سعدی شیرازی در شعری اینگونه حال ما را وصف می کند:
ای ساربان آهسته رو کآرام جانم میرود
وآن دل که با خود داشتم با دلسِتانم میرود
من ماندهام مهجور از او بیچاره و رنجور از او
گویی که نیشی دور از او در استخوانم میرود
گفتم به نیرنگ و فسون پنهان کنم ریش درون
پنهان نمیماند که خون بر آستانم میرود
محمل بدار ای ساروان تندی مکن با کاروان
کز عشق آن سرو روان گویی روانم میرود
او میرود دامنکشان من زهر تنهاییچشان
دیگر مپرس از من نشان، کز دل نشانم میرود
برگشت یار سرکشم بگذاشت عیش ناخوشم
چون مجمری پرآتشم کز سر دخانم میرود
با آن همه بیداد او وین عهد بیبنیاد او
در سینه دارم یاد او یا بر زبانم میرود
بازآی و بر چشمم نشین ای دلسِتان نازنین
کآشوب و فریاد از زمین بر آسمانم میرود
شب تا سحر مینغنوم و اندرز کس مینشنوم
وین ره نه قاصد میروم کز کف عنانم میرود
گفتم بگریم تا ابل چون خر فروماند به گل
وین نیز نتوانم که دل با کاروانم میرود
صبر از وصال یار من برگشتن از دلدار من
گر چه نباشد کار من هم کار از آنم میرود
در رفتن جان از بدن گویند هر نوعی سخن
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم میرود
...
🔴 تحلیل چرایی استحاله فکری شخصیتها: نگاهی عمیق به تغییرات اندیشهای
#استحاله - 1
🔻 در دنیای پیچیده امروز، یکی از مسائلی که به وضوح در جامعه مشاهده میشود، تغییر و تحولات شگرف در شخصیتها و چهرههای شناختهشده است. این تغییرات گاهی ما را به فکر فرو میبرد: چرا فلان شخصیت، فلانی روحانی یا استاد دچار دگرگونی شده است؟ در جستجوی پاسخ این سوال، باید به این نکته توجه کنیم که شخصیت انسانها، سیال و همواره در حال تحول است؛ این تغییرات میتوانند مثبت یا منفی باشند و این امر کاملاً طبیعی است. قصد دارم در سلسله مطالبی، به بررسی ابعاد مختلف این موضوع بپردازم.
🔹 استحاله فکری (Cognitive Dissonance)، پدیدهای روانشناختی است که در حوزه روانشناسی سیاسی نیز کاربرد دارد. این مفهوم به وضعیتی اطلاق میشود که فرد با تضاد و تناقضی میان باورها، ارزشها و رفتارهای خود مواجه میشود و در نتیجه، دچار تغییرات بنیادین در نگرش، افکار و رفتارهایش میگردد. این فرایند میتواند به گونهای باشد که فرد به ضد خود تبدیل شود.
🔸 برای تبیین دقیقتر مفهوم استحاله فکری، به سه مثال و مصداق اشاره میکنیم:
1️⃣ جریان سیاسی: جریان چپ اسلامی در دهه ۶۰، پس از یک دهه، از ایدئولوژی چپ اقتصادی به سمت اقتصاد بازار آزاد لیبرالی حرکت کرد. در دهه ۶۰ بر اقتصاد دولتی و محدود کردن مالکیت تأکید داشتند، اما در دهه ۷۰ به تدریج به تئوریهای لیبرالی و حذف عدالت اجتماعی رو آوردند. این تغییرات از اشغال سفارت آمریکا تا طرح دوستی و مذاکره و تسلیم در برابر با آن دولت، نشاندهنده یک تحول عمیق و استحاله است.
2️⃣ شخصیتهای سیاسی و رسانهای: برخی از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی که در دهههای ۶۰ و ۷۰ به دفاع از حاکمیت دینی و عدالت اجتماعی پرداخته بودند، اما بعد از یکی دو دهه، از طرح این شعارها دست کشیده و به همسویی با فساد و مفسدان تاریخی رسیدند. نمونههایی از این تغییرات را میتوان در زندگی افرادی چون مهدی نصیری مشاهده کرد. ارتجاع و بازگشت به طاغوت!
