🔹زیست زن عاشورایی در جهان امروز
🔰گفتار دوم :
زنان عاشورایی در #جنگ_وجودی_حق_و_باطل، می بایست #موقعیت را خوب شناسایی کنند،اما برای شناخت دقیق و با سرعت موقعیت،نیاز است که تحلیل درستی از این جنگ وجودی داشته باشیم .بدانیم که در این جنگ وجودی ،نسبت سهم روایت زمینی-نظامی با #روایت_الهی به چه صورت است؟
اگر نیک بنگریم بخش اعظمی از این جنگ، حاکمیت روایت الهیست. چنان که جنگ ما با نبردهایی چون روسیه و اوکراین تفاوت دارد.پس ملاک ییروزی ما در جنگ وجودی هم با جنگ نظامی صرف، متفاوت است .
با این نگرش متوجه می شویم که چطور در موقعیت کربلایی که حتی نیروهای حق که در حادثه زمینی_نظامی دچار #شکست_ ظاهری شد و می توانست همه چیز در عاشورا تمام شود،اما با منش و نقش آفرینی زینبی تبدیل به یک #پیروزی قطعی دایمی شد.زینب کبری کاری می کند که دشمنی که به حسب ظاهر،در کارزار نظامی پیروز شده و مخالفان خود را قلع و قمع کرده و بر تخت پیروزی تکیه کرده ،و مقر قدرت خود،در کاخ ریاست خود،تحقیر و تذلیل شد .
📌ر.ک.بیانات۱/۲/۱۳۸۹
زن عاشورای در جهان امروز باید بداند که این قدرت تنها یک ویژگی استثنایی حضرت زینب سلام الله نبود بلکه این جوهر زنان مومن است که در شرایط دشوار، این جور خودش را نشان می دهد.
📌ر.ک همان بیانات
زن عاشورایی توان تبدیل کارزار شکست خورده نظامی را به صحنه پیروزی و فتح دارد ،چه برسد اگر آن کارزار نظامی هم دچار شکست نشده باشد.
زن عاشورایی،در جنگ وجودی امروز،تحقیر کننده دشمن در تخت قدرت اوست و این یکی از شاخص های فتح است.
#شاخص_فتح
#ظرفیت_زن_در_جهاد
#زنان_عاشورایی
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔷 زیست زن عاشورایی در جهان امروز
🔰گفتار سوم:
در دو گفتار قبل گفتیم که زن عاشورایی اولا استغفار از قصورات و تقصرات،تأخیرها و شتابزدگی ها خود و جامعه خود می کند،بعد بدنبال تشخیص موقعیت در مواقف می رود.
بانوی عاشورایی در این مرحله، تلاش می کند با یک نگاه هلیکوپتری به مقوله مواجهه حق و باطل و چگونگی ابعاد روایت الهی در مقابل روایت زمینی-نظامی در جنگ، بنگرد.
او برای تشخیص نقش در موقعیت،نیاز به #تشخیص_نظام_اولویت ها دارد. اگر #اولویت را تشخیص ندهد، نقش خود در موقعیت را متوجه نمی شود.
بعنوان مثال حضرت زینب سلام الله در حادثه کربلا،اگر میخواست روایت «جهاد المراه حسن التبعل» را بعنوان اولویت خود ببیند،پس همراه امام نمی شد،چرا که همسر او بنا به دلایلی همراه امام نبود.
اما زینب کبری متوجه شد که حفظ حیات اسلام، در آن موقف نیاز به حضور وی دارد و هیچ چیز در نظام اولویت برتر از #حفظ_حیات_اسلام نیست،پس #انتخاب کرد که با امام خود همراه باشد.
رهبر معظم انقلاب در این باره می فرمایند:
« در حالی که زینب کبری سلامالله علیها، رهبر این حرکت هم نبود. اما رهبر آن حرکت از او خواست و او هم بیقید و شرط، اطاعت کرد: تصمیم گرفت، به راه افتاد، و همه چیز -حتّی خانواده - را رها کرد. عجیب این است! حضرت زینب، خانه و شوهر و زندگی و همه چیز را برای انجام این تکلیف بزرگ و فداکارانه که حیات اسلام به آن وابسته بود و بایستی انجام میگرفت، رها کرد.»
📌۱۳۷۴/۷/۱۲
امروز زن عاشورایی که دائما در بین دوگانه ها یا چند گانه ها در موقعیت حساس جنگ وجودی باید نقش آفرینی کند،اگر تشخیص درستی از نظام مسایل اولویت دار نداشته باشد،نقش صحیحی برای خود انتخاب نمی کند.
