#آفتاب_آمد_دلیل_آفتاب😊
یکی از طلبه های بزرگواری که سیاهه حقیر به دستشان رسیده، این مطلب را برایم فرستاده اند.
اصل کلامشان اینجاست که «بانک و بورس فی نفسه نه خوب هستند و نه بد». و این دقیقا، اصلِ اصل دعواست و اگر می گوییم ریشه مشکلات ما #بخشی_نگری و نبود نگاه جامع است یعنی همین.
خداوند متعال در آیه ۴۹ سوره کهف می فرماید: نامه ای که روز قیامت به انسان می دهند، هیچ #صغیره و #کبیره ای در زندگی انسان نبوده مگر اینکه ثبت و احصا کرده. از دیگر سوی در آیه ۷و۸ سوره زلزال می فرماید: این صغیره ها و کبیره ها یا #خیرند یا #شر.
با این توضیح، آخر چه معنی دارد که بگوییم بانک و بورس به عنوان اَبَر مسائل کبیر عصر حاضر، که نتیجه فکر و فعل انسانند، فی نفسه نه خوبند نه بد؟ نه خیرند نه شر! چطور چنین چیزی ممکن است؟
بعد نوشته اند با قانونُ چه و چه درستش میکنیم. مثل این است که بگوییم: #آپارتمان بسازید چرا که این مدل معماری، فی نفسه نه خوب است نه بد. چالشهایی هم که در روابط انسانی ایجاد می کند، با قانون و نظارت حل می کنیم.
اینکه در یادداشت عرض کرده ام چیزهایی را در فقه می پذیریم که ظاهرا شرعی و درست است، اما #زیرساخت_تخریب دهها مسئله دیگر می شود یعنی همین!
این دقیقا منطق کسانی است که ایده #ژاپن_اسلامی را می دادند و می دهند. حکومت اسلامی از منظر این تفکر، همان مدل توسعه غربی است + نماز جماعت و حج!
@besalamen_amenin
یکی از دوستان دبیرستانیم بعد از هفده سال، دیروز بهم پیام داده و این عکس رو برام فرستاده.خودمم باورم نمیشه هفده سال پیش بوده.
ای روزگار...... الحق که #تَمُرُّ_مَرَّ_السَحابْ.....
دانشگاه مازندران که قبول شدم، موهامو خیلی بلندتر کردم...
اما اون روز خاص و اون کتاب خاص #شهید_برونسی همه چیز زندگیم رو عوض کرد
شرح کاملش رو اینجا نوشتم👇
از عشق کوروش، شریعتی و شجریان
تا شیخ صدوق و کلینی
از ساحل دریای مازندران تا ساحل بحارالانوار
https://eitaa.com/besalamen_amenin/162
#در_محضر_پدر علیه السلام
برداشتهایی از نهج البلاغه
#جرعه_اول: طب اسلامی
بسسیار داغ بود! از آن صفرایی های انتحاری!«نهههه کی گفته طب اسلامی داریم؟ فلانی گفته چنین چیزی وجود نداره، اینا سند نداره». به من هم اجازه حرف زدن نمی داد. جالب اینکه در جلسه هفتگی #نهج_البلاغه بودیم که اینگونه برخورد می کرد. با خود می گفتم اسلامتان طب ندارد، اخلاق هم ندارد؟!؟ اما از آنجا که اندکی #مزاج_شناسی بلد بودم، سکوت کردم تا آب سردی باشم بر شعله های خشم صفرایی برادرمان!
کمی آرام که شد گفتم: نهج البلاغه را قبول دارید؟ گفت معلومه! کتاب عظیم الشان حضرت پدر را برایش باز کردم و گفتم: ببینید #طب_اسلامی همین جاست، در همین نهج البلاغه و اتفاقا در همین خطبه اول:... وَ اَلْأَخْلاَطِ اَلْمُتَبَايِنَةِ مِنَ اَلْحَرِّ وَ اَلْبَرْدِ وَ اَلْبَلَّةِ وَ اَلْجُمُودِ! گفتم امام علیه السلام در همین خطبه اول می فرمایند: خداوند متعال حضرت آدم علیه السلام را بر اساس #چهار_خلط گرم، سرد، خشک و تر آفرید! و این اصلُ اساس طب اسلامی است. افسوس که شما نمی بینید!
۹ اسفند ماه ۱۴٠۳/ قوچان، خراسان رضوی
@besalamen_amenin
در این زمینه یک #یادداشت هم نوشته بودم. خواندنش خالی از لطف نخواهد بود ان شاءلله
#رسانه_مهمانی، یکی از مهم ترین پلتفرم های بی بدیل نشر علم در اسلام👇
https://eitaa.com/besalamen_amenin/144
افسوس از دست به قلم نبودن
بچه های انقلاب و مهجوریت توصیه گرانقدر اسلام یعنی #کتابت!
تو همین هیئتی که عکسشو گذاشتم، از هفته قبل قرار شد بچه ها دست به قلم بشن. الحمدالله پنج نفرشون هم نوشتن! انصافا هم خیلی خیلی عالی نوشتن😍
خودمم باورم نمیشد بتونن اینقدر روان بنویسن و خوب توصیف کنن....
#کتابت و عرصه مبارک نویسندگی، زیرساخت نشر علوم اهل بیت
علیهم السلامه! زیرساخت #احیای_امر حکومت امام زمان علیه السلامه.......
#ن_والقلم_و_ما_یسطرون.....
📚💐📚💐📚💐📚💐📚💐📚💐
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۹۲
۱۳ اسفند ماه ۱۴٠۳/ سال چهارم
به هرجا بنگرُم، کوهُ درُ دشت
نشان از قامت نحس تو بینُم!!!!
حضرت پدر علیه السلام در دعای کمیل می فرمایند: لأَيِّ الاُمورِ إلَيكَ أشكو؟ خدایا برای کدام مسئله به تو شکایت کنم؟ الحق که حال ما، مدرنیته و این #سبک_زندگی عقب افتاده غربی چنین است. کجایش را درست کنیمُ بر کجایش شکایت بریم؟
چندی پیش گذرم به #بیمارستان شهرمان افتاد. وقت غروب بود که به لحاظ #مزاج_شناسی سرد است. به همین دلیل در ادبیات طبی و حکیمانه فارسی به آن دلگیر می گویند. چرا که مزاج دل یا قلب انسان گرم است، و به میزان قرین بودن با چیزهای #سرد، گرفتهُ ناخوش می شود و بالعکس. بعد از ورود به بیمارستان، با صحنه ای مواجه شدم که حقیقتا برای افسرده و مریض کردن هر انسان دلگرمی کفایت می کرد.
مجموعه ای از #درختان_کاج زشت، سرد مزاج، خشک، زمخت و بی خیرُ برکت. آنقدر بی برکت که به دلیل مواد سمی کاج، تمام محوطه زیر درختان هم خشک می شودُ برهوت. درخت بی ثمری که از یادگاران وارداتی دوران نحس #پهلوی به این مملکت پر ثمر است. و ما پس از نیم قرن، کماکان بر عهدی که با درخت محبوب محمدرضاپهلوی بسته بودیم هستیم!!! درخت مخربی که این روزها بدون هیچ اغراقی در همه جا، حتی در بعضی #حرم های اهل بیت علیهم السلام و مساجد هم کاشته می شود!
انسان باید زمستان و #مرگ_طبیعت را به چشم ببیند. اتفاقا زیبایی زمستان الهی در همین مرگ طبیعت است که یکی از زیرساختهای یادکرد قیامت است(آیه۹سوره فاطر). حال آنکه درخت کاخ به دلیل همیشه سبز بودن فاقد این ویژگی است.
اما بدتر از خود کاج، قدرت عجیب این درخت، در جذب حیوان سرد مزاج #کلاغ است. کلاغی که همْ رنگ سیاهش سرد است، هم صدایش. شاید صدها کلاغ در آن غروب دلگیر، قار قاری روی کاجها به راه انداخته بودند که بیا و ببین!
دلم حقیقتا برای بیماران این بیمارستان سوخت که به دلیل #فقر_دانشی پزشکی مدرن، همه جوره در محاصره سردی ها قرار گرفته بودند. جالب اینکه خداوند متعال هم نام کلاغ را با غم، اندوه و #قبرستان، که آنهم به لحاظ مزاج شناسی سرد است گره زده(آیه۳۱مائده).
حال بیایبد نگاهی بسیار کوتاه به جایگاه شگفت انگیز درخت در قرآن بیاندازیم. که اگر دستمان خالی بود، اینقدر غصهُ اندوه از این مسائل نداشتیم!
#درخت، اولین بازیگر جدی و همراه سرنوشت انسان، حتی پیش از هبوط به زمین است(آیه۳۵بقره). به گزارش قرآن، درخت تنها موجودی است که خداوند متعال از درون آن با یکی از پیامبران اولوالعزمش سخن گفته(آیه۳٠قصص).
جایگاه درخت در خلقت الهی، آنقدر عظیم الشان و محوری است که خداوند متعال، برای توصیف جریان کلی حقُ باطل تاریخ از آن استفاده می کند. اصطلاحات #شجرة_طیّبة و خبیثه در قرآن، دلالت بر همین موضوع دارند(آیات۲۴تا۲۶سوره ابراهیم).
همین طور می توان به آیات ۲۸و۲۹ سوره رعد اشاره کرد. #طوبیٰ، پاداش نهایی کسانی است که به قلب مطمئن رسیده، ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند. و طوبی #درختی_بهشتی است که اصل آن در خانه حضرت نبی الله و آقا امیرالمؤمنین علیهما السلام است، و هیچ یک از منازل اهل بهشت نیست، مگر اینکه شاخه ای از طوبی در خانه آنهاست(ر.ک به روایات ذیل آیه)
اما شاید مهم تر از همه مطالب مذکور، بررسی جایگاه صفت #مبارک، در کلام الله زندگی باشد. از میان تماااااااام مخلوقات الهی، خداوند متعال تنها ۹ شیء را مفتخر به مبارک بودن کرده، که یکی از آنها خود #قرآن است(آیه۹۲انعام/آیه۵٠انبیاء). دقت کنیم که قرآن، محل چشمه ها و دریاهای دانش الهی است(نهج البلاغه خطبه۱۸۹). خدایی که چنین قرآنی را مبارک می خواند، در عین حال یک درخت را هم به نشان برکت مفتخر می کند!!! #شجره_مبارکه_زیتونه و روغنش که با استثنایی ترین و بلندترین تعابیر در قرآن کریم توصیف شده است(آیه۳۵نور/آیه۲٠مؤمنون).
آهااااای وزارت جهاد کشاورزی، اداره حفظ محیط زیست، مردم عزیز، دغدغه مندان سلامتی، برنامه ریزان #روز_درختکاری، چرا از کنار درخت مبارک قرآن به راحتی می گذرید «وَ تَشْتَرُونَ بِآياتِ اللَّـهِ ثَمَناً قَلِيلاً؟»(آیه۱۹۹آل عمران).
همه چیز جامعه ی اسلامی از جمله درختانش، باید برگرفته و برآمده از قرآن باشد. موجودات مثمر و پربرکتی مانند زیتون، انگور، انجیر، #انار، نخل و سدر در قرآن. همین طور درختانی که در روایات عظیم الشان ما ذکر شده مانند: عناب، #سنجد، سیب، گلابی، بادام، گردو و گل محمدی.
سخن پایانی اینکه در قرآن تنها یکبار از کلمه #بهجت استفاده شده که آنهم درباره درختان است. خداوند متعال می فرماید: ما برای شما #حدائق_ذات_بهجة آفریدیم! یعنی باغهایی که دیدنش موجب نشاطُ سرور شماست(آیه۶٠ سوره نمل). امید که در پرتو معارف پیشرفته قرآن، از کاجستان هایی که به معنای حقیقی کلمه، « #حدائق_ذات_غصة » است نجات یابیم!
مطالعه بیشتر: کتاب باغ میوه قرآنی
@besalamen_amenin
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به به به
بگو ماشاالله 😍💐😍💐😍💐😍💐
خانواده ای ۷۵ نفره با بیش از ۲۵ روحانی!
این خانواده به معنای حقیقی کلمه یک #حکومت است. یادداشتی که قبلا در این زمینه نوشته بودم و توضیح دادم که چگونه یک خانواده می تواند کارکرد نهادهای حکومتی داشته باشد.
دادگاه خانواده یا خانواده دادگاه 👇
https://eitaa.com/besalamen_amenin/40
مقایسه ای بین ساختار معیوب و متمرکز #دادگاه_های_خانواده کنونی، با مدل غیر متمرکزی که قرآن برای حل دعاوی خانواده ارائه می دهد: وجود #هفت_مزیت بی بدیل در مدل حل دعاوی خانواده محور، که بستر اجرای آن در چنین خانواده هایی بسیار بیشتر است، تا خانواده های هسته ای کوچک و تنهای مدرن!
@besalamen_amenin
بسلام آمنين
#یادداشت_۱۹۲ ۱۳ اسفند ماه ۱۴٠۳/ سال چهارم به هرجا بنگرُم، کوهُ درُ دشت نشان از قامت نحس تو بینُم!!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این مار یا اژدها نیست بلکه ریشه درخت غیر بومی و غیر مثمر #اکالیپتوس است که وارد فاضلاب شهری شده.... 😳😱😳😱😳
#حدائق_ذات_غصة
#تهاجم_درختی
@besalamen_amenin
معایب شش گانه #تولید_صنعتی
#تامین_مالی کلان
#ابر_اژدهای_بانک
#پول_اعتباری
#ظلمات_فوق_ظلمات
🌺💐📚هیئت مسئله محور
#فقط_از_امیرالمؤمنین_بپرس
👌ضمنا #بانکها_غلط_میکنند!
