذاری بیشتر از طریق جهش تولید به بهبود وضع معیشت عموم مردم منتهی میشود. مشکل اصلی دورههایی که در اقتصاد ایران با رشد منفی و عقبگرد مواجه بودیم، فقدان «رشد سرمایهگذاری» یا به تعبیر دقیقتر پیشی گرفتن استهلاک سرمایه از سرمایهگذاری در اقتصاد ایران بود. بنابراین امروز نیز حل مسئلهی تامین مالی تولید، مهمترین گام برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد است.
➕پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59779
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | سرمایهگذاری برای تولید داخلی: تبدیل شعار به راهبرد ملی
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🖼 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ و تجربه کشورهایی که با الگوهای سرمایهگذاری داخلی به پیشرفت اقتصادی رسیدهاند را بررسی کرده است.
🔹 در سال جاری، رهبر معظم انقلاب اسلامی با اتخاذ رویکردی آیندهنگرانه، شعار «سرمایهگذاری برای تولید داخلی» را بهعنوان محور اساسی سیاستهای اقتصادی کشور تعیین نمودند. این گزاره، فراتر از یک دستورالعمل مقطعی، نه تنها دلالت بر تغییر چارچوب فکری در الگوهای تخصیص سرمایه از سفتهبازی در بازارهای غیرمولد به سمت توسعه بخش تولید دارد، بلکه نقشه راهی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور و آغاز یک مسیر بلندمدت در جهت خودکفایی و استقلال اقتصادی محسوب میشود.
🔹 در شرایط کنونی اقتصاد ملی که با معضلاتی نظیر تورم فزاینده، رکود اقتصادی و وابستگی ساختاری به واردات دست به گریبان است، تخصیص بهینه منابع به بخش تولید، نه تنها امری ضروری، بلکه یک ضرورت راهبردی محسوب میشود. سرمایهگذاری در تولید، با ایجاد ارزش افزوده، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به واردات، زمینه را برای رشد اقتصادی درونزا فراهم میکند. این شعار همچنین پاسخی به مشکلات ناشی از فعالیتهای غیرمولد در بازارهای طلا، ارز و غیره است که موجب انحراف منابع مالی از مسیر پیشرفت اقتصادی شدهاند.
🔹 مهمترین گام برای تحقق شعار سال، ایجاد بسترهای قانونی و حقوقی مناسب است. تدوین و اصلاح قوانین حمایتی از سرمایهگذاری، ثبات بخشیدن به قوانین اقتصادی و جلوگیری از تغییرات مکرر آنها، تسهیل فرآیند صدور مجوزهای کسبوکار و رفع موانع تولید، از جمله اقدامات اساسی در این زمینه هستند.
➕پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59790
تحلیل و تبیین
🌟 #تفسیر_امین | توجه به قاعده سیاق
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR در سلسله یادداشتهای کوتاهی، با عنوان «تفسیر امین» سی ویژگی ممتاز تفسیری حضرت آیتالله خامنهای را تبیین میکند.
📣 در پانزدهمین شماره از این مجموعه، توجه حضرت آیتالله خامنهای به قاعده سیاق در تفسیر قرآن تبیین شده است.
🔹 قاعدهی «سیاق» از مهمترین اصول در روش تفسیر قرآن به قرآن محسوب میشود. «سیاق» یا «بافت آیه»، «فضای معنایی ویژهای است که از قرار گرفتن کلمات و جملات در کنار هم شکل میگیرد و در معنای واژه یا عبارت تأثیر میگذارد.» (روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیتالله خامنهای، ص ۱۹۱) این قاعده، به جز در آیهی تطهیر، در تمامی آیات قرآن کاربرد دارد و نقش اصلی در فهم معانی آیات ایفا میکند. علامه طباطبائی (ره) نیز بهطور گسترده از این قاعده تفسیری بهره برده است.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای نیز توجه ویژهای به قاعدهی «سیاق» دارند و در نقد نظرات مفسران از آن بهره میگیرند. بهعنوان نمونه، در تفسیر آیهی «فَلْیضْحَکوا قَلِیلاً وَ لْیبْکوا کثِیراً» (سوره توبه، بخشی از آیه ۸۲) میفرمایند: «بعضى گمان کردهاند این دو جمله بیانگر یک حکم مولوى است و همانطورکه نماز و روزه بر منافق و متخلّف از جهاد واجب است، کم خندیدن و بسیار گریه کردن نیز بر آنها واجب است. این برداشت غلط است و از توجّه نکردن به سیاق آیه بهوجود آمده.» (تفسیر سوره برائت، ص ۴۹۳)
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر آیهی ۶۰ سورهی توبه نیز بر اهمیت سیاق تأکید دارند. ایشان میفرمایند: «باتوجّهبه ارتباطى که بین آیهى «إِنَّمَا اَلصَّدَقٰاتُ لِلْفُقَرٰاءِ» و دو آیهى قبل از آن: «وَ مِنْهُمْ مَنْ یلْمِزُک فِی اَلصَّدَقٰاتِ» وجود دارد، مسلّم است که مراد از صدقات در این دو آیه، یک چیز است و دو مفهوم ندارند... باتوجّهبه سیاق آیات، بهوضوح معلوم میشود که صدقات در این دو آیه به یک معنا بهکار رفته و هر دو، یک معنا را میرسانند. پس باتوجّهبه وحدت سیاق و شأن نزولى که در کتب روایى در ذیل این آیات، وارد شده است، نتیجهى منطقى و قهرى این میشود که آیهى «إِنَّمَا اَلصَّدَقٰاتُ لِلْفُقَرٰاءِ» دربارهى همان غنائم جنگى است و اصلاً به زکات ارتباطى ندارد.» (تفسیر سوره برائت، ص ۳۱۷)
🔹 نکتهی بسیار مهم در استفاده از قاعدهی سیاق این است که این روش تفسیری نیازمند انس عمیق با قرآن کریم و تقویت ذهن قرآنی است. در غیر این صورت، ممکن است مفسری در تفسیر یک آیه به سیاق استناد کند، اما در حقیقت، سیاق آیه آن تفسیر را تأیید نکند.
حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر آیه پنجم سورهی مبارکهی جمعه میفرمایند: «بعضى از مفسّرین در اینجا گفتهاند که منظور از «حُمِّلُوا اَلتَّوْرٰاةَ » - تورات بر آنان بار شد، تحمیل شد - این است که تورات به آنان تعلیم شد؛ بعد «ثُمَّ لَمْ یحْمِلُوهٰا »، آنها برنداشتند تورات را، یعنى به تورات عمل نکردند. «حمل» اوّلى را، [یعنى] تحمیل را، به معناى علم و تعلیم میدانند، «حمل» دوّم را به معناى عمل میدانند؛ این، خلاف سیاق آیه است؛ اگر چه این بزرگوارى که این جور معنا کرده آیه را، به سیاق آیه هم استناد کرده، [امّا] آن سیاق هیچ دلالتى بر این معنا ندارد بلکه بعکسِ معنا دلالت دارد.» (تفسیر سوره جمعه، ص ۸۲)
🔹 قاعدهی سیاق در فهم آیات قرآن بر تمامی قرینهها، حتی روایات مقدم است، مگر آنکه روایت معتبرِ قطعی یا دلیل معتبر عقل، معنایی را ارائه دهد که برخلاف ظاهر سیاق باشد. بر همین اساس، حضرت آیتالله خامنهای در برخی موارد، روایت قطعی را بر سیاق آیه ترجیح میدهند.
🔹 به عنوان نمونه در تفسیر آیهی ۱۰۳ سورهی توبه میفرمایند: «بهحسب سیاق، وقتى آیات را پشتسرهم میخوانیم، بهنظر مىآید که مراد از اموال در «خُذْ مِنْ أَمْوٰالِهِمْ»، اموالِ همین افرادى باشد که در آیهى پیش، ذِکرى از آنها به میان آمده بود و خدا توبهشان را قبول کرد... گرچه سیاق این آیات چنین مینماید، امّا در روایات گفته شده که مورد آیه، زکات و صدقهى واجب است، و از استناد معصوم (علیهمالسّلام) به پارهاى از خصوصیات که در این آیه آمده، این احتمال بیشتر در ذهن تقویت میشود که حکم... براى همهى مؤمنان باشد، نه خصوص کسانى که توبه کردهاند.» (تفسیر سوره برائت، ص ۵۸۴)
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | راهحلّ مهمل
📝 #سرمقاله چهارصدوهشتادونهمین شمارهی هفتهنامهی خطحزبالله
🔹 چهارشنبهی هفتهی گذشته درحالیکه یک دیپلمات اماراتی نامهی ترامپ را به تهران آورده بود، رهبر معظّم انقلاب اسلامی به سنّت هرساله با دانشجویان دیدار رمضانی داشتند. بخش مهمّی از این دیدار و بیانات ایشان مربوط به بحث مذاکره و مسائل فیمابین ایران و آمریکا بود.حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، چند روز پیش از آن و در دیدار مسئولان نظام نیز آمریکا را قلدری خوانده بودند که اگرچه اسم مذاکره را میآورد، امّا در واقع آنچه میخواهد و دنبال میکند پیشکشیدن توقّعات جدید و تحمیل آن به جمهوری اسلامی ایران است.
🔹 در دیدار روز چهارشنبه با دانشجویان، ایشان این بحث را مقداری بازتر کرده و فرمودند: «بعضیها در داخل، همان مسئلهی مذاکره را مدام تشدید میکنند: "آقا! چرا جواب نمیدهید؟ چرا مذاکره نمیکنید؟ چرا نمینشینید با آمریکا؟ خب بنشینید". من میخواهم عرض بکنم اگر هدف از مذاکره رفع تحریم است، مذاکرهی با این دولت آمریکا رفع تحریم نخواهد کرد؛ یعنی تحریمها را برنمیدارد، [بلکه] گره تحریمها را کورتر خواهد کرد.»