برخی از این دوگانه ها دقیقا مربوط به نقش بانوانه است، و برخی دیگر فراجنسیتی است.برخی از این دوگانه ها هم واقعا #دوگانه نیستند،بلکه دوگانه نمایند؛ به این معنا که دو مقوله کاملا قابل ادغام است.مانند مقوله زندگی جاریست و تربیت برای زمانه جنگ. می توان جریان زندگی را داشت اما با طعم جهاد و مقاومت.دو گانه نمای دیگر،مطالبه از حاکمیت یا حفظ انسجام است، این مطالبه چنان که با زبان تند و تیز و توهین و تحقیر نباشد،می تواند با انسجام دوگانه نباشد،که متاسفانه عموما این گونه نیست و البته باید توجه داشت که اگر به هر دلیلی دیدیم این دو قابل جمع نیستند و از مطالبه وجه ما،پالس ضعف به دشمن داده می شود و یا از مطالبه ما،کوچکترین خللی به انسجام بدنه سپاه حق وارد می شود،این اقدام درست نیست و می توان مطالبه را به طریقی غیر از طریق رسانه انجام داد .
#زن_عاشورایی
#تشخیص_موقعیت
#انتخاب_نقش
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
#سهشنبههای_روایی
#روایت_هشتم
🔸تا اینجا روایت هایی که در سه شنبه ها بررسی کردیم، همه پیرامون موضوع زن بود، اما به مناسبت ایام در این سه شنبه، فرازی از خطبه زینب کبری(س) در شام در مقابل دشمن مورد بررسی قرار میگیرد:
«فَكِد كَيدَكَ وَاسعَ سَعيَكَ وناصِب جَهدَكَ، فَوَاللَّهِ لا تَمحُوَنَّ ذِكرَنا، ولا تُميتُ وَحيَنا، ولا تُدرِكَ أمَدَنا، ولا تَرحَضُ عَنكَ عارَها»
«هر حیلهای که میخواهی بکار ببر و هر چه دلت میخواهد کوشش کن، اما به خدا قسم که نخواهی توانست نام ما و محبوبیت و احترام ما را از بین ببری، نمیتوانی وحی زنده خدا را که در خاندان ما پیدا شده بمیرانی. برای تو جز عار و ننگ و رسوائی در این جهان چیزی باقی نمیماند.»
🔹رهبر معظم انقلاب در ارتباط این فراز از خطبه حضرت با کشور ایران می فرمایند:
«امروز ملت ایران و مسئولان این کشور، همان سخن را به دشمنان زورگو و یاوهگوی جمهوری اسلامی میگویند. آنهایی که در موضع مسئولان کشور امریکا یا هر گوشهی دیگر دنیا، علیه ملت ایرانْ سخنان یاوه میگویند و زشتیهای خودشان را به ملت و دولت ایران نسبت میدهند، خودشان تروریست و زورگویند. آنان بدکاره و نژادپرستند. آنان از حل کردن ابتداییترین مشکلات اجتماعی خود، یعنی مسألهی نژاد و سیاه و سفید، عاجزند. امروز همین سخنان را ملت و نظام ایران خطاب به آنها میگوید: «کد کیدک. واسع سعیک. فو الله لا تمحوا ذکرنا.» مگر شما میتوانید کمترین آسیبی به جمهوری اسلامی برسانید؟! شما خواهید مُرد. شما خواهید رفت. شما مانند آن امپراتوری دیگر، زایل خواهید شد و پرچم اسلام روز به روز، برافراشتهتر خواهد شد. ملت ایران و هرکس که متمسّک به اسلام است، روز به روز زندهتر خواهد شد.»
📌۱۳۷۴/۹/۲۶
🔸رهبر معظم بر اساس این گزاره میفرمایند: «قدرتهای مادی هرچه انجام بدهند، در نهایت ناکامند.»
📌۱۳۷۶/۶/۲۶
🔺نکته ای که از مقایسه فرازهای خطبه زینبی و خطبه امام سجاد در مقابل یزید متکبر مغرور مستبد خونخوار دیده می شود، این است که بار تحقیر دشمن اغلب به دوش زینب کبری بوده است، چرا که با این کنش زینبی، جان امام سجاد علیه السلام، محافظت می شده است.
