امام زینالعابدین علیهالسلام از پدر بزرگوار خود، حضرت سیدالشهدا امام حسین علیهالسلام و آن حضرت از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل فرمودند که:
من و پیامبران پیش از من و مؤمنین، پیوسته مبتلا به کسی شده و میشویم که ما را آزار میدهد و اگر مؤمن بر بالای کوهی هم باشد، همانا حضرت حق تعالی برای او شخصی را آماده میکند که آزارش دهد تا به این طریق اجر و ثواب ببرد.
◾️ @Tassbihat
🦋 حساسیت حقوق دوست و برادر دینی در تقرب الهی
امام صادق علیهالسلام:
أبعَدُ ما يَكونُ العَبدُ مِنَ اللّهِ أن يَكونَ الرَّجُلُ يُواخي الرَّجُلَ و هُوَ يَحفَظُ (عَلَيهِ) زَلاّتِهِ لِيُعَيِّرَهُ بِها يَوما ما.
دورترين بنده از خدا، آن فردی است كه با دیگری طرح دوستى افكند و حسابِ لغزشهاى او را نگه دارد تا روزى به واسطه آنها او را سرزنش كند.
🔺️ اصول کافی : ج۲، ص۳۵۵
امام صادق علیهالسلام:
لاَ يَقْبَلُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَمَلاً مِنْ أَحَدٍ يَعْجَلُ فِي تَثْرِيبٍ عَلَى مُؤْمِنٍ بِفَضِيحَتِهِ
وَ لاَ يَقْبَلُ مِنْ مُؤْمِنٍ عَمَلاً وَ هُوَ يُضْمِرُ فِي قَلْبِهِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ سُوءً.
خداوند نمىپذيرد عمل كسى را كه در تخريب و رسوايى برادرش شتابزدگى كند. همچنين عمل مؤمنى را كه در قلب خود قصد بدى نسبت به مؤمن دیگری دارد را نیز نمىپذيرد.
🔺️ المؤمن: ج ۱، ص ۷۲
شهادت حضرت جعفربن محمد، شیخ الائمه امام صادق علیهالسلام را تسلیت عرض میکنم.
◾️ @Tassbihat
هدایت شده از استاد فیاض بخش
📍در آستانه حلول ماه ذیقعده، اکیدا توصیه میکنیم دفتر چهارم از مجموعه ادب حضور را مطالعه فرمایید.
💠 این توصیه استاد است که همه دوستان، حتی کسانی که قبلا این کتاب را مطالعه کردهاند نیز، حتما قبل از شروع ماه دوباره آن را مطالعه کنند.
🔰 بهمناسبت حلول ماه ذیقعده، جلد چهارم کتاب ادب حضور را با فرمتهای متنوع تقدیم حضورتان میکنیم:
➖ کتاب صوتی (رایگان)
➖ کتاب الکترونیک (رایگان)
➖ نسخه چاپی
💠 برای اطلاع عزیزانی که با این کتاب آشنایی ندارند:
▫️ادب حضور مجموعهای پنج جلدی است که به آداب و مراقبات مهمترین ایّام سال در نزد اهل معنا می پردازد؛ اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع)، فرصتی ویژه برای سیر و سلوک توحیدی معرفی شدهاند. این ایّام عبارتند از: سه ماه ارجمند رجب، شعبان و رمضان، اربعین موسوی (یعنی ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجّه) و ایام سوگواری حسینی(ع) در محرم و صفر.
▫️عصاره دستورات اخلاقی و عبادی، و همچنین معارف توحیدی پیرامون این ایام، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)، در این جزوه گردآوری شده است.
▫️این جزوه ممتاز و منحصر بفرد است؛ زیرا استاد فیاضبخش در آن برخی ظرایف و لطایفی را گرد آوردهاند که خود مستقیماً و سینه به سینه از محضر اساتید اخلاق و سیر و سلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نمودهاند و لذا بسیاری مطالب آن در کتب مشابه ذکر نشده.