🔹 امّا چرا مذاکره با آمریکا نهتنها کمکی به رفع تحریم نکرده، بلکه گره آن را کورتر میکند؟
دربارهی چرایی این گزاره ابتدا باید به نزدیکترین تجربه در این خصوص نگاه کرد: برجام؛ توافقی که قرار بود بر اساس آن، تحریمهای اقتصادی ایران در ازای محدودیّت شدید فعّالیّت صلحآمیز هستهای کشور رفع شود. این معامله اگرچه روی کاغذ نواقص و مشکلات زیادی داشت، امّا در عمل همان توافق ناقص و پُرایراد نیز اجرا نشد...
🔍ادامه را بخوانید:👇
khl.ink/f/59815
🌟 بیان قرآن | در سیاست خارجی تابع اصول قرآنی هستیم
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR، در مجموعه #بیان_قرآن، برجستهترین آیات اجتماعی و سیاسی در تفسیر حضرت آیتالله خامنهای را تبیین کرده است.
🔹️ در این مطلب، حجتالاسلام والمسلمین محمد ملکزاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به بررسی اصول قرآنی سیاست خارجی از منظر حضرت آیتالله خامنهای پرداخته است.
🔹️ بر اساس قاعده نفی سبیل که خداوند میفرماید: «وَ لَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكافِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنينَ سَبيلاً»، سیاست خارجی نظام اسلامی باید طوری تنظیم بشود که موجب نفوذ و سلطه بیگانگان و دشمنان در جامعه اسلامی نشود.
🔹️ حضرت امام خمینی(ره) میفرمایند: «اگر تمام کشورها احترام ما را حفظ کنند، ما هم احترام متقابل آنها را حفظ خواهیم کرد و اگر دولتها و کشورها بخواهند به ما تحمیل بکنند، از آنها قبول نخواهیم کرد. نه ظلم به دیگران میکنیم و نه زیر بار ظلم دیگران میرویم.»
🎤 #بهار_معنویت | #تحلیل_و_تبیین
🔍 ادامه را بخوانید:👇
khl.ink/f/59810
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | روی پای خودمان
👈 گزارش بخش تاریخ KHAMENEI.IR درباره حمایتهای رهبر انقلاب از انستیتو پاستور ایران در ادوار مختلف و بررسی نقش و عملکرد این مجموعه
🗓 انتشار به مناسبت ایام سالروز بازدید حضرت آیتالله خامنهای از انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۶۷
🔹 در سالهای پس از جنگ تحمیلی، خاک کشور هنوز بوی باروت و ویرانی میداد. بازسازی بسیاری از زیرساختهای کشور شروع شده بود، نظام بهداشت و درمان نیز با چالشهای جدی مواجه بود. بیمارستانها پر از بیماران و نیازمندان به درمان بودند. خصوصا بعد از عملیاتهای شیمیایی عراق علیه ایران که کمبود دارو و واکسن، سایهای سنگین بر سر سلامت جامعه انداخته بود. نیاز به داروهای خاص بیش از هر زمان دیگری احساس میشد.
🔹 در این شرایط بحرانی، انستیتو پاستور ایران به عنوان یکی از نهادهای معتبر علمی و تحقیقاتی، نقش کلیدی در تأمین نیازهای بهداشتی و درمانی کشور داشت. با توجه به شیوع بیماریهای عفونی و نیاز فوری به واکسیناسیون قسمت زیادی از جمعیت کشور، توجه ویژهای به توان علمی و پژوهشی آن شد. نقش آیتالله خامنهای در این توجه را نمیتوان نادیده گرفت، حمایتهای ایشان مسیر فعالیتهای انستیتو را هموارتر کرد.
🔹 در دیدار آیتالله خامنهای (رئیس جمهور وقت) با هیئت علمی و کارکنان انستیتو پاستور ایران در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۲، ایشان به اهمیت انستیتو پاستور اشاره داشتند و فرمودند:«انستیتو پاستور نیز یک مرکز تحقیقاتی قابل توجه و مهم است. شما با همه جوشش و تلاش خود بایستی این موسسه تحقیقاتی را گسترش دهید و ارتباطات خود را با مراکز پژوهشی عالم برقرار کنید و کار علمی و تحقیقاتی را کیفیت دهید.»
🔹 ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در تولید واکسن، موفق شده به فناوریهای نوین و ساخت انواع واکسنها دست یابد و بر اساس گزارشهای بینالمللی، در میان ۱۰ کشور برتر جهان در تولید واکسنهای انسانی و دامپزشکی قرار گیرد. سازمان بهداشت جهانی نیز ایران را به عنوان رتبه اول منطقه در تولید واکسن معرفی کرده است.
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/59825