افسوس که حرف آقا رو دو سه روزه کشیدن پایین!!! البته که انتظاری جز این نبود.
@besalamen_amenin
بسلام آمنين
معایب شش گانه #تولید_صنعتی #تامین_مالی کلان #ابر_اژدهای_بانک #پول_اعتباری #ظلمات_فوق_ظلمات 🌺💐📚هیئت
هیئت های نخبگانی
هیئت های مسئله محور
الگوی پیشرفت اسلامی
ادای حق جامعیت اسلام
علیکم بالأحداث
@besalamen_amenin
#در_محضر_پدر علیه السلام
برداشتهایی از نهج البلاغه
#جرعه_دوم: طبقه بندی دانش!
ما از مسیرهایی می رویم که راهسازی احداث کرده. طبیعتا جایی که راهی نباشد، رهرُوی هم نخواهد بود! #تفکر نیز تابع همین قاعده است. راههایی دارد و رهروانی. یکی از اصلی ترین بزرگ راههای اندیشه آدمی، #طبقه_بندی_دانش است.
فی المثل پذیرفته ایم که علوم به سه دسته ی پایه، تجربی و انسانی تقسیم می شوند. این یعنی پذیرش محرومیت معرفتی ساختاری، از تمام چیزهایی که در این سه گانه نمی گنجد! مهم ترین مثالش، وجود غیب الغیوب حضرت باری تعالی است. امام علیه السلام در همین خطبه اول می فرمایند: أَوَّلُ الدِّينِ مَعْرِفَتُهُ! دین، برنامه زندگی انسان است و ابتدایش #توحید و شناخت خداست. اما چرا در نظام تعلیمی مان مانند ریاضی، هیچگاه توحید یک، توحید دو و سه نداریم؟ به این دلیل که در این طبقه بندی دانشی وارداتی از غرب کفر، #معرفة_الله نه از علوم پایه است نه تجربی است نه انسانی! الغرض که برای فهم جامع و بهره مندی کامل از دین، به یک طبقه بندی دانشی جدید از خود آیاتُ روایات نیاز داریم.
۱۸ اسفند ماه۱۴٠۳/ قوچان، خراسان رضوی
@besalamen_amenin
هدایت شده از بِسَلامٍ آمِنين
#المذكرة_الأولى
٩ رمضان المبارك ١٤٤٦/ السنة الأولى
الحضارة الإسلامية وكيفية الوصول إليها!
كيف يمكن لنا أن نصل إلى #مجتمع_إسلامي وماهو طريق بناءه؟ وماهي الأسباب الرئيسية التي منعتنا من الحركة نحوه؟ من البديهي أنّ ما يتحقق في الخارج وفي العالم الواقعي هو حصيلة فكر الإنسان ومايجري في #قلبه! بناء على هذا، إذا كان نظر الإنسان إلى الحياة ناقصا، فكلّ ما يبني ويصنع سيكون ناقصا أيضا. #مولاناأميرالمؤمنين عليه السلام يقول: اَلْعِلْمُ حَيَاةُ اَلْقُلُوبِ وَ نُورُ اَلْأَبْصَارِ مِنَ اَلْعَمى و إِمَامُ اَلْعَمَلِ وَ اَلْعَمَلُ تَابِعُهُ (الخصال ج٢ ص٥٢٢).
من جهة أخرى هناك آية قرآنية هامّة تقول: أَفَلا يَتَدَبَّرُونَ #الْقُرْآنَ وَ لَوْ كانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّـهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلافاً كَثِيراً(سورة النساء ٨٢). مفهوم الآية يقول: كل أثر علمي لم يكن من عند الله سبحانه وتعالى تجدون فيه اختلافات كثيرة ومن أبرزها #العلوم_البشرية كما هو واضح! بناء على ما ذُكر الطريق الحقيقي والوحيد من أجل صنع مجتمع يعيش الإنسان فيه بسلام وصحة و أمن، هو الإبتناء على #العلوم_القرآنية العظيمة وما وصل إلينا من الأحاديث الشارحة للقرآن. و إلّا كما هو الواضح في الحضارة الغربية العلمانية نصنع مجالا وندمّر العشرات.....
@besalamen_amenin_ar