▫️در تدوین این جزوه، دو کتاب گرانقدر "المراقبات" تالیفات استاد بزرگ اخلاق و عرفان، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و "اقبال الاعمال"، نوشته عالم و عارف نامی، سید بن طاووس، بیش از سایر منابع مورد استفاده قرار گرفته؛ که این نیز به توصیه اساتید این مکتب تربیتی بوده است.
💠 لینکهای کتاب ادب حضور (دفتر چهارم): اسرار اربعین موسوی؛ آداب و مراقبات ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجه:
🌐 لینک خرید و ارسال پستی دوره پنججلدی ادب حضور
🌐 لینک دانلود ۲۰ صفحه اول، خرید و ارسال پستی فقط جلد چهارم (اسرار اربعین موسوی)
🌐 لینک دانلود رایگان نسخه دیجیتال ادب حضور اربعین موسوی از اپلیکیشن طاقچه
🌐 لینک دریافت کتاب صوتی ادب حضور اربعین موسوی
☎️ جهت خرید سازمانی کتاب، با این شماره تماس بگیرید:
09127974750
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
هدایت شده از راز | فصل ضیافت
KALAME_TV1 - Kalame 30. Ostad FayazBakhsh.mp3
23.33M
🎧 صوت کامل کلمه سیام - چله موسویه
گفتگو با استاد فیاضبخش
#فایل_صوتی
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
🦋حق ندارید کسی را قضاوت کنید.
هیچ وقت کسی را شماتت نکنید، هرکس گرفتاری پیدا کرد، حق ندارید قضاوت کنید. نگویید که فلانی که این پیشامد برایش اتفاق افتاد به خاطر این است که فلان کار را کرده است ما چه میدانیم؟ ما حق نداریم چیزی بگوییم. در قیامت از ما سوال میکنند و میگویند: «چنین چیزی نبوده، و ما او را به خاطر اینکه بندهی خوبی بود گرفتار کردیم» باید جواب بدهی.
حتی به دلمان هم نباید خطور بدهیم که فلانی چون آن کار را کرد این پیشامد برایش شد.
برخی خطورات قلبی هم نوشته میشود ولو به کسی هم چیزی نگفتی، اما همین که در قلبت خطور دادی، کار تمام است.
🔺️ مرحوم آیتالله مجتهدی
◾️ @Tassbihat
🦋بخشی از نامهی امام خمینی به فرزندش سید احمد آقا:
فرزندم با قرآن این بزرگ کتاب معرفت آشنا شو اگرچه با قرائت آن و راهی از آن به سوی محبوب باز کن و تصور نکن که قرائت بدون معرفت تأثیری ندارد. آخر این کتاب از طرف محبوب است برای تو و برای همه کس و نامه محبوب، محبوب است؛ اگرچه عاشق و محب مفاد آن را نداند و با این انگیزه حب محبوب که کمال مطلوب است به سراغت آید و شاید دستت گیرد. ما اگر در تمام لحظات عمر به شکرانهی اینکه قرآن کتاب ماست به سجده رویم، از عهده برنیامدهایم.
🔺️صحیفه امام، ج۱۶، ص ۲۱۱
◾️ @Tassbihat
به من فرمود پیر راهبینی
مسیحآسا دمی خلوت گزینی
که از جهل چهل سالت رهاند
اگر با دل نشینی اربعینی
🔥و واعدنا موسی ثلاثین لیلة و أتممناها بعشر...
هدایت شده از تسبیحات
🔺️
در روایت آمده:
هرکس عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر را بخواند خداوند به او هزار نسیم از رحمتش را عنایت میفرماید که خیر دنیا و آخرت است.
📌امالی شیخ صدوق، ص ۶۰۶
🔸️همچنین مرحوم آیت الله ارباب ره می گوید: من با آقای سید جمال گلپایگانی مکاتبه دارم اخیرا گفته است که در طول هفته هر عمل مستحبی را ترک کردی صد بار سوره قدر را در عصر #جمعه ترک مکن!
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
🦋آیتالله فاطمینیا: این ذکر واکسن آلزایمر است.