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
🔹عضو شوید:
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔷 زیست زن عاشورایی در جهان امروز
🔰گفتار چهارم:
همانطور که در گفتار دوم بیان شد، یکی از اقدامات حضرت زینب سلام الله تحقیر دشمن در کاخ او در اوج احساس قدرت اوست. زینب کبری حتی #سختیهایی را که دشمن تحمیل کرده بود، تحقیر نمود.
📌۱۳۹۲/۸/۲۹
آیا واقعا امت پیامبر به لحاظ زمینی کم مصیبت دیده بودند؟! اما چه شده است که زینب(س) مصیبتهای تحمیلی دشمن را تحقیر کند؟!
رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند : «زینب کبری میگوید: ما رَاَیتُ اِلّا جَمیلاً؛ آنچه دیدم زیبا بود؛ شهادت بود، داغ بود، امّا در راه خدا بود، برای حفظ اسلام بود، ایجاد یک جریانی بود در طول تاریخ تا امّت اسلام بفهمند که چهکار باید بکنند، چگونه باید حرکت کنند، چگونه باید بایستند. این کارِ بزرگِ حماسهی زینبی است»
📌۱۳۹۲/۸/۲۹
این همان غلبه روایت الهی در مقابل روایت زمینی است، غلبه #نگاه_آینده_نگر جریان ساز در تاریخ، بر نگاه متوقف در آسیبها و هزینههای زمانه است که بانوی عاشورایی این زمان هم باید چنین اقدامی را در دستور کار خود قرار دهد.
زینب کبری «در برابر حکّام مغرور و متکبّر، مظهر ایستادگی و اقتدار روحی است. در کوفه وقتی که ابنزیاد زبان شماتت را باز میکند که مثلاً «هان! دیدید چه شد، دیدید شکست خوردید»؛ در جوابش میگوید «مَا رَاَیتُ اِلَّا جَمیلا»؛هر چه دیدم زیبایی بود؛ زد تو دهن آن مرد متکبّر خبیثِ مغرور؛ این در مقابل [ابن زیاد]. در مقابل یزید وقتی که آن حرفهای مُهمل و چرند را یزید بر زبان آورد و آن کارها را کرد، حضرت بیاناتی را بیان کردند و این جمله را که واقعاً تاریخی است [فرمودند که] «کِد کَیدَکَ وَ اسعَ سَعیَکَ ... فَوَاللهِ لا تَمحو ذِکرَنا»؛ به زبان امروز ما این جوری میشود که هر غلطی میتوانی بکن، هر کاری میتوانی انجام بده، والله نخواهی توانست یاد ما را از آفاق ذهن مردم دور کنی. این را به چه کسی میگوید؟ به یزید متکبّر مغرورِ مستبدّ خونخوار.»
📌۱۴۰۰/۹/۲۹
زینب کبری در مقابل دشمن اظهار اقتدار می کند، او #تهدید و #تحقیر دشمن و اسارت را تبدیل به فرصت می کند، او شکرگزار واقعی و به تمام معناست.
بانوان عاشورایی نیز این توان را دارند که در جنگ وجودی حاضر، در مقابل دشمن کنش مقتدرانه داشته باشد ،تهدید را تبدیل به فرصت کنند،تهدیدی که قطعا به حد و اندازه اسارت زینب کبری نیست و البته بانوان عاشورایی با تمام وجود، شاکر این فرصت ویژه هستند.
#پویش_حمد_جمعی
#تبدیل_تهدید_به_فرصت
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔸زیست زن عاشورایی در جهان امروز
⚡️ چگونه بانوان خانهدار میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
⚡️ چگونه بانوان فعال اجتماعی و فرهنگی میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
⚡️چگونه دختران نوجوان میتوانند در جهان امروز، دختر عاشورایی باشند؟
⚡️چگونه بانوان فعال دانشجویی میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
📌همراهان راه سوم با توجه به منظومهی فکری رهبر انقلاب، آمادهی انتقال محتوای مختصات زن عاشورایی از دیدگاه اسلام هستند؛ لذا بزرگوارانی که مایل به انتقال این محتوا به مخاطبین خود هستند، با ادمین کانال مرتبط باشند.
📅فرصت اجرای طرح: ششم تا بیستم ماه محرم
#بانوی_مجاهد
#زینب_زمانهات_باش
#معرفی_برنامه
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
🔹عضو شوید:
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔷 زیست زن عاشورایی در جهان امروز
🔰گفتار پنجم:
زینب کبری، دو استراتژی مهم را در زمان اسارت در پیش گرفت:
استراتژی اول: تحقیر و تهدید کلامی دشمن که در مورد آن با هم صحبت کردیم.
استراتژی دوم: تنبیه، تبیین و آسیب شناسی انقلاب نبوی و علوی در برابر مردم بود. سه اقدام بسیار مهم در برابر مخاطب مردم مختلفالحال.
بیایید با هم چندبار با دقت، کلام رهبر حکیم در مورد اقدام زینبی را مرور کنیم:
«در مقابل مردم وقتی قرار میگیرد، آنجا جای اظهار اقتدار نیست، جای تنبیه است، جای تبیین است، جای سرزنش مردمی است که نمیدانند چه کار کردهاند و چه کار باید میکردند. در کوفه، در خطبهی حضرت زینب، بعد که مردم شروع کردند هایهای گریه کردن، حضرت زینب(س) [فرمودند]: اَتَبکون؟ گریه میکنید؟ اَلا فَلا رَقَأَتِ العَبرَةُ وَ لا هَدَأَتِ الزَّفرَة؛ گریهی شما هرگز بند نیاید؛ این چه گریهای است که شما میکنید؟ میدانید چه کردید؟ اِنَّما مَثَلُکُم کَمَثَلِ الَّتی نَقَضَت غَزلَها مِن بَعدِ قُوَّةٍ اَنکاثا؛ شماها کاری کردید که همهی زحمات گذشتهی خودتان را نابود کردید. این جوری حرف میزند؛ و بنده احتمال قوی میدهم یکی از عوامل مهمّ حرکت توّابین که بعد در کوفه سر بلند کردند و قیام کردند و آن حادثهی بزرگ را راه انداختند، همین فرمایش حضرت زینب و همین خطبهی حضرت زینب بود.»
حضرت زینب سلام الله به تعبیر رهبری «در مقابل مردم مختلفالحال حضور داشتند؛ همانهایی كه مسلم را به دست ابنزیاد دادند، همانهایی كه به امام حسین نامه نوشتند و تخلف كردند، همانهایی كه آن روزی كه باید با ابنزیاد در میافتادند، توی خانههایشان مخفی شدند - اینها بودند توی بازار كوفه - یك عده هم كسانی بودند كه ضعف نفس نشان دادند، حضرت زینب كبری با این عدهی ناهمگون و غیر قابل اعتماد مواجه است، اما اینجور محكم حرف میزند. انقلاب نبوی و انقلاب علوی را آسیبشناسی میكند؛ میگوید شماها نتوانستید در فتنه، حق را تشخیص بدهید؛ نتوانستید به وظیفهتان عمل كنید؛ نتیجه این شد كه جگرگوشهی پیغمبر سرش بر روی نیزه رفت. عظمت زینب را اینجا میشود فهمید.»
📌۱۳۸۹/۰۲/۰۱
زن عاشورایی امروز، نه آن مخاطب مختلفالحال ناهمگون را به آن شدت دارد، که اگر هم داشت، اگر آینده نگر باشد، اگر امید داشته باشد، اگر تهدید را فرصت ببیند، میفهمد اگرچه امروز این مخاطب، گوش شنوا ندارد، اما #امید و #فرصت_محوری و# آینده_نگری به او قدرت کنش ویژه می دهد و اینجا کنش متناسب با مخاطب ضعیف و بیعمل، #تنبیه ، #آسیب_شناسی و نهایتا #تبیین است و البته کنش در مقابل دشمن، #تحقیر و #تهدید. زن عاشورایی میخواهد و میتواند مردم ضعیف امروز را تبدیل کند به اهل قیام فردا.
#زنان_عاشورایی
#مخاطب_محوری
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔸به بهانه روز گوهرشاد...
امروز در یادبود قیام گوهرشاد و در ایام جنگ تحمیلی اسرائیل و آمریکا، شاید مناسب باشد آیه ۴۹ سوره بقره را با هم تلاوت کنیم:
«وَإِذْ نَجَّيْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ ۚ وَفِي ذَٰلِكُمْ بَلَاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِيمٌ»
در این آیه، دو سیاست دستگاه فرعون برای مقابله با دشمنان بیان می شود:
۱.نسل کشی(يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ)
۲. طلب حیاء زنان(يَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ)
✓ برای کسب اطلاعات بیشتر به این پست مراجعه کنید.
#فرعون_زمانه_ات_را_بشناس
#زنان_مدافع_وطن
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔸زیست زن عاشورایی در جهان امروز
⚡️ چگونه بانوان خانهدار میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
⚡️ چگونه بانوان فعال اجتماعی و فرهنگی میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
⚡️چگونه دختران نوجوان میتوانند در جهان امروز، دختر عاشورایی باشند؟
⚡️چگونه بانوان فعال دانشجویی میتوانند در جهان امروز، زن عاشورایی باشند؟
-گفتار اول
https://eitaa.com/rahesevvom/1908
-گفتار دوم
https://eitaa.com/rahesevvom/1910
-گفتار سوم
https://eitaa.com/rahesevvom/1912
-گفتار چهارم
https://eitaa.com/rahesevvom/1924
-گفتار پنجم
https://eitaa.com/rahesevvom/1928
▪️نظرات و سوالات ارزشمند خود را پیرامون این مباحث و چگونگی پیادهسازی سیره زن عاشورایی در زندگی امروزتان، با ما در میان بگذارید. این بحثها ادامه دارد و مشارکت شما به غنای آن خواهد افزود.
#زنان_عاشورایی
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
🔷 زیست زن عاشورایی در جهان امروز
🔰گفتار ششم:
بعد از پنچ گفتار، تازه با هم رسیدیم به یک کلمه آشنا. کلمه ای که همه ما به نحوی احساس میکنیم با آن زندگی کردیم؛ صبر زینبی. اما واقعا #صبر_زینبی را فهمیدیم؟
بدون تعلل سراغ کلام رهبر حکیممان میرویم:
«صبری که زینب کبریٰ کرد و تحمّلی که زینب کبریٰ کرد مصیبتها را، اصلاً قابل توصیف نیست. اوّلاً صبر در برابر شهادتها؛ اگر بیصبری میکرد، اگر ضجّه میکرد، اگر بیتابی نشان میداد، این سخنرانیها و این حرکت عظیم و مانند اینها را نمیتوانست انجام بدهد. صبر در برابر اهانتها؛ بانویی که از اوّل عمر با عزّت زندگی کرده، از طرف اراذل و اوباش لشکر اموی آن جور مورد اهانت قرار میگیرد، [امّا] صبر میکند و نمیشکند.
صبر در برابر مسئولیّت سنگین جمعآوری فرزندان یتیم و زنهای داغدار؛ این کار عظیمی است. توانست این دهها زن و کودک داغدار و آسیبدیده و مصیبتزده را جمع و جور کند، نگه دارد و بتواند اینها را در این سفر دشوار اداره کند. پرستاری از حجّت خدا، پرستاری از حضرت سجّاد(ع) که این هم صبر میخواست، و توانست و به بهترین وجهی انجام داد.»
📌۱۴۰۰/۰۹/۲۱
رهبر حکیم علاوه براین انواع صبر زینبی به یک صبر دیگر در زیست عاشورایی - #صبر_حسینی - اشاره می کنند:
«صبرِ سختتر این است که دیگران، افراد صاحب نفوذ، افراد آگاه، افراد محترم هی بگویند آقا نکنید، این کار غلط است، این کار خطرناک است. هی ایجاد تردید کنند. کیها؟ افرادی مثل عبدالله جعفر، عبدالله زبیر، عبدالله عباس؛ این شخصیتهای برجستهی بزرگ آن روز دنیا، آقازادههای مهم اسلام، اینها هی بگویند نکن این کار را. هر که باشد، اگر چنانچه آن عزم و آن اراده و آن ثبات در او نباشد، با خودش فکر میکند که من دیگر تکلیفی ندارم، اینها که دارند اینجوری میگویند، دنیا هم که دارد آنجوری حرکت میکند، بگوئیم و بگذریم. آن که در مقابل این اظهارات، در واقع وسوسهها، تردیدافکنیها، راه شرعی درستکردنها بایستد و دلش نلرزد و قدم در این راه بگذارد، او همان کسی است که میتواند این تحول عظیم را به وجود بیاورد.»
📌۱۳۹۰/۰۴/۱۳
در میان ناصحان امام که رهبر معظم انقلاب بیان می کنند، آشنایی بهچشم میخورد، عبدالله ابن جعفر، همسر زینب کبری. یکی از #سخت_ترین #صبرهای_زینبی در خانواده اش و با همسرش قبل از حضور در کربلاست.
