19.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اطلاع_رسانی
🔰 مراسم گرامیداشت اولین
سالگرد شهدای خدمت
🔻 سخنران: سردار سرلشکر پاسدار سلامی
🔹زمان:پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت
🔸ساعت ۱۵:۳۰
📌 مکان: حرم مطهر رضوی، صحن پیامبر اعظم(ﷺ)
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
🔻به مناسبت یکصدسالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم برگزار شد:
نشست تخصصی مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حائری
حجتالاسلام لاجوردی:
🔸 مرحوم صفایی معتقد بود که باید مردم را به این بالندگی برسانیم که خودشان قسط را برپا دارند؛ نه اینکه این فعل مهم را فقط از خواص انتظار داشته باشیم.
حجت الاسلام بهمنی:
🔹صفایی، رسالت حوزه را تربیت کسانی میداند که رسالت پیامبر را بر دوش بکشند. این رسالت فرانقش است. لذا هدف حوزه به تناسب این رسالت باید تامین فقیه دین باشد نه فقیه احکام. فارغ از تربیت، حوزه علمیه باید جایابی و گماردن طلاب در عرصه های مختلف اجتماعی را نیز برعهده بگیرد.
🌐گزارش کامل را از اینجا ببینید:
https://v-o-h.ir/?p=46572
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
📣 منشور نوین روحانیت؛ نقطه عطفی در مسیر صدساله حوزه
🔰در آستانه صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدّظلّهالعالی) منشوری برای علما، طلاب و جامعه روحانیت صادر میفرمایند
🔹این پیام که با عنوان «منشور روحانیت» شناخته خواهد شد، روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ از ساعت ۸:۳۰ صبح در مدارس علمیه سراسر کشور بصورت پخش مستقیم قرائت میگردد
💠تلويزيون اينترنتي حوزه علميه قم👇
livehowzeh.ir/tv
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
💠 ویژه برنامه سمت خدا
🔹برنامه تلویزیونی «سمت خدا» در ویژهبرنامهای به مناسبت صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی را با حضور جمعی از اساتید برجسته حوزه تبیین میکند.
🔸این برنامه روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ از ساعت ۱۳ تا ۱۵ با حضور آیتالله کعبی، حجتالاسلام عابدینی، حجتالاسلام ملکی (قائممقام مدیر حوزههای علمیه) و حجتالاسلام مقیمی (معاون آموزش حوزههای علمیه) از شبکه سه بهصورت زنده پخش خواهد شد.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
حوزه پیشرو و سرآمد.pdf
حجم:
375.2K
🔺«حوزه پیشرو و سرآمد»
متن کامل پیام مهم حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدظلهالعالی) به همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم
#منشور_روحانیت
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
May 11
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
روحانیت مردمی
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد» 🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلام
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
▫️قسمت اول
📌برکات حوزه علمیه قم از رسیدن به قله علمی تا ایجاد جمهوری اسلامی
حوزه در سالهای آغازین، با #پایداری مخلصانه و متوکّلانهی او از زیر تیغ آختهی رضاخانی که برای محو نشانهها و پایههای دین، به صغیر و کبیر رحم نمیکرد، به سلامت جَست؛ ستمگر خبیث نابود شد، و حوزهای که سالها زیر فشار حدّاکثریِ او بود، ماند و رشد کرد؛ و از آن، خورشیدی چون #حضرت_روحاللّه سر برآورد. حوزهی علمیّهای که یک روز طلّابش برای حفظ جان خود از سحرگاه به زوایایی در بیرون شهر پناه میبردند و به درس و بحث میپرداختند و شبانگاه به حجرههای تاریک در مدرسهها بازمیگشتند، در چهار دهه پس از آن، کانونی شد که شعلههای مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران میفرستاد و دلهای افسرده و ناامید را برمیافروخت و جوانان منزوی را به میانهی میدان میکشاند.
و همین حوزه بود که چندی پس از درگذشت مؤسّسش، با قدوم مرجع عظیمالشّأن، آیتاللّه بروجردی، #قلّهی_علمی و تحقیقی و تبلیغیِ #تشیّع در سراسر جهان شد. و سرانجام همین حوزه بود که در کمتر از ششدهه، #قدرت_معنوی و #وجههی_مردمی خود را به آنجا رساند که توانست رژیم خائن و فاسد و فاسق پادشاهی را به دست مردم ریشهکن کند و پس از قرنها، اسلام را در جایگاه حاکمیّت سیاسیِ کشوری بزرگ و بافرهنگ و دارای همهگونه استعداد بنشاند.
