📌به بهانه یادداشت شرق
🔹روزنامه شرق طی یادداشتی، واقعه بندر شهید رجایی را نه تنها عامل استیضاح وزیر راه که رفتاری سیاسی و برآمده از احساس قلمداد نموده است.
🔹عقدهگشاییهای ناتمام اصلاحطلبان افراطی پس از انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم بیش از پیش گواه رویکرد باطل، روبه زوال و یقیناً به دور از ارزشها و آرمانهای انقلاب است. اما با هر تصوری از کارآمدی آنان، به تاسی از امام بزرگوار میزان رای ملت است و رای مردم شریف ایران به این جریان فکری نیز محترم است.
🔹این جریان همواره در اَقصی نقاط تاریخ انقلاب، در مقاطعی که قدرت را در دست داشته، در تلاش برای حذف نه تنها فیزیکی افرادی از جریانهای دیگر که حتی انتقاد را نیز برنمیتابد. به گواه ادبیات سخیف دولت تدبیر در مواجهه با منتقدین و یا تغییر چشمگیر مدیران در راستای یکدستسازی بدنه دولت تا جایی که دولت اختیار و توان جابه جایی دارد. همان جریانی که در هر قالب و به هر صورتی که توانست و میتواند به آقای سعید جلیلی و امثالهم که در جریان نیروهای انقلابی تعریف میشوند، به واسطهی بیان نقاط ضعف و نقدها و بیتوجهی در رویکرد که منتهی به عملکرد میشود، میتازد.
🔹بگذریم که یکی از آسیبها و گِلههایی که همواره به شهیدجمهور میشد همین مساله بود که نمیشود با بدنه مدیران دولت تدبیر، آنگونه که شایسته است اهداف انقلاب را پیگیری نمود، که اگرچه مسئول پارلمانی دولت سیزدهم در پاسخ به این نقد، از بیان مصادیق و گشت ارشاد مدیران صحبت به میان میآورد. فارغ از حذف و اضافههای این دولت، اما وزیر راه در چارچوب انتصابات مدیران وزارت، عملکردی عجیب از خود ارائه میدهد، تاجایی که نه تنها مدیران گذشته را جابه جا میکند که نفرات منتخب خود را نیز به فاصلهی هشت روز تغییر میدهد! اما این همهی ماجرا به عنوان یکی از عوامل استیضاح ایشان نیست. انتخاب افرادی فارغ از تخصص و کارشناسی در حوزه مشخص این وزارت از دیگر نقاط ضعف کارنامه ایشان است که نتیجهی این آسیب، واقعه بندر شهید رجایی را به بار آورد.
🔹برونداد چنین ارائه میشود که ببینید مجلس با ابزار نظارتی و استیضاح خود چه میکند! مجلس چه میکند!؟ مجلس که هنر نمیکند که اگر بعد از قریب به یکسال، رای و انتخاب اشتباه خود را با استیضاح پوشش میدهد! مجلس اگر در ابتدای رای به کابینه درست و هوشمندانه رفتار میکرد، امروز با تبعات ناشی از انتخابهای اشتباه که گریبان مردم را در راستای عدم حل مسائل و مشکلات برای نمونه مسکن را گرفته مواجه نبودیم و یا استیضاح برخی وزرا در راستای کارشکنی و بیکفایتی از سوی مجلس به عنوان رفتاری سیاسی یا فنی تلقی نمیشد!
🔹به همان صورتی که دولت و مجلس در مفاهمهای مشترک و سطحی، فارغ از بایدهای مبتنی بر شایستهگزینی و جنسیتگرایی و ... به یک خانم رای داد (که این مهم در مورد مردان نیز صادق است) به همان منوال حامیان دولت در قلمفرساییهای خود استیضاح وزیر راه را احساسی و حذف تنها یک زن از کابینه را مطرح میکنند. در حالی که آنچه محل ارزیابی است، عملکرد درخور مسئولین در راستای اهتمام به وظایف و ماموریتهای تعیین شدهی آنان و نیز تلاش برای نیل به تامین رفاه حداقلی مردم است.
🔹همان نمایندهای که در مخالفت از خانم صادق در روز رای به وزارت راه صحبت نمود، امروز نیز پیشگام استیضاح است که این مهم یعنی بررسیهای نماینده در آن مقطع و نیز ارزیابی عملکرد ضعیف وزیر، درستی ادله را رقم زده است. رای مبتنی بر جنسیت و نه شایستهسالاری و کارآمدی، خروجی جز عملکرد ضعیف و استیضاح ندارد. نباید از نظر دور داشت که عوامل ذکر شده، تنها محدود به انتخاب زنان در بستر حاکمیت نمیشود و دیدگاه اصیل انقلاب اسلامی در این چارچوب، فارغ از جنسیت است.
✍️نجوا
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
📌سخنرانی در جمع مسئولان نظام جمهوری اسلامی (توجه به سادهزیستی)
🔹و ما بحمدالله امروز همه دستاندرکارهایمان کاخنشین نیستند. دولت ما یک دولت کاخنشین نیست. آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیسجمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخنشینی بیرون برود و به کاخنشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا میشود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخنشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده کوخنشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم. ما در طول مشروطیت از این کاخنشینها خیلی صدمه خوردیم. مجلسهای ما مملو از کاخنشین بود و در بینشان معدودی بودند که از آن کوخنشینها بودند، و همین معدودی که از کوخنشینها بودند از خیلی از انحرافات جلو میگرفتند و سعی میکردند برای جلوگیری.
👈امام خمینی (رضواناللهتعالیعلیه)؛ ۰۱ فروردین ۱۳۶۲
📌سخنان نماینده محترم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قم
🔹اقلیتی از نمایندهها یا خودشان یک ریگی به کفش دارند، خودشان برجساز هستند، خودشان ذینفع این وضع هست، خودشان خانهخالی دارند. یک تعداد، یک اقلیت، یک اکثریتی هم هستند که با لابی، چون مجلس واقعاً ببخشید خیلی فضای عجیب غریبی هست، شما یک کار انجام میدهید، ده نفر به شما فشار میآورند، زنگ میزنند، سفارش میکنند، تطمیع، تهدید میکنند، نمیدانم انواع و اقسام روشها! نماینده مجلسی که وقتی آمده مجلس پابرهنه بوده هیچی نداشته، الان بیرون ۵۰ تا ملک فقط به اسم دارد، خب تو چه کاری انجام دادی؟ مجلس ماهی چقدر حقوق میداده؟ الان من حقوقم را از دانشگاه میگیرم، ولی حقوق نماینده مجلس را پرسیدم الان فکر کنم ۴۰ و خوردهای باید باشه فکر کنم زیر ۵۰ تومان، خب تو چهارسال نماینده مجلس هستی بگو حالا ۵۰ تومن چقدر میشود بچهها ۵۰ تا ۱۲ تا ۶۰۰ تا، ۲ میلیارد و ۴۰۰ درسته دو و نیم میلیارد پول چند متر در تهران میشود؟
خب نماینده بعد که بیرون میرود فقط نگاه کنی ۱۰ تا آپارتمان در تهران دارد!
این یعنی یک کاری کرده است!
🔹وقتی شما درست رای نمیدید در شهرستانها هر کی بیشتر خرج کند را میفرستیم، یا آن شخص رفته ۶۰ میلیارد در فلان شهرستان جنوب کشور خرج کرده است ۶۰ میلیارد تومان هزینه تبلیغات شده است، الان حساب کردم که کلاً مجلس دو و نیم میلیارد حقوق میدهد، این وقتی ۶۰ میلیارد تومان خرج میکند باید ۱۰۰ میلیارد تومان در بیاورد دیگر، اینها را شما میفرستید در مجلس!
👈 آقای محمد منانرئیسی - چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
📌امضا کنندگان استیضاح وزیر راه
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌وزارت راه و شهرسازی و همچنین سازمان بنادر و کشتیرانی باید پاسخگو حادثه بندرعباس باشند!
🔹آقای سید مرتضی محمودی (نماینده محترم جبهه صبح ایران) و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
🔹به وزیر راه و شهرسازی تذکر داده شده بود فردی که به عنوان رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی منصوب شده توان، سابقه و تجربه اجرایی را در این زمینه را ندارد!
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
📌از شعار تا تبیین، هر ایرانی یک نقش پُرشکوه
🔹در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بود که یکی از نامزدها شعار هر ایرانی یک نقش پُرشکوه را مطرح کرد.
🔹فارغ از میزانِ تبیین این شعار در آن ایام، چند نکته در جهت تبیین آن ذکر میشود.
🔹پُرواضح است که اساساً مبتنی بر شناخت شاخصها، میزان دوری و نزدیکی صحبتها و کُنش افراد در آن راستا سنجیده شده و بر آن اساس مورد ارزیابی قرار میگیرند.