3️⃣ روحانی در منصب دولتی یا امامجمعه: امام جمعهای را در نظر بگیرید که سالها به سادهزیستی و تواضع، معروف بوده و به مبارزه با فساد اعتقاد داشت، اما به تدریج، به علل مختلف، تحت تأثیر جریانات دینی قدرتطلب یا روحانیت مناسکی قرار گرفته و به جای مطالبهگری عدالت، به طرح مسائل کماهمیت روی آورده. این تغییرات نه تنها او را از اصول اولیهای که ادعا میکرد، دور کرده، بلکه او را به یکی از نمایندگان همان روحانیون قدرتطلب تبدیل کرده است.
🔹 در مقابل استحاله فکری، مفهوم «همسویی شناختی» (Cognitive Consistency) مطرح است. در این حالت، باورها و رفتارهای فرد با یکدیگر هماهنگ و سازگار هستند. فرد نه تنها احساس آرامش دارد بلکه دیگران نیز تغییرات او را به عنوان استحاله نمیبینند و تغییرات او را "در مسیر شدن" میدانند.
🔸 در چنین شرایطی، انسان در مسیر رشد و تعالی قرار دارد. او تحت تأثیر حوادث منفی قرار نمیگیرد و با گذر زمان، روز به روز به ارزشهای انسانی و الهی نزدیکتر میشود. توافق میان باورها و رفتارها، کاهش تنش روانی، تقویت هویت شخصی و پایداری در تصمیمگیری از ویژگیهای بارز این حالت است.
🔹 در شمارههای آینده، به بررسی دلایل استحاله فکری و تغییرات درونی شخصیتها خواهیم پرداخت.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 نباید فراموش کنیم!
🔹شهادت سیدحسن برای خیلی از ما از شهادت حاج قاسم سختتر و سنگینتر بود. مراسم تشییع ایشان بعد از چندماه، مجدد فضای همه ما را عوض کرد. اما به نظرم مهمتر از تشییع و تصاویر مخابره شده و جملات احساسی، نباید فراموش کنیم که کدام روند و روال در کشور ما باعث و منجر و منتهی به شهادت سیدحسن شد.
🔸متأسفانه حافظه تاریخی بخشی از جامعه ما کوتاه است و براحتی اتفاقات همین چندماه گذشته را فراموش می کنند. اما برای کسانی که می خواهند مسائل را تحلیل کنند، می خواهند تصمیم بگیرند، پیشرفت و عزت ایران و جبهه مقاومت را می خواهند نباید فراموش کنند چگونه مسئولین کشور ما تحت تأثیر وعدههای آمریکایی ها قرار بگیرند آن زمان که آمریکایی ها به دولت جدید که یک روز بعد از تحلیف و حضورش در کاخ ریاست جمهوری، استخاره بد آمده و فردای همان تحلیف، اسماعیل هنیه در قلب ایران و تهران ترور شد و آمریکایی ها به ایران وعده دادند اگر پاسخ ندهی در غزه آتش بس برقرار می شود.
🔹نه تنها مقامات سیاسی ما که برخی مقامات نظامی ما -همچون مصاحبه سرلشکر باقری که هنوز در نت وجود دارد - تحت تأثیر این وعده ها قرار گرفتند اما نه تنها آتش بسی برقرار نشد بلکه عملیات پیجرها در لبنان بیش از 3 هزار نفر را مورد هدف قرار داد که سفیر ایران در لبنان و برخی از نیروهای ایرانی نیز در بین شهدا و زخمی ها حضور داشتند.
🔸آقایان هنوز دنبال مذاکره برجامی و خوش بش های نیویورکی بودند که سیدحسن با بمب های دهها تنی مورد هدف قرار می گیرد.
🔹تازه مسئولین ما اعم از سیاسی و نظامی به خود آمده که ای وای فریب خوردیم و عملیات وعده صادق دو انجام شد.
🔸این روند را نباید فراموش کنیم. محاسبات ذهنی مقامات اسرائیل و آمریکا این بود که «ایران پاسخ نمی دهد» اگر هم پاسخ بدهد «پاسخ اساسی و جدی نمی دهد». همین محاسبات باعث شد که آنها قدم به قدم جلوتر بیایند آن هم نه قدم عادی! بلکه قدم هایی اساسی؛ از ترور هنیه تا سیدحسن تا سایر فرماندهان.
🔹آخرین جسارت صهیونیست ها حمله به پدافندهایی ما بعد از عملیات وعده صادق دو بود که رهبر انقلاب به صراحت گفتند این مسئله نباید کوجک نمایی شود همچنان که نباید خیلی بزرگ نمایی شود. ولی ایشان گفتند باید محاسبات دشمن را تغییر دهید.