متخرّج همین حوزهی پُربرکت بود که ایران را الگوی #اسلامخواهی در جهان اسلام، بلکه پیشروِ #دینگرایی در سراسر جهان ساخت؛ با خطاب پیامبرانهی او خون بر شمشیر پیروز شد؛ با تدبیر او جمهوری اسلامی متولّد شد؛ با شجاعت و توکّل او ملّت ایران در برابر تهدیدها سینه سپر کرد و بر بسیاری فائق آمد؛ و امروز با درسها و مواریث او کشور در بسیاری از ابعاد زندگی، مانعها را درمینوردد و پیش میرود.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
▫️قسمت دوم
📌عناصر تشکیلدهنده و کارکردهای عنوان «حوزهی علمیّه»
نخستین موضوع، عنوان #حوزهی_علمیّه و محتوای عمیق آن است.
ادبیات رایج در این باره، کوته و نارسا است. حوزه برخلاف آنچه این ادبیّات نشان میدهد، صرفاً یک مؤسّسهی تدریس و تدرّس نیست، بلکه مجموعهای از علم، و تربیت، و #کارکردهای_اجتماعی و سیاسی است. ابعاد گوناگون این واژهی پُرمعنا را عمدتاً میتوان اینگونه فهرست کرد:
۱ــ یک مرکز علمی با تخصّصهای معیّن؛
۲ــ مرکز تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای #هدایت دینی و اخلاقیِ جامعه؛
۳ــ خطّ مقدّم جبههی تقابل با #تهدیدهای_دشمنان در عرصههای گوناگون؛
۴ــ مرکز تولید و #تبیین اندیشهی اسلام در باب #نظامات_اجتماعی؛ از نظام سیاسی و شکل و محتوای آن، تا نظامات مربوط به ادارهی کشور، و تا نظام خانواده و روابط شخصی، بر اساس فقه و فلسفه و منظومهی ارزشی اسلام؛
۵ــ مرکز و شاید #قلّهی_نوآوریهای_تمدّنی و آیندهنگریهای لازم در چارچوب پیام جهانی اسلام.
این سرفصلها است که واژهی «حوزهی علمیّه» را معنی میکند و عناصر تشکیلدهندهی آن و به تعبیری #انتظارات از آن را نشان میدهد؛ و همینها است که تلاش برای تقویت و پیشرفت آنها، میتواند حوزه را به معنی واقعی «پیشرو و سرآمد» نماید و چالشها و تهدیدهای محتمل پیش رو را علاج کند.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
▫️قسمت سوم
📌الزامات پاسخگویی فقه به نیازهای امروز
در خصوص علم فقه این نکات درخور ملاحظه است:
اوّلاً فقه، #پاسخ_دین به نیازهای عملی فرد و جامعه است. با #عقلانیّت_تحوّلیافتهی_نسلها، این پاسخگویی باید امروز بیش از گذشته دارای پشتوانهی فکری و علمی استوار و در عین حال #قابل_فهم و هضم باشد.
دیگر اینکه پدیدههای پیچیده و پُرتعداد در #زندگی_امروز_مردم، سؤالهای بیسابقهای را پیش میآورد که فقه معاصر باید پاسخ آنها را آماده داشته باشد.
دیگر اینکه امروز با تشکیل نظام سیاسی اسلام، سؤال اصلی، چگونگی نگاه کلان شارع به ابعاد فردی و اجتماعی زندگی بشر و پایههای اصولی آن است؛ از نگاه به انسان و جایگاه انسانی و #هدفهای_زندگی او، تا نگاه به شکل مطلوب جامعهی بشری، و نگاه به سیاست و قدرت و روابط اجتماعی و خانواده و جنسیّت و عدالت و دیگر ابعاد زندگی. فتوای فقیه در هر مسئله باید نشاندهندهی بخشی از این نگاه کلان باشد.
الزام مهم برای دست یافتن به این خصوصیّات، اوّلاً آشنایی فقیه با همهی ابعاد و معارف دینی در همهی زمینهها، و ثانیاً آشنایی مناسب با #یافتههای_امروز_بشر در عرصهی علوم انسانی و دانشهای مرتبط با زندگی انسان است.
باید پذیرفت که ذخیرهی انباشتهی علم در حوزه این ظرفیّت را دارد که طلبه را به این حدّ از تواناییهای علمی برساند، مشروط بر اینکه برخی نکتهها در شیوهی کار کنونی با چشم باز دیده و با دست توانا علاج شود.