در تعقیبات نماز صبح در «تهذیب» شیخ طوسی آورده که بعد از نماز صبح، ده مرتبه بگویید:
«سُبحانَ الله العظيم وَ بِحَمْدِهِ وَلَا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ العلي العظيم»
این ذکر واکسن آلزایمر است. آلزایمر جنون و افسردگی پیری الان در دنیا طوفان کرده است؛ دنبال راه حلی برای جلوگیری از آن هستند. در حدیث داریم که هر کس این ذکر را ده مرتبه بعد از نماز صبح بگوید از کوری و جنون پیری محفوظ میماند.
🔺️ از کتاب "نکتهها از گفتهها"
◾️ @Tassbihat
🦋«غسل و نماز توبه» یکشنبههای ذیالقعده
کیفیت آن چنین است:
➕️ روز یکشنبه غسل به نیت توبه بهجا آورد؛ وضو گیرد؛
➕️ چهار رکعت نماز بخواند؛(دو نماز دو رکعتی)
در هر رکعت سوره «حمد» را یک مرتبه، سوره «توحید» را سه مرتبه، سوره «فلق» را یک مرتبه و سوره «ناس» را یک مرتبه بخواند؛
➕️ پس از اتمام نماز دوم (رکعت چهارم) هفتاد مرتبه استغفار کند؛
استغفار را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» ختم نماید؛
➕️ سپس بگوید: «یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَات فَإِنَّهُ لایَغْفِرُ الذُّنُوبَ الا انت».
◾️ @Tassbihat
🦋درباره ی نماز توبه ی ماه ذيقعده
(مرحوم آیتالله ضیاء آبادی)
مولاي ما امام اميرالمؤمنين (علیه السلام) ميفرمود:
« فَاعْمَلُوا وَ الْعَمَلُ يُرْفَعُ»؛ حالا فعلاً شما در عمل آزاديد. اعمال را ميپذيرند.كار كنيد كه فعلاً به شما مهلت دادهاند.«وَ التَّوْبَةُ تَنْفَعُ»؛توبه مقبول است و نافع به حال شماست.توبهكار باشيد.«وَ الدُّعَاءُ يُسْمَعُ»؛ اگر الآن دعا كنيد مسموع است. اگر حالا توبه كنيد مقبول است. حالا عمل شما مرفوع است. امّا لحظهاي فرا خواهد رسيد كه نه دعايي را ميشنوند نه توبهاي را ميپذيرند ونه عملي را قبول ميكنند.
«وَ الْحَالُ هَادِئَةٌ»؛ فعلاً زمان مهلت و زمان آرامش است. هنوز سكرات مرگ نيامده، نفس در گلو گير نكرده،هنوز به برزخ نرسيدهايد.«وَ الْأقْلامُ جَارِيَةٌ»؛قلمهاي نويسندگان اعمال شما هنوز در حال نوشتن است.ملائكه اعمال شما را مينويسند.«وَ بَادِرُوا بِالْأعْمَالِ»؛دست به كار شويد و پيشدستي كنيد.تا مرگ نيامده، اعمال خود را انجام دهيد. عُمُراً نَاكِساً أوْ مَرَضاً حَابِساً أوْ مَوْتاً خَالِساً؛[1]
اگر تأخير كنيد، از يكي از اين سه حال بيرون نخواهيد بود: يا عمر طولاني مي كنيد و عاقبت پير مي شويد و از كار ميافتيد و ديگر نميتوانيد كارهايي را كه در ايّام جواني مي كرديد انجام دهيد.اين عمر، ناكِس است؛يعني عمري است كه در شما نُكْس ايجاد كرده و توانايي شما را از بين برده است.
يا ممكن است بيمار شويد و در بستر بيفتيد و چند سال در بيمارستان يا خانه بخوابيد.اين مرض، مرض حابس است؛ يعني دست و پاي شما را ميبندد و نميتوانيد كاري كنيد.
و يا ممكن است مرگ ناگهاني فرا رسد. در صورت تأخير توبه و عمل،از اين سه حال خارج نخواهيد بود كه هر سه آفت است. الآن كه پير نيستيد و بيمار نيز نشدهايد و مرگ هم نرسيده، از فرصت استفاده كنيد.«فَعَلَيْكُمْ بِالْجَدِّ وَ الْاِجْتِهَادِ»؛[2]بكوشيد و تلاش كنيد.«وَ التَّأَهُّب وَ الْاِسْتِعْدادِ»؛[3] آمادگي پيدا كنيد.
براي مرگ آماده شويد.«اِغْتَنِمُوا الْفُرَصَ فَاِنَّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ»؛از اين فرصتهاي زودگذر بهره بگيريد تا به اين سه آفت مبتلا نشويد. نماز توبهي ماه ذيقعده را فراموش نكنيم.
اعمال سهل و سادهاي را به ما توصيه كردهاند كه بهرههاي فراوان دارد.چه بسا با همان نمازي كه مي خوانيم، خداوند توفيق توبهي واقعي را به ما عنايت كند و گذشتههايمان را اصلاح كند. در روز يكشنبهي ماه ذيقعده، وقتي بزرگان به هم ميرسيدند به هم ميگفتند : شما نماز توبه را خواندهايد؟ يادتان نرود! به هم تذكّر ميدادند. روايت شده است كه روز يكشنبهي ماه ذيقعده بود.رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:آيا ميخواهيد توبه كنيد؟ گفتند: بله. فرمود: امروز روز يكشنبهي ماه ذيقعده است. غسل توبه كنيد. سپس وضو بگيريد. بعد چهار ركعت نماز بخوانيد؛دو نماز دو ركعتي.در هر ركعت،بعد از سورهي حمد، سه بار سورهي توحيد، يك بار سورهي فلق و يك بار سورهي ناس را بخوانيد.
وقتي تمام شد، هفتاد بار استغفار كنيد:«اَسْتَغْفِرُ الله رَبِّي وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ»؛سپس بگوييد:«لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظيم»؛بعد هم اين دعاي كوتاه را بخوانيد: يا عَزيزُ يا غَفّارُ اغْفِرْلي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ؛ حال اگر اين دعا يادتان نماند، اشكالي ندارد. با زبان خود با خدا صحبت كنيد. بگوييد: خدايا ما را بيامرز. گذشتههاي ما را ناديده بگير. خدا قبول ميكند. اين عمل كوتاهي است،ولي آثار زيادي دارد.مبادا شيطان تو را وسوسه كند كه تو آن قدر كارهاي بد كردهاي كه اين نماز برايت فايده ندارد و با يك نماز كارت درست نميشود.اين وسوسهي شيطان است. خداوند عمل اندك را ميپذيرد.«يَقْبَلُ الْيَسيرَ وَ يَعْفُو عَنِ الْكَثيرِ»؛ گاهي هم ميگويد : اين يكشنبه نشد، يكشنبهي بعد انجام ميدهي. اين هم وسوسهي شيطان است.مگر آدم مطمئن است كه تا هفتهي بعد زنده ميماند؟بايد از همين حالا فرصت را مغتنم بشمارد و كارش را انجام بدهد.هر كه ما را به عبادت تشويق كند، گفتارش رحماني است و هر كه ما را از عبادت باز دارد، گفتارش شيطاني است.
والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
[1]ـ نهجالبلاغهي فيض، جلد 2، خطبهي 230، صفحهي223.
[2]ـ همان.
[3]ـ بحارالانوار، جلد 68، نقل از نهجالبلاغهي فيض، صفحهي337.
*برگرفته از تفسیر سوره انفال از تألیفات حضرت آیت الله سیّد محمد ضیاء آبادی صفحه ۴۰۴ الی ۴۰۶
➕️ شرط غسل برای نماز ذیقعده
▪️سؤال: آیا نمازی که در یکشنبه ماه ذی قعده روایت شده است را میتوان بدون غسل انجام داد؟
به عبارت دیگر آیا غسل شرط صحت این نماز است؟
✅ جواب رهبر معظم انقلاب: این نماز را بدون غسل هم میتوان بجا آورد.
غسل در اينگونه عبادات مستحبى شرط کمال است ، نه شرط صحت.
◾️ @Tassbihat