🔸ماههاست که از حمله اسرائیل و شهادت چندین تن از پرسنل ارتش می گذرد و وعدهی وعده صادق3 از سوی برخی مقامات تکرار می شود که حتماً انجام می شود!
🔹علی کل حال، ما نباید براحتی این موضوعات را فراموش کنیم. چون بصورت ریشه ای حل نشده و کماکان همچون استخوانی لای زخم باقی است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
🔴 کمک به خانواده بی سرپرست و نیازمند
🔻 #فراخوان 76
1️⃣ خانمی بیسرپرست(خودسرپرست) با یکی دوبچه در اهواز، برای تأمین هزینه های زندگی راننده اسنپ شده؛ بیمار هم هست و نیاز به معالجه دارد. اما متأسفانه از پس هزینه های زندگی بر نمی آید. برای تسویه بدهی وی به سوپرمارکت محله -بدهی چندماهه 7 میلیون تومان - و همچنین مراجعه به متخصص و درمان، به کمک شما عزیزان نیاز ویژه دارد.
2️⃣ خانواده نیازمند، پدر خانواده کارگر ساختمانی آزاد است و بیش از 50 سال سن دارد و دچار از کارافتادگی شده. با 4 بچه محصل و نوجوان(ابتدایی و متوسطه اول و دوم). بیمه ندارد و برای مراجعه به پزشک هم دچار مشکل است.
3️⃣ مورد سوم: خانم 57 ساله بی سرپرست، دچار بیماری های متعدد میگرن، فشار، دیابت و ... است و برای مراجعه به پزشک نیازمند کمک شماست. بصورت مرتب به متخصص های مختلف مراجعه می کنند. هم برای ویزیت، هم خرید دارو و سایز هزینه های جانبی به کمک شما مؤمنین نیاز دارد.
4️⃣ مورد چهارم: پدر خانواده حدوداً 56 ساله، کارگر ساختمانی و فصلی است. همسرش به بیماری سرطان مبتلا شده و چندبچه هم دارند. درآمد ناچیز کفاف تأمین مراجعه مکرر به پزشک و خرید برخی داروها را نمی کند.
🔻شماره کارت برای واریزی:
6037998966427956به نام محمدامین غفاری ❇️ برای کپی شماره کارت، روی شماره ضربه بزنید. ❇️ کارت محدودیت پرداخت ندارد چنانچه با مشکل در پرداخت مواجه شدید به آیدی پیام بدید. 🔻از این طریق: @Adminkhz 🔻 گروه جهادی یاران انقلاب: 🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی" ✔️ شماره ثبت: "۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶" ✅ #ایتا: http://eitaa.com/joinchat/2268200963C17b79a224e
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کمک به خانواده بی سرپرست و نیازمند 🔻 #فراخوان 76 1️⃣ خانمی بیسرپرست(خودسرپرست) با یکی دوبچه در ا
دوستان عزیز برای مورد اول: 10 تومان جمع آوری و پرداخت شده
برای مورد دوم: 5 تومان واریز شد.
برای موارد سوم و چهارم، به همت شما عزیزان بسیار محتاجیم. ممنونیم از لطف و همکاری همیشگی شما.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آغاز خطر از نظر سیدحسن نصرالله
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 آغاز خطر از نظر سیدحسن نصرالله ✅ #داود_مدرسی_یان: http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عامل اصلی بازدارندگی و مانع جنگ، در سطح سیاسی است نه صرفاً در سطح امنیتی-اطلاعاتی. یعنی گاهی دشمن اطلاعات کامل استقرار و سکونت یک شخصیت را در اختیار دارد اما از ترس عواقب آن، اقدام به ترور نمیکند. از انتقام میترسد. از واکنش طرف مقابل هراس دارد.
اما وقتی اقدام به ترور میکند یعنی همه عواقب آن را حدس میزند و آن را به جان میخرد! تصمیم در سطح سیاسی گرفته میشود.
حالا هم اگر موضوع شهادت هنیه و سیدحسن نصرالله را سهل بگیریم، آغاز خطر است!
واقعاً، زبانم لال، اگر دشمن بخواهد مقام بالاتری را هدف قرار دهد، از چه واکنشی از ما میترسد؟ آیا آن روز ما دیگر میتوانیم کاری کنیم؟ آیا شجاعت مردم سست نمیشود؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 چندوقت پیش در جلسهای با حضور برخی دوستان اهل اندیشه و فکر روی این نکته بحث میکردیم که دانشگاه و علوم دانشگاهی ما که هیچِ هیچ! اما جایگاه قرآن در فقه و سایر دروس حوزه علمیه ما کجاست؟
🔹یا مثلاً در بحث روایات و احادیث اهل بیت علیهمالسلام، مثلاً نهج البلاغه؛ چقدر در دروس حوزه به اینها اهمیت داده میشود؟
🔸جلسه انتقادی بود. در همین رابطه، رهبر انقلاب نکتهای در جلسه اخیرشان با دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم درباره بحث اهمیت قرآن و تفسیر قرآن فرمودند که به نظرم نکته قابل توجهی است:
«انصافاً حوزهها در زمینه تفسیر قرآن کمکارند و در طول زمان، خیلی کمکاری در این زمینه داشتهاند. فاصله حوزه با آن کاری که توقّع میرود در زمینه علوم اسلام بیان کند، خیلی زیاد است. نتیجه چه میشود؟ نتیجه این میشود که علمای بزرگ و معروف ما خیلی اوقات با مفاهیم قرآنی آشنایی نداشتند.
وضع حوزهی ما اینجوری است که وقتی اجازهی اجتهاد میگیریم، در طول این سالها، میتوانیم حتّی یک بار احتیاج پیدا نکنیم به اینکه بلند شویم از روی طاقچه قرآن را برداریم نگاه کنیم! یعنی این درسهای ما هیچ سروکاری با قرآن ندارد. نه در فقهمان، نه در ادبیّاتمان، نه در تحقیقات اصولیمان، احتیاجی به این پیدا نمیکنیم که بلند شویم قرآن را برداریم نگاه کنیم ببینیم مثلاً چه آیهای در قرآن دربارهی این موضوع میشود پیدا کرد یا قرآن چه گفته! این عیب حوزه است.»
🔖 بیانات در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم | ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
رای ممتنع ایران به قطعنامه علیه روسیه به نظرم اقدامی دقیق و هوشمندانه بود. برای اینکه روسیه بداند ما هم بلدیم مواضع زیگزاگی بگیریم!
حضور لاوروف وزیر خارجه روس در تهران درست بعد از صدور قطعنامه، احتمالاً برای همین است. احساس نگرانی کردهاند.
درس خوبی باید به روسها بدهیم. نباید همواره خیالشان از بابت ما راحت باشد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلاً که نتیجه کار کارشناسی آقایون، تعطیلی و خاموشی است.
باید ببینیم بعداً چی میشه!
صبح دو ساعت خاموشی داشتیم،
حالا هم دو ساعت!
هدایت شده از جریان
83.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تمایز یک اسطوره با یک الگو
📎 برش کوتاه از قسمت دویست و پانزده
🔸
مهمان:موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
👤
👤 میزبان برنامه: علیرضا زادبر
🔸
📺 برنامه تلویزیونی جریان؛ دوشنبه ۶ اسفند
🕗 ساعت ۲۰:۰۰ | شبکه یک سیما
🔻
📱 نشانی ما در صفحات اجتماعی:
@jaryan_tv1
آخرش جلیلی رو با فشار و تخریب مجبور کردن که واقعیت جلسه مشهد رو علنی بگه که اساساً جلسهای با حضور سیدحسن نصرالله در مشهد و با موضوع انتخابات ایران تشکیل نشد و ایشان اساساً در این موضوع ورودی نداشتند. بلکه جلسهای با حضور سردار قاآنی تشکیل شد و خلافگویی آقای قالیباف که رهبری به من تکلیف کردند معلوم شد و آخرش به نظرسنجیها هم پایبند نبود و زمینه شکست جریان انقلابی را فراهم کرد.
البته طرح اینکه آقای قاآنی در جلسه بودن، بازهم خوب نشد و باعث هزینهشدن سردار عزیز شده.
اما آقای قالیباف و رسانههای اصولگرا به آقای قاآنی عزیز هم رحم نکردند تا ایشون رو هم قربانی قالیباف کنند!
سردار عزیز به جهت شرعی و قانونی حق دخالت در انتخابات را نداشت و این ورودش صحیح نبود چه به نفع قالیباف چه به نفع جلیلی! حالا که علنی شد هم به ضرر ایشون شد متاسفانه در اذهان.
هم امام هم رهبری بارها در اینباره اعلام موضع کردند که نظامیها نباید در انتخابات دخالت کنند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3