💠
سعه لطف
▫️ فرمود کسانی که گناه کبیره ندارند, اگر مختصر لغزشی کردند ما می بخشیم:
﴿الَّذینَ یجْتَنِبُونَ كَبائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ إِلاَّ اللَّمَمَ﴾؛ یعنی کسانی که گناهان صغیره دارند، ما می بخشیم. این وعده الهی است! این یعنی بی توبه، چون با توبه که گناهان کبیره را هم می بخشد؛ این خداست!
▫️ آن وقت با این لطف الهی، آدم به جهنم برود جای تعجب است. فرمود ما بهشت را برای عادل خلق نکردیم، عادل آن است که نه گناه کبیره دارد نه گناه صغیره; اما اینها که گناه کبیره ندارند ولی اشتباهاتی جزئی دارند ما می بخشیم.
فرمود:
﴿الَّذینَ یجْتَنِبُونَ كَبائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَواحِشَ﴾ که اینها هم یک گناهان کبیره مخصوص اند،
﴿إِلاَّ اللَّمَمَ﴾ یعنی یک گناهان جزئی مرتکب شده اند،
﴿إِنَّ رَبَّكَ واسِعُ الْمَغْفِرَةِ﴾، البته بی توبه، چون با توبه، گناهان کبیره را هم می بخشد؛ این خداست!
▫️ لذا وجود مبارک امام سجاد فرمود من تعجب می کنم که کسی به جهنم برود:
«وَیلٌ لِمَنْ غَلَبَتْ آحَادُهُ أَعْشَارَه»؛ وای به حال کسی که با این همه رحمت الهی، به جهنم برود! چون هر یک گناه یک کیفر دارد و هر کار ثواب دَه پاداش دارد؛ استدلال وجود مبارک امام سجاد در بیان نورانی شان این است که وای به حال کسی که در روز حساب، یکی های او بیشتر از دَه تاهای او باشد:
«وَیلٌ لِمَنْ غَلَبَتْ آحَادُهُ أَعْشَارَه».
سیئات، هر یک گناه، یک کیفر دارد؛ اما حسنات, هر یک حسنه, دَه پاداش دارد؛ فرمود چگونه می شود که یکی ها بر دَه تاها پیروز می شوند؟! چون اگر یکیها بر دَه تاها پیروز نشوند که شخص به جهنم نمی رود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه نجم جلسه 12
تاریخ: 1395/12/24
🌐
https://esra.ir
🆔
@a_javadiamoli_esra