یکی از این نکتهها، #طولانی_بودن_دورهی_تحصیل است. دورهی متنخوانی طلبه به شیوهای سؤالبرانگیز میگذرد؛ طلبه ناگزیر است کتاب قطور و محقّقانهی یک عالِم بزرگ را به عنوان کتاب درسی بیاموزد. این کتاب در واقع مربوط به هنگام ورود او به مرحلهی #تحقیق_اجتهادی است و سپردن آن به او پیش از این مرحله، تنها اثرش، طولانی کردن زمان متنخوانی است. کتاب درسی باید حاوی مطلب و #زبان_مناسب_طلبه برای دوران محدود پیش از ورود به مرحلهی تحقیق باشد.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
▫️قسمت چهارم
📌الزامات کارکرد تبلیغی حوزه
حوزه نهادی #برونگرا است. خروجی حوزه در همهی سطوح، در خدمت فکر و #فرهنگ جامعه و انسانها است. حوزه موظّف به #بلاغ_مبین است. دامنهی این بلاغ، گسترهای عظیم است از معارف والای توحیدی تا وظایف شخصی شرعی، و از تبیین نظام اسلامی و شاکله و وظایف آن تا #سبک_زندگی و محیط زیست و حمایت از طبیعت و از حیوان، و بسی عرصهها و زوایای دیگر حیات بشری.
حوزههای علمیّه از دیرباز به این وظیفهی سنگین پرداخته و کسان بسیاری از متخرّجان آنها در سطوح مختلف علمی به شیوههای گوناگونِ تبلیغ دین روی آورده و عمری در آن گذراندهاند. پس از انقلاب، نهادهایی برای نظم بخشیدن و احیاناً قوام دادن به محتوای این حرکتهای تبلیغی در حوزه پدید آمد. خدمات باارزش آنان و دیگر متحرّفان امر تبلیغ دین نباید نادیده گرفته شود.
آنچه مهم است، آشنایی با فضای فکر و فرهنگ جامعه و ایجاد تناسب میان آوردههای تبلیغی با #واقعیّتهای_فکری و فرهنگی در میان مردم بویژه #جوانان است. در این بخش حوزه دچار مشکل است. این صدها مقاله و مجلّه و گفتارهای مجلسی و تلویزیونی و امثال آن، در برابر سیل #القائات_مغالطهآمیز، نمیتواند وظیفهی بلاغ مبین را چنانکه نیاز و شایسته است، به انجام رساند.
جای دو عنصر کلیدی برای این بخش در حوزه خالی است: #تعلیم و #تهذیب.
رساندن پیامی که بهروز و پُرکنندهی خلأ و برآورندهی هدف دین باشد، حتماً نیازمند آموزش و فراگیری است. دستگاهی باید متصدّی این مأموریّت شود و #قدرت_اقناع ، آشنایی با شیوهی #گفتگو، آگاهی از نوع تعامل با افکار عمومی و #فضای_رسانهای و مجازی، انضباط در مواجهه با عنصر مخالف را به طلبه بیاموزد و با تمرین و ممارست، در دورهای محدود، او را آمادهی ورود به این میدان کند. از سویی با استفاده از ابزارهای فنّی روز، تازهترین و شایعترین القائات و آفتهای فکری و اخلاقی را گردآوری و بهترین و رساترین و قویترین پاسخ را در قالب #ادبیّات_متناسب با زمان برای آن فراهم کند، و از سوی دیگر لازمترین دانستنیهای دینی متناسب با وضع فرهنگی و فکری روز را به صورت بستههای مناسب اندیشه و فرهنگ #نسل_جوان و #نوجوان و خانوادهها تدوین نماید. این مجموعهی شکلی و محتوایی، مهمترین موضوع تعلیم در این بخش است.
در کار تبلیغ، موضع #ایجابی و حتّی #تهاجمی، از موضع دفاعی مهمتر است. آنچه دربارهی دفع و رفع شبههها و القائات گفته شد، نباید دستگاه تبلیغ را از تهاجم به مسلّمات فرهنگ انحرافی رایج در جهان و احیاناً در کشور ما، به غفلت بکشاند. فرهنگ تحمیلی و القائی غرب، با سرعتی روزافزون، رو به کجرَوی و انحطاط است؛ حوزهی فلسفهدان و متکلّم، به دفاع در برابر #شبههانگیزی بسنده نمیکند بلکه در قبال این کجرَوی و گمراهی، چالشهای فکری میآفریند و مدّعیان گمرهساز را مجبور به پاسخگویی میکند.