پس، زن عاشورایی که میخواهد در جنگ وجودی امروز، در دامنه قله صبر زینبی گام بردارد، صبر می کند؛ اما نه فقط صبر در برابر مصیبت، نه فقط صبر در #مدیریت_احسن_مصیبت_دیدگان ، بلکه صبر در برابر #دشمن، #اهانت ها و #اقدامات_خصمانه . اگر این صبر و شکننده نبودن در مقابل دشمن نباشد، اقدامات بعدی علیه دشمن شدنی نیست. البته که بانوی عاشورایی، حتی ممکن است در خانواده برای ایستادن خود و فرزندانش، در مسیر حق باید صبر کند و اقدام درست بنماید، در مقابل سوگیری های غلط همسر.
اما سوال اصلی اینجاست که این همه صبر را چگونه در خودمان ایجاد کنیم؟ در گفتار بعد در این زمینه با هم گفتگو میکنیم ...
#زنان_عاشورایی
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
راه سوم
#سهشنبههای_روایی #روایت_هشتم 🔸تا اینجا روایت هایی که در سه شنبه ها بررسی کردیم، همه پیرامون موض
✨در سه شنبههای روایی این هفته میخواهیم به حدیثی منتسب به وجود مقدس حضرت زهرا (س) بپردازیم:
«خَیْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ لَایَرَیْنَ الرِّجَالَ وَ لَایَرَاهُنَّ الرِّجَالُ»
قبل از اینکه راه سوم به بررسی و تحلیل این روایت بپردازد، مشتاقیم از دیدگاهها و نظرات شما عزیزان در مورد این حدیث ارزشمند آگاه شویم.
💬 نظر شما چیست؟
منتظر و مشتاق شنیدن نظرات شما از طریق شناسه زیر هستیم!
@admin_rahe3
#سهشنبههای_روایی
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2
راه سوم
#سهشنبههای_روایی #روایت_هشتم 🔸تا اینجا روایت هایی که در سه شنبه ها بررسی کردیم، همه پیرامون موض
#سهشنبههای_روایی
#روایت_نهم
- کمتر بانوی مسلمانی هست که روایت «خَیرٌ للنِّساء أن لا یَرینَ الرِّجالَ وَلا یَراهُنَّ الرِّجالُ» را نشنیده باشد و برایش این سوال بوجود نیامده باشد که چطور وظیفه اجتماعی من و جهاد اجتماعی من با این روایت قابل جمع است؟
🔻برای پاسخ به این سؤال روایت را به دو لحاظ سندی و محتوایی و سیره حضرت زهرا(س) بررسی مختصری میکنیم:
🔹۱. این روایت در مصادر شیعه، مرسل و در مصادر اهل سنت ضعیف است و بنابراین انتساب آن به حضرت زهرا را نمیتوان قطعی دانست.
🔶۲. در روایت مذکور به لحاظ محتوایی، مصدر(ر،ء،ی) به باب افعال رفته است و رفتن به باب افعال یعنی اثرپذیری. با این بیان ترجمه روان عبارت چنین میشود که: بهترین زنان، افرادی هستند که مردانی به چشم آنها نیایند بطوری که متاثر از دیدن مردان نشوند و آنها به چشم مردانی نیایند به طوری که مردان از آنها متاثر شوند.
پس هرگونه حضور اجتماعی زن و جهاد اجتماعی او اگر در اوج حیا و عفت باشد، خلاف این روایت منتسب به حضرت زهرا نیست.
🔹۳. سیره عملی حضرت زهرا(س) با معنای مذکور در تعارض نیست، اما اگر معنای رایج (ندیدن نامحرم و دیده نشدن توسط نامحرم) را در نظر بگیریم با سیره عملی حضرت همخوان نیست.
🔶۴. اگر معنای رایج این روایت را صحیح بدانیم، پس باید به مرزبندی حداکثری فیزیکی در محیط های مختلف علمی و کاری قائل باشیم، درحالی که رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند: « مرز بین زن و مرد وجود دارد. معنای آن مرز هم این نیست که زنان و مردان در یک محیط تحصیل نکنند، در یک محیط عبادت نکنند، در یک محیط کار نکنند و در یک محیط خرید و فروش نکنند - که این قبیل موارد، فراوان است - بلکه معنایش این است که حدّ و حدودی در اخلاق معاشرتی خودشان قائل باشند. و این کار بسیار خوبی است. زن در اینجا حجاب خودش را حفظ میکند.»
📌۱۳۷۳/۷/۲۰
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم
⏩@rahesevvom
https://eitaa.com/joinchat/1457651996Cc5ff848bf2