🔹اما شاخصها چیست؟ حَدیث ثَقَلِین که سفارش پیامبر عظیمالشان است در تَمسُک به قرآن و عترت، تاکیدی صریح و مشخص بر میزان بودن این دو شاخص در زیست فردی و اجتماعی افراد دارد. در این میان نقش علما و خاصه ولایت فقیه در تفسیر و توصیف، کنشهای فردی و اجتماعی جامعه در عصر معاصر، پررنگ، و برکسی پوشیده نیست.
🔹به زعم ما، ماجرای شعار هر ایرانی یک نقش پُرشکوه که گویا برای عدهای مبهم و برآورندهی انتظارات نیست، از چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری آغاز نشده است. این شعار را زمانی که هنوز جامعه به رشدیافتگی خود در پس از انقلاب نرسیده بود، امثال رئیسعلی دلواریها و افراد خاص جامعه، در حد بضاعت خود در جامعه به منصهی ظهور رساندند. میرزا کوچکخان، شیخ جواد خیابانی و ...
🔹اما از دههی چهل با ظهور بنیانگذار کبیر در کشمکشهای مبارزاتی، آنچه از تاریخ و تجربهزیستهی ایشان و خاصه صحیفه، مستفاد میشود، موید تلاش برای بیداری جامعه در راستای قیام علیه طاغوت است. قیام علیه نه تنها طاغوت داخلی که قیامی فراسرزمینی.
🔹رویکرد و رفتار تشکیلاتی امام که در درون خود انسانسازی را برای جامعهی ایرانی و چه بسا جهان اسلام به ارمغان آورده بود را پس از انقلاب در سخنرانیهای متعدد در چارچوب تحول عظیمی که در مردم ایجاد شده بود، خود ایشان نقل میکند.
🔹امام نَقل میکند: زمانی که در فرانسه در تبعید بودم، فردی به دیدار ما آمد که به تازگی از ایران آمده بود. او بیان میکرد در یکی از دورترین نقاط کشور، روستایی که در میان دو کوه است و از دوردستترین نقاط است، هر روز صبح مردم آن روستا پشت سر روحانیشان تجمع میکنند و شعار انقلابی سر میدهند. (این داستان را امام چندین بار در صحیفه تکرار میکند.)
🔹و یا در نَقلی دیگر امام بیان میکند: در ایام اوج راهپیماییها و تظاهرات که دیری نبود انقلاب عزیز به ثمر پیروزی نشیند، مبتنی بر مشاهدات میدانی برای من نَقل میکردند که، از قراری کودکی سوار بر دوچرخه به سمت تانک حرکت میکند و ... و یا زمانی که ساندویچی میان مردم توزیع میشد، همه لقمههای خود را میان یکدیگر در کوچکترین حد تقسیم میکردند و ... و یا پیرزنی که با کاسهای از سکه در کنار کیوسک تلفن نشسته و همه متصور بودند که او متکدی است حال آن که او با آن ظرف سکه در آن مقطع خاص، درصدد کمک کردن به افرادی بود که میخواهند تلفن بزنند و ...
🔹امام بیان میکند، چه کسی این تحول عظیم را از کودک خردسال تا آن پیرمرد هشتاد ساله ایجاد کرد، ما ایجاد کردیم؟ من ایجاد کردم؟ خدا ایجاد کرد.
🔹هر ایرانی یک نقش پُرشکوه یعنی همان افراد و گروههای جهادی و مردمی که در ایام زلزله، سیل، کرونا و ... مَثنی و فرادا کمک رساندند، حتی در همین ایام واقعه بندر شهید رجایی نیز حضور داشتند و ...
🔹هر ایرانی یک نقش پُرشکوه را امام تعریف نمود و نقشها را تفویض و مشخص کرد، آن زمانی که نَقل میکند: وقتی در فرانسه در تبعید بودم فردی فرانسوی به من نامه میدهد که، نامزد من کلکسیوندار است، میخواهم برای روز تولدش دستخطی جمعآوری شده از سخنان دانشمندان و افراد بزرگ را به او هدیه دهم، و امام تنها یک جمله مینگارد و آن که، سعی کنید برای جامعه خود مفید باشید.
🔹شعار دکتر جلیلی از بدنه شناخت چنین رویکردی، اِحیا که نه، تنها به جامعه یادآوری شد. آن زمانی که رهبری مُعَظَم از دقت مردم در نقشآفرینی در حل مسائل اقتصادی میگویند.
🔹شناخت شاخصها در فهم مسائل بسیار کمککننده است.
✍️نجوا
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
👈بسته خبری
📌بازدید دکتر پیمان فلسفی (نماینده محترم جبهه صیح ایران) از نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵
🔹رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور در نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵، از بخشهای مختلف این رویداد اقتصادی از جمله غرفههای جهاد دانشگاهی، اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی و همچنین شرکتهای فعال در حوزه صنایع غذایی، تبدیلی، کشاورزی، صنایع سبک و سنگین بازدید به عمل آورد و در جریان آخرین دستاوردها و توانمندیهای صادراتی کشور قرار گرفت.
📌تأکید بر توسعه همکاریهای اقتصادی در دیدار دکتر فلسفی با رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان
🔹دکتر پیمان فلسفی، نایبرئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و قزاقستان، با دکتر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان، دیدار و گفتوگو کرد.
📌هماندیشی دکتر فلسفی با رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا برای توسعه همکاریهای اقتصادی
🔹دکتر پیمان فلسفی، نایبرئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتیوپی، با دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا، دیدار و گفتوگو کرد.
💠@sobh_iran
📌مقایسه مجلس شورای اسلامی با مجالس رژیم پهلوی
🔹و بالاخره مجلس است که اساس یک کشور را به صلاح میکشد یا اساس یک مجلس را رو به فساد میبرد. و مجلس بود که در رژیم پهلوی آن همه فساد ایجاد کرد و آن همه خیانت کرد، و همین مجلس است که در زمان کنونی این همه خدمت کرده است و در صدد خدمت است. من نمیخواهم بگویم که کارها تمام شده و همهاش هم صد در صد تمام است، اما وقتی ما مقایسه بکنیم افراد این مجلس را با افراد دوره رضا خان- به استثنای نادر- و دوره محمدرضا تقریباً بیاستثنا، اگر ما مقایسه کنیم و همان افراد را ببینیم که سابقهشان چی است و چه زندگی کردند و چه هستند، کافی است که ما به ارزش این مجلس پیببریم، از آن جنس که در سابق بود هیچ الآن نیست در مجلس.
امام خمینی (رحمةاللهعلیه)؛ ۱۴ خرداد ۱۳۶۲
👈#صحیفه_بخوانیم
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
📌دولت پزشکیان توافقنامه جامع را روسیه را کنار گذاشته!
🔹آقای میثم ظهوریان (نماینده محترم جبهه صبح ایران) و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نوشت، پیشنویس توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه دیماه سال قبل توسط روسای جمهور دو کشور امضا شد.
🔹عجیب این است که در حالی که طرف روس آنرا در مجلس مصوب کرده و توسط رئیسجمهور ابلاغ شده؛ دولت ایران تحت فشار یک جریان حتی لایحه آنرا به مجلس ارائه نکرده است!
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
صٌبح ایران
📌مقایسه مجلس شورای اسلامی با مجالس رژیم پهلوی 🔹و بالاخره مجلس است که اساس یک کشور را به صلاح میکش
و بالاخره مجلس است که اساس یک کشور را به صلاح میکشد یا اساس یک مجلس را رو به فساد میبرد- امام خمینی (رحمةاللهعلیه)؛ ۱۴ خرداد ۱۳۶۲
👈دقیقاً همین یک جملهی امام بزرگوار، کفایت میکند برای بیان بسیاری از مصادیق درست و نادرست که از مجلس شورای اسلامی در راستای نفع و ضرر کشور بیرون آمد. از تصویب ۲۰ دقیقهای برجام در مجلس دهم و سلفی با موگرینی تا قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم تا مجلس دوازدهم در مصلحتسنجی در خصوص لایحهی عفاف و حجاب و ...
🔹چه مصادیق مثبت و منفی دیگری در چارچوب سخن گهربار امام میتوان ذکر نمود؟
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌درخواست تحقیق و تفحص از بانک مرکزی درخصوص بانک آینده است
🔹آقای میثم ظهوریان (نماینده محترم جبهه صبح ایران) و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: یک نامهای را بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در اردیبهشت ۱۴۰۳ به شورای سران قوا میزنند که در آنجا تاکید میشود تنها راهحل مواجهه با مسئله بانک آینده لغو مجوز و توقف کامل فعالیت این بانک است.
🔹بانک مرکزی اختیارات کافی برای این تصمیم دارد و این امر باعث طولانی شدن پرونده بانک آینده شده است.
🔹در یکسالی که از نامه اردیبهشت سال ۱۴۰۳ تا به امروز میگذرد فقط ۱۱۰ همت زیان انباشته این بانک زیاد شده که این خسارتی است که به جامعه میخورد.
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
تلگرام | ایتا | توییتر | سایت | اینستاگرام
💠@sobh_iran