تدارک این دستگاهِ آموزشدهنده از جمله اولویّتهای حوزه است؛ این، پرورشِ #مجاهد_فرهنگی است و با توجّه به تحرّک دشمنان دین که بهجد در حال #نیروپروری بخصوص در برخی عرصههای مهم میباشند، شایسته است بسیار جدّی شمرده شود و شتاب بگیرد.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi
🔳 بازخوانی فرازهایی از منشور نوین روحانیت: «حوزه پیشرو و سرآمد»
▫️قسمت پنجم
📌امیدها و نگرانیهای امام راحل در پیام منشور روحانیت
نقش بیبدیل حوزهی قم و سپس دیگر حوزههای علمیّه در ایران در ایجاد نهضت اسلامی و بر پا کردن انقلاب و توجیه #افکار_عمومی و به میدان آوردن عموم مردم نیز از برجستهترین نشانههای #هویّت_جهادی حوزههای علمیّه است. تحصیلکردگان حوزه با ذهنهای فعّال و زبانهای گویا از نخستین کسانی بودند که به غریو دشمنشکنِ امام مجاهد پاسخ گفته و با سرعت و جدّیّت و همراه با تحمّل صدمات، وارد میدان شده و به گسترش #مفاهیم_انقلابی و توجیه افکار عمومی پرداختند.
با آگاهی از این حقایق است که #امام_راحل (رضوان اللّه علیه) در #یام پُرمحتوا و تکاندهندهی خود به حوزههای علمیّه، روحانیّت را #پیشکسوت_شهادت در همهی انقلابهای مردمی و اسلامی دانسته، و متقابلاً راه #شهدا و کار آنها را رسیدن به #حقیقت_تفقّه شمردهاند. در تعبیری دیگر علما را پیشگام در میدان #جهاد و حمایت از میهن و حمایت از مظلومان معرّفی کردهاند. برای آیندهی حوزه هم بیشترین امید خود را به طلّاب و فضلائی بستهاند که دغدغهی نهضت و مبارزه و انقلاب، آنها را به تحرّک واداشته است، و از کسانی که فارغ از این مسائل حیاتی، فقط به کتاب و درس خود اکتفا میکردهاند، گلایهمندی خود را نشان دادهاند. در این پیام بارها به #تحجّرگرایان اشاره شده و نسبت به #نفوذ دشمن با استفاده از غفلت آنان هشدار و دربارهی شیوههای تحوّلیافتهی #دینفروشی اعلام خطر شده است. به نظر صائب امام بزرگوار، شکارچیان استعمار در سراسر جهان در کمین شیردلان روحانی #سیاستشناس نشسته و برای مبارزه با مجد و عظمت و #نفوذ_مردمی_روحانیّت برنامهریزی میکنند.
در آن متنِ خردمندانه که با احساساتی عارفانه و عاشقانه به نگارش درآمده است، #دلواپسی امام بزرگوار از اینکه جریان #تحجّر و #تقدّسنمایی، حوزهی علمیّه را دچار وسوسهی جدایی دین از سیاست و فعّالیّتهای اجتماعی کند و راه درست پیشرفت را مسدود سازد، آشکار است. این دغدغه ناشی از ترویج جریان خطرناکی است که دخالت حوزه در مسائل اساسی مردم و ورود در فعّالیّتهای اجتماعی و سیاسی و مبارزهی آن با ظلم و فساد را منافی با قدسیّت دین و حریم معنوی آن وانمود میکند و روحانیّت را به #صلح_کل بودن و دوری کردن از مخاطرات ورود در سیاست سفارش میکند.
ترویج این توهّم باطل، بزرگترین هدیه به عوامل استعمار و استکبار است که همواره از حضور و ورود علمای دین در معرکهی مبارزه با آنان زیان دیده و در موارد متعدّد شکست خوردهاند؛ و بزرگترین هدیه به عوامل نظام فاسد و فاسق و مزدوری است که با حرکت ملّت ایران به رهبری یک مرجع تقلید، ریشهکن و ازاله شد.
#قدسیّت_دین بیش از همهجا در میدانهای جهاد فکری و سیاسی و نظامی بُروز میکند و با فداکاری و جهادِ حاملانِ معارف دین و نثار خون پاک آنان تثبیت میشود. قدسیّت دین را در سیرهی پیامبر اعظم (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) باید دید که در هنگام ورود به یثرب اوّلین اقدامش #تشکیل_حکومت و تنظیم نیروی نظامی و یکپارچه کردن عرصهی سیاست و عبادت در #مسجد بود.
حوزهی علمیّه برای حفاظت از اعتبار معنوی و وفاداری به فلسفهی وجودیاش باید از #مردم و جامعه و مسائل اساسی آن هرگز جدا نشود و جهاد را در همهی گونههایش در هنگام نیاز، وظیفهی قطعی خود بداند.
این همان سخن مهمّی است که امام بزرگوار بارها با حوزه و پیشکسوتها و بزرگان و به گونهی ویژه با طلّاب و فضلای جوان آن در میان گذاشته و بر آن تأکید کردهاند.
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi